Kipufogó
-
- rolleres
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150 - 88' 12V
Re: Kipufogó
hm .. igen én is azt olvastam hogy mennie kéne mint a veszedelemnek, de sajna valami miatt nem
a kipufoggóm nagoyn nehéz amugy lehet hog ytele van lekvárral, pedig próbáéltam kiégetni ... Mondcsak egy Rezó kipuff megoldást jelentene a problémára?

-
- A blokkot szethuzom neked termeskovel
Hali! szerintem akidorrentod elkokszosodott a 150 es ETZ 115k/h a sebessege ha minden ok

A viz szalad, a kő marad!
-
- rolleres
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150 - 88' 12V
Sziasztok! 
még új vagyok itten, de próbállok helytállni
Szeretnék segitségeteket, illetve véleményeteket kérni! Van egy kis fekete 150es ETZ-m, 88'as 12V-os elektronikus gyujtású. amikor megvettük nagoyn kevés erő volt benne, de viszont jó állpotban volt a gép. meg lett furatva, .. azóta pedig be lett járatva,de sajna a motor igy sem megy többet sik uton 95km-nál
( sajna nem tudom mi elhet a baj. de próbállok mindent leirni, hogy segitsek vele!
szóval a karburátorban minden gyári az uszószint helyes, valamint a subertú a legalasó állás felett van egyel, .. ha feljebb rakom fullad, ha lejebb akkro már nins változás. a keverékállitó csavar teljesen be van tekerve, illetve 1 forulattal ki, ezzel a beállitással megy a legjobban, de szerintem lehetne jobb is. mivel amikor gázt huzok akkor torpan ... és viszaább kell engedni a gázt, vagy csak minimálisat huzva neki hgoy gyorusljék .. kulönben csak morog .. de nem megy. a karbit már sokszor kitisztuittam annak nincs semmi baja. a kipufogókönyököm el van szineződv,en em tudom ez jelenthet e valamait? próbáltam a kipuffogót szétszedni mint a simsonnál, de sajna itt rájöttem hamar hogyn em lhet .. de azért megpróbáltam kiégetni .. és furtam lukakat is rá mármint a végére .. mert ahogy láttam a gyári képét eléggé rejtekutas az egész .. a fust azért jön ki rajta, .. egy picit jobb lett, de sajna még midnig nem az igazi. a szimmeringek cserélve lettek.
szóval a végsebességem nem nagyon lépi át sik uton a 95kmh-át .. legalább elérné a tényleges gyári értéket az jó volna. légyszives segitsetek mi lehet a baj! minden ötletet szivesen hallgatok!
) s azt hadd kérdezzem meg hogy mivel ez a kipuffogó már megélt 40e km-t .. hogy ha cseréről volna szó .. az utángyárott kipuffogót vagy a boltokban kapható sportkipufoggó rezonátort ajánlanátok ...
segitségeteket előre is köszönöm!
)

még új vagyok itten, de próbállok helytállni

szóval a végsebességem nem nagyon lépi át sik uton a 95kmh-át .. legalább elérné a tényleges gyári értéket az jó volna. légyszives segitsetek mi lehet a baj! minden ötletet szivesen hallgatok!

segitségeteket előre is köszönöm!

- Papszi
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: Honda CBR600F
Így is nagyon megy...úgy kell visszafognimatt1989 írta:inkább a teljesítmény miatt tegyél rá

pedig be van rakodva rendesen

Üdv.: Papszi

- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
papszi!
az a legegyszerűbb ha terveztetsz rá rezót, és nem tesztek a végére hangtomípó dobot. na?
az a legegyszerűbb ha terveztetsz rá rezót, és nem tesztek a végére hangtomípó dobot. na?

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
-
- bajnok
- MZ-d típusa: BMW R1100RT
inkább a teljesítmény miatt tegyél rá 

- Papszi
- nagy ETZ-s
A nagyon hangos kipuffokat én se szeretem, csak a jó hang érdekébe szeretnék egy faja kéményt. Egyik streetfighteres srácnak valami Remus dob volt felszerelve a kis ETZ-jére. Annak tetszett a hangjamatt1989 írta:Papszi!
Megmondom őszintén nem tudom, hogy milyen hangos lehet, de hosszabb, mint a gyári kipufogó, szerintem lehet, hogy halkabb is, de nem tudom, a szomszédom Pannoniája sokkal hangosabb.![]()
![]()
u.i.: ha vizsgabiztos lennék, nem nagyon kukacoskodnék, de biztos, hogy vannak olyanok, akik kisebbségi komplexusukat ezzel kompenzálják...

-
- bajnok
Papszi!
Megmondom őszintén nem tudom, hogy milyen hangos lehet, de hosszabb, mint a gyári kipufogó, szerintem lehet, hogy halkabb is, de nem tudom, a szomszédom Pannoniája sokkal hangosabb.
u.i.: ha vizsgabiztos lennék, nem nagyon kukacoskodnék, de biztos, hogy vannak olyanok, akik kisebbségi komplexusukat ezzel kompenzálják
...
Megmondom őszintén nem tudom, hogy milyen hangos lehet, de hosszabb, mint a gyári kipufogó, szerintem lehet, hogy halkabb is, de nem tudom, a szomszédom Pannoniája sokkal hangosabb.

u.i.: ha vizsgabiztos lennék, nem nagyon kukacoskodnék, de biztos, hogy vannak olyanok, akik kisebbségi komplexusukat ezzel kompenzálják
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Üdv a topicnak!
Szocimotoros.hu oldalon találhattok egy kipufogó tisztítási cikket. külső-belső felújításáról(kiégetés, foltozás, külső szépítgetés)
a főoldalon látható a cikk. igazából MZ-eseknek írtam még tavaj, de mindenféle kipufogóval foglalkozom.
Szocimotoros.hu oldalon találhattok egy kipufogó tisztítási cikket. külső-belső felújításáról(kiégetés, foltozás, külső szépítgetés)
a főoldalon látható a cikk. igazából MZ-eseknek írtam még tavaj, de mindenféle kipufogóval foglalkozom.
Bokodi Áron- WARESZ
Kupi, Matt1989!
Köszi szépen a válaszokat! Hasznos volt.

Köszi szépen a válaszokat! Hasznos volt.

- molcsaba
- Paparazzi
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 delux
Vizsgáztató helyeken, és munkavédelmis, környezetvédelmis embereknél van zajszintmérő. A Nokia 5140i telefonnak is van zajszintmérő funkciója. Összehasonlítottam hiteles műszerrel, és egész jól mér. 

Idegeskedni annyi, mint mások hibája miatt magunkon bosszút állni.
- Papszi
- nagy ETZ-s
Matt1989!
Ezt a dB erősséget hol lehet kipróbálni?:D Nyáron szeretnék csinálni valamit a kipuffnak, mert túl csendes
Tied is át van alakítva ha jól emlékszem...a zajszintet saccoltad?
Ezt a dB erősséget hol lehet kipróbálni?:D Nyáron szeretnék csinálni valamit a kipuffnak, mert túl csendes

Tied is át van alakítva ha jól emlékszem...a zajszintet saccoltad?

-
- bajnok
Dávid!
5/1990. (4.12) Köhém r.
Nem minősül átalakításnak
1. a) olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését a 6/1990. KöHÉM rendelet előírja vagy megengedi;
Zajszinthez van kötve a kipufogó
11 bek.
A jármű kipufogónyílás közelében mért közeltéri zaja (álló helyzeti zaj), nem haladhatja meg
a típusbizonyítványban megadott közeltéri zaj 5 dBA-val megnövelt értékét. Ha a járműnek típusbizonyítványa nincs, vagy abban a közeltéri zaj értéke nem szerepel, abban az esetben a mért közeltéri nem haladhatja meg a 3. számú mellékletben szereplő határértékeket.
http://www.godbrother.hu/download/6_1990_kohem.pdf
Keresd meg a 3. számú mellékletet
5/1990. (4.12) Köhém r.
Nem minősül átalakításnak
1. a) olyan tartozéknak a járműre történő felszerelése, amelynek felszerelését a 6/1990. KöHÉM rendelet előírja vagy megengedi;
Zajszinthez van kötve a kipufogó
11 bek.
A jármű kipufogónyílás közelében mért közeltéri zaja (álló helyzeti zaj), nem haladhatja meg
a típusbizonyítványban megadott közeltéri zaj 5 dBA-val megnövelt értékét. Ha a járműnek típusbizonyítványa nincs, vagy abban a közeltéri zaj értéke nem szerepel, abban az esetben a mért közeltéri nem haladhatja meg a 3. számú mellékletben szereplő határértékeket.
http://www.godbrother.hu/download/6_1990_kohem.pdf
Keresd meg a 3. számú mellékletet

- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Nem akarlak elkeseriteni Dávid de nekem egyszer a gyári bontatlan kipufogot is hangosnak találta a vizsgabiztos és szóvá tette de aztán az első kerék csapágy miat meghuzta a vizsgán a gépet.Persze rá egy hétel ugyan az a csapágy(és kipuff) is tökéletes volt egy másik szakinak.Ha valami kukacos embert fogsz ki tuti bukás és ha jol tudom átalakitásnak minösül ezért műbizonylat köteles ráadásul.
MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
http://www.youtube.com/watch?v=gy-7gzR99vg
- kupi
- bajnok
Jó cucc az FBS" de ha nincs más is kiprobálható én most gumián pasztát találtam és egy 1000 már kibirt a kis Ts be.A lényeg valobann a száradás.
MZ él és élni fog"Ha esetleg erre visz az utad és szeretnél pihenni vagy beszélgetni egyet esetleg szükség javítás kel bátran hívj 06309167166 Kápolnásnyék (Pettend) 7 út.
- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Nekem is azzal volt régen meg most ismét. Ha beköt akkor kemény dolog lelazítani, de legalább tömít.
Arra figyeljetek hogy min 12 óra a száradás. Szóval este kenjétek fel nehogy elkapjon a mehetnék

Arra figyeljetek hogy min 12 óra a száradás. Szóval este kenjétek fel nehogy elkapjon a mehetnék

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- kobraCode
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251e
Karika, nekem is FBS el van megkenve, ugyanis nekem is ezt tanácsolták a többiek, mikor kérdeztem.
Azóta nem fúj ki, és már 4000 km-óta kentem be.
Üdv.
Azóta nem fúj ki, és már 4000 km-óta kentem be.
Üdv.
- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
Bocsánat, akkor nem szóltam 

Háth, 200 Celsius van írva a tubusra... Megcsináltam vele, elvittem a motort egy körre, kipörgetve és rámértem utána a könyökcsőre és 143 Celsiust mértem, ami bőven a 200-as határon belül van. De most jó is lett, nem puffant ki a toldásnál végre, legalábbis eddig nem vettem észre. Majd hosszútávon kiderül, de remélem nem lesz gond ;]
karika200
karika200
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
A hőállóság alatt a 100+ °C -ot értem. A blokk nem melegszik fel annyira jobb esetben
de a kipuff bőven.

- Andrá$
- bajnok
- MZ-d típusa: TS 125 TS150 XL1000
Nekem a Jawa blokk azzal van összerakva és eléggé hőállócsikin írta:Az FBS tudomásom szerint nem hőálló, legalábbis a zöld tubusos nem.

"Ha véredben az alkohol ne motorozz gyalogolj"
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Az FBS tudomásom szerint nem hőálló, legalábbis a zöld tubusos nem.
Igen, ez lesz valószínűleg. Samu ajánlotta az FBS szilikonos okosságot, most megyek ki és megpróbálkozom vele. Köszönöm a tippeket a többieknek is, ha a szilikon nem jönne be akkor kipróbálom a többit isconus írta:kend be fekete olaj és benzinálló szilikontakonnyal ami 260°-ig hőállló majd úgy told össze.

Köszi mindenkinek, karika200
- conus
- bajnok
kend be fekete olaj és benzinálló szilikontakonnyal ami 260°-ig hőállló majd úgy told össze. 

----------------------->

-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ES 250/2
karika200 írta:Üdv!
Egy kis problémám akadt egy ETZ 250 kipuffogójával.. A könyökcső és a kipufogó illesztésénél kifúj. Igazából annyira szerintem nem jelentős, de ha odateszem a kezemet érzem a kiáramló gázt, és menet közben a hangján is hallom, hogy a kipufogón a kelleténél több helyen távozik a végtermék... Próbáltam már lemezt betenni a két cső közé és úgy összeilleszteni, de ez sem segített... Ha van valakinek valami ötlete a problémára, ne fogja vissza magát;]
Köszi, karika200
Utángyártott esetleg bármelyik alkatrész? Lehet, hogy a bilincs nem pontos. Lehet, hogy kicsit kell igazítani rajta reszelővel.
- Nandor
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ts 250/0.5
Hello
Nekem nem csak kifújt de menet közben nagyobb gázadásra le is lökte a dobot a könyökcsőről.
Én úgy oldottam meg, hogy levettem a kipufogót, a bilincset szétfeszítettem egy kicsit és ráhúztam a dobra. Ezután a dob könyökcső felőli oldalán ahol a bevágások vannak egy kicsit szétfeszítettem és így csúsztattam bele a könyökcsövet /ami így egy kicsit beljebb került/. Így már csak annyi dolgom volt, hogy a bilincset rátoltam a csatlakozásra /pontosabban ráütöttem/ és meghúztam.
Azóta nem fúj ki és nem is lazul le.
Nekem nem csak kifújt de menet közben nagyobb gázadásra le is lökte a dobot a könyökcsőről.
Én úgy oldottam meg, hogy levettem a kipufogót, a bilincset szétfeszítettem egy kicsit és ráhúztam a dobra. Ezután a dob könyökcső felőli oldalán ahol a bevágások vannak egy kicsit szétfeszítettem és így csúsztattam bele a könyökcsövet /ami így egy kicsit beljebb került/. Így már csak annyi dolgom volt, hogy a bilincset rátoltam a csatlakozásra /pontosabban ráütöttem/ és meghúztam.
Azóta nem fúj ki és nem is lazul le.
Üdv!
Egy kis problémám akadt egy ETZ 250 kipuffogójával.. A könyökcső és a kipufogó illesztésénél kifúj. Igazából annyira szerintem nem jelentős, de ha odateszem a kezemet érzem a kiáramló gázt, és menet közben a hangján is hallom, hogy a kipufogón a kelleténél több helyen távozik a végtermék... Próbáltam már lemezt betenni a két cső közé és úgy összeilleszteni, de ez sem segített... Ha van valakinek valami ötlete a problémára, ne fogja vissza magát;]
Köszi, karika200
Köszi, karika200
- kuti
- Aki nem csak motorral tud elesni
- MZ-d típusa: Etz125, Ts250/1
Köszi a válaszokat! Amúgy találkozón mentem egy kört dob nélkül, tehát a szomszédok nem haragudtak
Csak kíváncsiságból érdeklődtem, hogy menyit árthattam ezzel a motornak.. Rock szerint ezzel már nem megyek el Sástóra....Dehogynem 

- KILL3R etz
- bajnok
Elvileg vissza tud szívni a kipuff nyíláson. Szal por,stb. be tud jutni a hengerbe. Ami mint tudjuk nem túl egészséges ott 

- kupi
- bajnok
Szerintem kárt csak a népszerüséged szenved és a dobhártyád"...Én régen sokat robbantotam"" csak könyökkel ha valami kedves idös hölgy felkapta a cukrot mert motoroztunk az utcába és idegesitete.(Rossz gyerek voltam ám).kuti írta:Kérdem én: Mennyire nem tesz jót egy kisTZnek, ha kipuff nélkül mennek vele egy kört?
- kupi
- bajnok
Igen egy 125 ös megérzi a külömséget kicsit nagyobb a nyomaték és könyebben pörög fel (talán)de lehet csak érzéki csalodás a hang miatt.Egy biztos én amikor feltetem tavaj a TS re az új utángyártotat egészen más motor lett (jó értelembe).KILL3R etz írta:Kupi!
Teljesítményben mit hoz a kiégetés? Észrevehető a különbség?
- Dodi
- Safety Car
- MZ-d típusa: ES 250/2 '72
Ezt majd a szomszédoktól kérdezd ha felébredtek a vasárnap délutáni sziesztából 

Trophy 250 UIT-200
- kuti
Kérdem én: Mennyire nem tesz jót egy kisTZnek, ha kipuff nélkül mennek vele egy kört? 

- KILL3R etz
- bajnok
Kupi!
- kupi
- bajnok
Igy van,de szerintem nem vészes a helyzet de te tudod ártani nem árt.KILL3R etz írta:Nah megmértem. 2,9 kiló volt...
Égetés közkívánatra elmaradt![]()
Majd ha nem lesznek itthon...
- horhaus
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: TS 250/1
Nem rég égettem ki a kipufogót. Nem volt vészes a füst, pedig a szomszédot előre figyelmeztettem. A krómot teljesen jól sikerült vissza polírozni.
- KILL3R etz
- bajnok
Nah megmértem. 2,9 kiló volt...
Égetés közkívánatra elmaradt
Égetés közkívánatra elmaradt

- conus
- bajnok
hát mintha a discoban a füstgépet nyomatnád egy jó 20 percig

----------------------->

- KILL3R etz
- bajnok
Köszi!
Akkor majd megmérem. Mostmár kiváncsi vagyok.
Ha sok akkor kapnak a szomszédok
Egyébként mennyire füstöl? Tűzoltókat remélem nem hívják ki...

Akkor majd megmérem. Mostmár kiváncsi vagyok.
Ha sok akkor kapnak a szomszédok

Egyébként mennyire füstöl? Tűzoltókat remélem nem hívják ki...

- kupi
- bajnok
Nincs mit,és az igért adatok megmértem öt különböző kipufot a gyári uj (enyhén rozsdás de motort még nem látot):2,7-2,8kg az után gyártott:2,5-2,6(talán vékonyabb is)....A használtak a gyári nagyon durva kb60000km futott eldugult:3,9 egy másik gyári még használható de kb egy 25000kmt ment :3,2-3,3kg az után gyártott (Mofaker)kb 15000kmt ment az 2,9kg .Ezek az adatok ETZ 125 88 as mocirol jötek le de a tulaj sokáig arol 2T vel kinozta most talán sthil van benne.De a lényeg ha szájal belefujsz érezhető az ellenálás külömbsége a tiszta könyen átfujható tüdövel" és egy tisztitási ötlet:be szoktam dugozni a végét(parafa) és teletöltöm gázolajal és hagyom álni egy két hetet majd kirázom és akkor gyujtom be de csak finoman!És persze a raketa porszivó(fuj)...Én télen a holtszezonba szoktam.KILL3R etz írta:Köszi szépen!
Kupi az jó lenne azt megvárom.
Előre is köszi!
- KILL3R etz
- bajnok
Köszi szépen!
Előre is köszi!
Előre is köszi!
- kuti
Killer! Azt nemtudom hogy hány kiló, de elmondom, hogy én mit szoktam. Leszedem, majd a könyök felőli oldalon egy félbehajtott vastagabb, elég hosszú dróttal elkezdem tisztítani (forgatom benne, stb..) Meg kikocogtatom belőle az anyagot. Szezon elején és végén megcsináltam általtam eddig. Jött ki anyag rendesen. Egyáltalán nincs olyan hatásos mint az égetés, de nem sérül a króm. És kicsit lehet következtetni a kipuff állapotára.
(nemtudom, hogy a furulyát meg lehet e sérteni vele, vagy mi, de nekem minden rendben volt)
(nemtudom, hogy a furulyát meg lehet e sérteni vele, vagy mi, de nekem minden rendben volt)
- kupi
- bajnok
Ha nem kapsz választ szombatig én szivesen megmérem neked,van egy teljesen gyári új még nem használt dobom.Sanos holnap dolgoznom kell de a hétvégén megmérem.KILL3R etz írta:Urak!
Egy kérdés: Hány kiló a gyári 125-ös dob kb? Szeretném megnézni mennyire lehet elkokszosodva. Vagy ha van erre jobb mód akkor szívesen várom.
Válaszokat előre is köszi!
- KILL3R etz
- bajnok
Urak!
Egy kérdés: Hány kiló a gyári 125-ös dob kb? Szeretném megnézni mennyire lehet elkokszosodva. Vagy ha van erre jobb mód akkor szívesen várom.
- horhaus
- nagy ETZ-s
Kössz
Legközelebb menni fog.
Legközelebb menni fog.
- horhaus
- nagy ETZ-s
Conus
Végig olvastam mindent a témáról. A te képeidet is láttam az elolvadt belsőről. Féltem hogy én is így járok, de meg kellett próbálnom.
Vagy legalábbis azt hittem.
ghost!
Sejtettem hogy valami nem stimmel. Nem értem hogy nem találtam meg a képfeltöltés menüt. Most rögtön láttam.
Bocs a bénázásért.
Végig olvastam mindent a témáról. A te képeidet is láttam az elolvadt belsőről. Féltem hogy én is így járok, de meg kellett próbálnom.
Vagy legalábbis azt hittem.
ghost!
Sejtettem hogy valami nem stimmel. Nem értem hogy nem találtam meg a képfeltöltés menüt. Most rögtön láttam.
Bocs a bénázásért.
- conus
- bajnok
kuti!
aha jobb lett a hangja, de a fogyasztása megnőtt kb fél literrel 100 km-n és a motor is gyengébb lett
amikor mondta a pofa az egyik gyöngyösi motoros boltban h 9 rongyért hoz rendes kipuff dobot 1xx ETZ-hez, kiröhögtem.
most így néz ki, múlt héten faterral rozsdamentes lemezből ráhefteltünk:

nem egy szépségverseny nyertes, de a funkcióját ellátja: 100 km-n vegyes fogyasztás 4l, és már nem fájdul meg a fejem a hangjától hosszabb távon.

aha jobb lett a hangja, de a fogyasztása megnőtt kb fél literrel 100 km-n és a motor is gyengébb lett

amikor mondta a pofa az egyik gyöngyösi motoros boltban h 9 rongyért hoz rendes kipuff dobot 1xx ETZ-hez, kiröhögtem.
most így néz ki, múlt héten faterral rozsdamentes lemezből ráhefteltünk:

nem egy szépségverseny nyertes, de a funkcióját ellátja: 100 km-n vegyes fogyasztás 4l, és már nem fájdul meg a fejem a hangjától hosszabb távon.

----------------------->

Kr! Nekem volt-van kis ETZ és nagy ETZ utángyártott is, semmi gond nem volt velük. Vannak rossz példányok, de már ritkábbak.