Elektronika topik - a pokol kapuja
-
- rolleres
Re: Elektronika
Valaki tudna segiteni!Vettem a kokány gépet!az égadta földön semmi töltés nincsen!Addig megy amigg az aksiba van szufla!Hogy tudok rá töltést varázsolni?hol kezdjem el?
- Máté
- versenyző
- MZ-d típusa: Suzuki Gs 500
251-es etzbe 225 vagy 260 fok hőértékű gyertyát ajánlotok?
- tibi84
- Simsonos
- MZ-d típusa: TS250/1 1981
Köszi mindenkinek! A csúszógyűrűk közt én is 6 ohm-ot mértem. A vasalással nincs ellenállás. Csodaszarvas a gyűrűket magam esztergáltam nem bolti. Szlovákiában létezik utángyártott kommutátor bronz gyűrűkkel. Nálunk grafitos van de ahhoz is csak kevés helyen lehet hozzájutni.
3,9-4,5ohm a csúszógyűrűk közt(forgórész ellenállás)
0,32 az meg az állórész fázisok között.
gondolom valami digitális műszerrel mérted az ellenállást, azt próbáld meg hogy a mérővezetékeket érintsd össze! ekkor menyit jelez ki a műszer(pl 0,5-1ohm) ezt mindenképp hozzá kell adnod a mért értékhez. az kb a valós.
igazából a legfontosabb mérés az hogy a forgórész vasalása és valamelyik csúszógyűrű között van -e mérhető ellenállás. itt szakadásnak kell lenni. ha nincs akkor van gond, testzárlat. ugyanezt mérd meg az állórésznél is.
0,32 az meg az állórész fázisok között.
gondolom valami digitális műszerrel mérted az ellenállást, azt próbáld meg hogy a mérővezetékeket érintsd össze! ekkor menyit jelez ki a műszer(pl 0,5-1ohm) ezt mindenképp hozzá kell adnod a mért értékhez. az kb a valós.
igazából a legfontosabb mérés az hogy a forgórész vasalása és valamelyik csúszógyűrű között van -e mérhető ellenállás. itt szakadásnak kell lenni. ha nincs akkor van gond, testzárlat. ugyanezt mérd meg az állórésznél is.
Bokodi Áron- WARESZ
- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
Nagyon szép!
Az állórészen a tekercsek között 1.2ohm-ot mértem, a kommutátorgyűrűk között meg 6ohm-ot.
Mik a jó értékek? Én valami 0.32-re is emlékszek, csak nemtudom melyik meg hol.
Üdv: Csikin
Az állórészen a tekercsek között 1.2ohm-ot mértem, a kommutátorgyűrűk között meg 6ohm-ot.
Mik a jó értékek? Én valami 0.32-re is emlékszek, csak nemtudom melyik meg hol.
Üdv: Csikin
-
- biciklis
Conus
Én egy nagyobb robogó szervízben vettem a mostani akksimat.
A típusa : AERO 12N5.5-3B
Mivel elég olcsónak találtam, rögtön vettem belőle kettőt is.(ez most nem ajánlat
nem akarom eladni: ) )
Pont illik az "alap"mérete a kisETZ akkutartó tálcájába.
Másfél éve vettem, akkor még 2800Ft volt darabja. A mostani árát nem tudom.
Akkusavat viszont egyre nehezebben találni.(legalább is, én viszonylag sokat keresgéltem)
Eddig nem volt vele semmi probléma, bár még csak kicsit több mint másfél éve használom.
Én egy nagyobb robogó szervízben vettem a mostani akksimat.
A típusa : AERO 12N5.5-3B
Mivel elég olcsónak találtam, rögtön vettem belőle kettőt is.(ez most nem ajánlat

Pont illik az "alap"mérete a kisETZ akkutartó tálcájába.
Másfél éve vettem, akkor még 2800Ft volt darabja. A mostani árát nem tudom.
Akkusavat viszont egyre nehezebben találni.(legalább is, én viszonylag sokat keresgéltem)
Eddig nem volt vele semmi probléma, bár még csak kicsit több mint másfél éve használom.
-
- biciklis
Tyűű-ha!
Tényleg nagyon szép munka.
Hol lehet kapni, ilyen bronz gyűrűt?

Tényleg nagyon szép munka.
Hol lehet kapni, ilyen bronz gyűrűt?
- Stravkó
- Long Vehicle
- MZ-d típusa: ETZ 250
Megnéztem neked az unix honlapon,6Ah-s most pont nincs,3 vagy 4 Ah-s rendelhető,az 3500 meg 4800Ft. Minusz a clubkedvezmény. Persze,csak ha nem ragaszkodsz a 6-oshoz.conus írta:ma felettébb nyugodtan vettem tudomásul h megdöglött az aksim![]()
mofánál 12V-os 6 Ah-s akksi 8 rongy...![]()
![]()
tud valaki olyat ami motorba való, és 5-6 rongy körül van?
Esetleg 7Ah-s van 7600-ért.
Ja,ez Varta gyártmány!
POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- Máté
- versenyző
Briskből n14c volt, NGK b7hs, isolatorból 225 fok hőértékű. nagyobb hőértékű kell bele?
- conus
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150.2 De Luxe
ma felettébb nyugodtan vettem tudomásul h megdöglött az aksim
mofánál 12V-os 6 Ah-s akksi 8 rongy...

mofánál 12V-os 6 Ah-s akksi 8 rongy...

10féle ember van: aki érti a kettes számrendszert, és aki nem.
----------------------->

Ne villogj, ne dudálj, mert a vezető indián, és csak füstjelekre reagál!
- KILL3R etz
- bajnok
De egyik gyártó se csak egy félét csinál....
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- Máté
- versenyző
a megszakítóhézag jó. mondom volt már ngk, brisk és isolator is.
- KILL3R etz
- bajnok
Máté!
Megszakítóhézag mekkora? Lehet melegen nem távolodnak eléggé el a pogácsák. Anno Simóval volt ez a probléma. Lehet még trafó,kondi. Milyen gyertyát használsz?
Megszakítóhézag mekkora? Lehet melegen nem távolodnak eléggé el a pogácsák. Anno Simóval volt ez a probléma. Lehet még trafó,kondi. Milyen gyertyát használsz?
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
- Máté
- versenyző
sziasztok!
etz 251-em van és egy olyan problémája hogy ha megyek és bemelegszik a motor akkor elmegy az ereje és alig van szikra. még sajnos megszakítós gyújtás van benne, és az itt az oldalon talált elektronikus gyújtás. ha lehül a motor akkor utána már nagy nehezen beindul, de megint nincs ereje. a gyújtási időpont jó és kiszerelve a gyújtás szép szikrákat ad. lehet hogy ahogy melegszik a gyertya elfogy? egy brisk és egy ngk gyertya már meghalt. nem tudjátok mi lehet az oka az egésznek? sub-eee esetleg nincs valami ötleted?
köszi előre is.
etz 251-em van és egy olyan problémája hogy ha megyek és bemelegszik a motor akkor elmegy az ereje és alig van szikra. még sajnos megszakítós gyújtás van benne, és az itt az oldalon talált elektronikus gyújtás. ha lehül a motor akkor utána már nagy nehezen beindul, de megint nincs ereje. a gyújtási időpont jó és kiszerelve a gyújtás szép szikrákat ad. lehet hogy ahogy melegszik a gyertya elfogy? egy brisk és egy ngk gyertya már meghalt. nem tudjátok mi lehet az oka az egésznek? sub-eee esetleg nincs valami ötleted?
köszi előre is.
- tibi84
- Simsonos
Waresz sajnos itt fehérváron csak 1 Mz-Simson bolt van, és
kihasználja a helyzetét. Nagyon gyenge a kínálata. Amikor a
kommutátort kérdeztem tőle, nem tudta miről van szó. Tudom hogy
létezik mert több pesti webboltban láttam. Szlovákiában árulnak
bronz csúszógyűrűvel. Ma megpróbálok gyártani egy bakelit-bronz
kombinációt, majd megírom ha sikerül.
kihasználja a helyzetét. Nagyon gyenge a kínálata. Amikor a
kommutátort kérdeztem tőle, nem tudta miről van szó. Tudom hogy
létezik mert több pesti webboltban láttam. Szlovákiában árulnak
bronz csúszógyűrűvel. Ma megpróbálok gyártani egy bakelit-bronz
kombinációt, majd megírom ha sikerül.
Tibi! lehet kapni motoros boltban komplett csúszógyűrűt!azt asszem fel kel ragasztani epokittal.
Bokodi Áron- WARESZ
Zsakfos!
az engem is érdekelne, hogy lehet megoldani blokkmarás nélkül a dolgot. mert nekem is mondták, hogy meglehet, de én mérésekkel támasztottam alá hagy baromságot beszélnek.alapból a forgórészt felrakva már csak a közelébe sem lehet rakni az állórészt. teljesen azon kívűl futna.
a dinamó és a generátor forgórész kúpja pedig megegyezik. legalábbis nálam. egy egyszerű de erős tenyeres ütéssel felrakott dinamó forgórésznél, vagy egy generátor forgórésznél fogva is bátran meglóbálom a főtengelyt. valószínű, hogy akkor valamelyik kúp sérült volt a te esetedben.
az engem is érdekelne, hogy lehet megoldani blokkmarás nélkül a dolgot. mert nekem is mondták, hogy meglehet, de én mérésekkel támasztottam alá hagy baromságot beszélnek.alapból a forgórészt felrakva már csak a közelébe sem lehet rakni az állórészt. teljesen azon kívűl futna.
a dinamó és a generátor forgórész kúpja pedig megegyezik. legalábbis nálam. egy egyszerű de erős tenyeres ütéssel felrakott dinamó forgórésznél, vagy egy generátor forgórésznél fogva is bátran meglóbálom a főtengelyt. valószínű, hogy akkor valamelyik kúp sérült volt a te esetedben.
Bokodi Áron- WARESZ
- sub-ee
- Elektrokirály
- MZ-d típusa: ETZ 250 1984
- Kapcsolat:
Hol tudom ide feltölteni az oldalon, hogy mindenki számára elérhető legyen?
Üdv.:Sub-ee
Sub kötőjel ee "Az örök szikra örzője"
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Nekem Etz generátor van a/1-be.
Érdekelne az a közbetét amihez nem kell széthuzni a blokkot.
Nem is kell kimarni belőle???Vagy a helyén megkell oldani esetleg kis köszörűvel??
Én akárhogy méregettem annakidején mindig arra jutottam hogy a forgórész kommutátor része tulságosan közel van a blokk középvonalához,ezért az állórészt mindenképp "süllyeszteni kell".Ahhoz pedig igencsak utban van a dinamó felfogatási helye.Esetleg még szóba jöhetne a "forgórész kifelé emelése"egy kúpközbetéttel,viszont akkor meg lehet nem férne fel a dekni.Mondjuk ilyenirányú méréseket nem végeztem.
Na és itt jön be az a dolog hogy igényesen csináljuk vagy csak "hogy jó legyen valahogy" alapon.Jómagam ezt ugy oldottam meg hogy esztergályos kiszedte rendesen körkörösen,központosan a felesleges részt a blokkból,aluminium közbetét készült(nem vas) és a 2 helyett 4 db csavar fogja fel.
Ha érdekel valakit itt megnézheti a képeket róla.http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=136720
Még annyit hogy a 6V-os dinamó és a 12V-os Etz generátor kúpja sajnos nem egyforma.
Sub-ee! Engem nagyon is érdekelne az a közbetét mert akarok egy tartalék blokkot összerakni és természetesen minél egyszerűbb a dolog annál jobb.Egyébiránt majd küldök privátüzit,mert kérdeznék valamit,meg gyártatnék is veled.Majd irok.
Érdekelne az a közbetét amihez nem kell széthuzni a blokkot.
Nem is kell kimarni belőle???Vagy a helyén megkell oldani esetleg kis köszörűvel??
Én akárhogy méregettem annakidején mindig arra jutottam hogy a forgórész kommutátor része tulságosan közel van a blokk középvonalához,ezért az állórészt mindenképp "süllyeszteni kell".Ahhoz pedig igencsak utban van a dinamó felfogatási helye.Esetleg még szóba jöhetne a "forgórész kifelé emelése"egy kúpközbetéttel,viszont akkor meg lehet nem férne fel a dekni.Mondjuk ilyenirányú méréseket nem végeztem.
Na és itt jön be az a dolog hogy igényesen csináljuk vagy csak "hogy jó legyen valahogy" alapon.Jómagam ezt ugy oldottam meg hogy esztergályos kiszedte rendesen körkörösen,központosan a felesleges részt a blokkból,aluminium közbetét készült(nem vas) és a 2 helyett 4 db csavar fogja fel.
Ha érdekel valakit itt megnézheti a képeket róla.http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=136720
Még annyit hogy a 6V-os dinamó és a 12V-os Etz generátor kúpja sajnos nem egyforma.
Sub-ee! Engem nagyon is érdekelne az a közbetét mert akarok egy tartalék blokkot összerakni és természetesen minél egyszerűbb a dolog annál jobb.Egyébiránt majd küldök privátüzit,mert kérdeznék valamit,meg gyártatnék is veled.Majd irok.
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- tibi84
- Simsonos
Sziasztok!
Átalakító közbetét? Ilyenről még nem is hallottam. A forgórészhez is van toldó? Én egyszerűen belemartam a dinamó felfogatásaiba a generátor fészkét. A forgórész pedig passzol a főtengelyre. Működik is jól. Sajna most a kommutátor gyűrűk mentek tropára az egyik teljesen. Tervezem a gyűrűket bronzból esztergálni. A gyűrűtartó perselyt pedig textilbakelitből. Lehetne szorosan illeszteni és a forgórész tengelyre keményen, esetleg tengely-agy rögzítővel ráhúzni. Vélemény?
Átalakító közbetét? Ilyenről még nem is hallottam. A forgórészhez is van toldó? Én egyszerűen belemartam a dinamó felfogatásaiba a generátor fészkét. A forgórész pedig passzol a főtengelyre. Működik is jól. Sajna most a kommutátor gyűrűk mentek tropára az egyik teljesen. Tervezem a gyűrűket bronzból esztergálni. A gyűrűtartó perselyt pedig textilbakelitből. Lehetne szorosan illeszteni és a forgórész tengelyre keményen, esetleg tengely-agy rögzítővel ráhúzni. Vélemény?
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
horhaus írta:Sziasztok
Ha valaki hasonló gondokkal küzd mint én: 6 V-os /1 világítás mellett állandóan pörgetni kellett, hogy ne álljon le, de ha index vagy féklámpa kigyulladt, így is léált, Hiába cseréltem ki szinte mindent, nem használt. Eltöltött egy hétvégét vendégségben Sub-ee-nál, most világítás mellett mehet féklámpa és index és az alapjárat sem változik. Eddig az index alapjáraton nem is látszott. Egész más így motorozni.
Remélem ez nem volt reklám, mert nem kapok jutalékot.
Szia
Köszönöm a dícséretet.
A motorban most ETZ vezetékelés van különben, bármikor át lehet alakítani 12V-osra. Ha valakinek szüksége van a generátorosra átalakító közbetét tervére, annak szívesen elküldöm, fotókkal együtt, hogy hogy kell felszerelni, annyit elárulok, hogy nem kell hozzá szétszedni a blokkot.
- RR_ZOZY
- 4 kéz, 4 láb
- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe '84
Máté: conus tette fel a boltajánlóba:
http://www.zsombicar.hu/catalog/product ... cts_id=578
bár nekem furi hogy ilyen szürkés feliratú, amikről tudok az mind sötétzöld feliratos Isolator
Nah ezért használom én is még mindíg a 70-es évekből származó Isolatorokat, Marelliket, Bakonyokat.
http://www.zsombicar.hu/catalog/product ... cts_id=578
bár nekem furi hogy ilyen szürkés feliratú, amikről tudok az mind sötétzöld feliratos Isolator
Nah ezért használom én is még mindíg a 70-es évekből származó Isolatorokat, Marelliket, Bakonyokat.
Üdv:
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."
Zozy
http://www.youtube.com/watch?v=ERrhMn3IWDc
"Rossz az, aki rosszra gondol......de hülye aki nem."

- horhaus
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: TS 250/1
Sziasztok
Ha valaki hasonló gondokkal küzd mint én: 6 V-os /1 világítás mellett állandóan pörgetni kellett, hogy ne álljon le, de ha index vagy féklámpa kigyulladt, így is léált, Hiába cseréltem ki szinte mindent, nem használt. Eltöltött egy hétvégét vendégségben Sub-ee-nál, most világítás mellett mehet féklámpa és index és az alapjárat sem változik. Eddig az index alapjáraton nem is látszott. Egész más így motorozni.
- Máté
- versenyző
ricsi!
végül az lett, hogy a gyertyák szálltak el. a friss brisk 100km-t, a friss ngk 15km-t bírt. beleraktam az ősrégi isolatort és vígan duruzsol vele. te hol vettél jó isolatort? írták itt a fórumon, hogy aelyik isolator dobozán rajta van hogy beru az szar. tényleg így van, vagy tudsz helyet ahol lehet kapni beru nélkülit?
Máté
végül az lett, hogy a gyertyák szálltak el. a friss brisk 100km-t, a friss ngk 15km-t bírt. beleraktam az ősrégi isolatort és vígan duruzsol vele. te hol vettél jó isolatort? írták itt a fórumon, hogy aelyik isolator dobozán rajta van hogy beru az szar. tényleg így van, vagy tudsz helyet ahol lehet kapni beru nélkülit?
Máté
- hell
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250 De Luxe
Ott bizony! 

- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
A statisztikai hivatalban dolgozol?hell írta:De hiszek. Csak kis felmérést készítettem saját célra!

de akkor én azt még mindíg nem értem, hogy ha BVF karbi, hogy lehet jó 100as fúvókával?... abba a gyári 135-ös...Máté írta:Ricsi!
nem tudom mi lehet vele. mentem vele 100km-t, picit megálltam pihenni, és amikor beindítottam ment fél percig majd leállt. porlasztóhoz hozzá se nyúltam. olyan karbi lett rajta, mint a 250-eseken van. mondom egyszerűen be sem akar indulni. volt olyan, hogy hidegen tök stabil volt az alapjárat, de amikor bemelegedett akkor utána úgy 1000 alá esett a fordulatszám. nem tudod ez miért lehet? köszi előre is
sajnos tippem nincs, mi az ördög bújhatott a motorodba...
a kezdetek kezdetén nekem akkor volt hullámzó az alapjárat, amikor rájöttem, hogy az előző tulaj össze-vissza állítgatta az úszót... a benzin már majdnem kifogyott a karbiból mire kinyitott a tűszelep... ilyenkor elszegényedett, és nagyon lassan felpörgött... aztán betódult a benzin, bedúsult, akkor beállt normál alapjáratra...
- Máté
- versenyző
Ricsi!
nem tudom mi lehet vele. mentem vele 100km-t, picit megálltam pihenni, és amikor beindítottam ment fél percig majd leállt. porlasztóhoz hozzá se nyúltam. olyan karbi lett rajta, mint a 250-eseken van. mondom egyszerűen be sem akar indulni. volt olyan, hogy hidegen tök stabil volt az alapjárat, de amikor bemelegedett akkor utána úgy 1000 alá esett a fordulatszám. nem tudod ez miért lehet? köszi előre is
- hell
- bajnok
De hiszek. Csak kis felmérést készítettem saját célra! 

- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
hell írta:Köszönöm a gyors válaszokat! Akkor nálam valami zavar van az erőben 14,4V-l.
Nem hiszel nekem?
13,6-13,7V a jó töltőfeszültség!
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ES 250/2
"Nem minden motornak egyforma az ízlése" !
Ez tetszik, lehet benne valami.Próbáltam már nagyon sok márkát NGK -tól kezdve a leg gagyibb gyertyáig,hőértékkel is varjáltam.
Eddig ami bevált az az ISOLATOR.[/quote]
Vannak ilyen dolgok igen. Az enyémben egy Isolator van. Amit a kutya talált meg a műhelyben
De NGKval is megy jól. Haveromé meg nem ment az én gyertyáimmal rendesen.
Ez tetszik, lehet benne valami.Próbáltam már nagyon sok márkát NGK -tól kezdve a leg gagyibb gyertyáig,hőértékkel is varjáltam.
Eddig ami bevált az az ISOLATOR.[/quote]
Vannak ilyen dolgok igen. Az enyémben egy Isolator van. Amit a kutya talált meg a műhelyben

hi Máté...Máté írta:sziasztok!
milyen gyertyát ajánlotok etz251-be? vettem brisk n14c-t de az 100km után megdöglött. az ngk b7hs-ről meg azt hallottam, hogy nem szereti a kétütemű dolgot.
lehet, hogy igazából nem is a gyertyával van a baj... kísértetiesen hasonlóak a tünetek az én 251-esemhez... nálam a túldusított alapjárati benzin-levegő keverék volt a ludas... sokat kapott alapjáraton, illetve alacsony fordulaton, és folyton beköpte a gyertyát, amit aztán nagyobb fordulaton nem sikerült teljesen kiégetni, így nem az elektródák között szikrázott, hanem szórta szanaszét...

olvastam, hogy cseréltél karbit (a csatos nem lett jó?), és hogy 100-as a főfúvóka... nem tudom milyen karbi, de nem lehet, hogy a kisebb főfúvóka nagyobb alapjárati fúvókával van kompenzálva, és ugyanaz a probléma, mint az én esetemben?...
egyébként nekem a Denso w22fs-u vált be, de a Magnetti Marelli CW6N (Trabant) is jó volt...
- Peti ETZ250
- Simsonos
- MZ-d típusa: MZ ETZ250
"Nem minden motornak egyforma az ízlése" !nfefe írta:Máté írta:Elképzelhető hogy az NGK B7HS gyertya azért nem ad szikrát, mert kisebb hőértékű és megsült? Akkor a B8HS jó?
Brisk-ből is melyik a jó? vagy inkább vegyek ngk-t?
Szikrát kellene adnia annak is! Csak nem ég ki rendesen vagy más problémák. NGK nagyon jó! De hallottam olyat, hogy nem minden motornak egyforma az ízlése. NGK ból tudom, hogy ez jó. Csak vigyázz mert hamisítják! (mint minden mást is)
Eddig ami bevált az az ISOLATOR.
- coco
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 150
- Kapcsolat:
Brisk N14C, ez is kene vigye.
-
- kis ETZ-s
[quote="Máté"]Elképzelhető hogy az NGK B7HS gyertya azért nem ad szikrát, mert kisebb hőértékű és megsült? Akkor a B8HS jó?
Szikrát kellene adnia annak is! Csak nem ég ki rendesen vagy más problémák. NGK nagyon jó! De hallottam olyat, hogy nem minden motornak egyforma az ízlése. NGK ból tudom, hogy ez jó. Csak vigyázz mert hamisítják! (mint minden mást is)
- Máté
- versenyző
Elképzelhető hogy az NGK B7HS gyertya azért nem ad szikrát, mert kisebb hőértékű és megsült? Akkor a B8HS jó?
hallottam hogy elvileg kétüteműbe nem jó az ngk, de látom nagyon sokan azt ajánlják.
hallottam hogy elvileg kétüteműbe nem jó az ngk, de látom nagyon sokan azt ajánlják.
-
- kis ETZ-s
Máté írta:sziasztok!
milyen gyertyát ajánlotok etz251-be? vettem brisk n14c-t de az 100km után megdöglött. az ngk b7hs-ről meg azt hallottam, hogy nem szereti a kétütemű dolgot.
Gyárilag 260as volt ezekben is? Mert akkor a 7es kevés lesz bele. NGKB8HS vagy BR8HS. Az R jelzésű zavarszűrős ellenállást is tartalmaz.
- Máté
- versenyző
sziasztok!
- hell
- bajnok
Köszönöm a gyors válaszokat! Akkor nálam valami zavar van az erőben 14,4V-l.
-
- Simsonos
- MZ-d típusa: etz 250
13.7 Volt.
- hell
- bajnok
Etz 250 tulajokhoz lenne egy kis kérdésem!
Nektek a töltésetek mennyi?
Nektek a töltésetek mennyi?
- kobraCode
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251e
Tamás, Sub-ee!
Köszönöm a segítséget. Azt hittem hogy bonyolultabb dolog beállítani egy ilyen gyújtást. De talán még én is megtudnám csinálni itthon.
Köszi még egyszer nektek.
Üdv.
Köszönöm a segítséget. Azt hittem hogy bonyolultabb dolog beállítani egy ilyen gyújtást. De talán még én is megtudnám csinálni itthon.
Köszi még egyszer nektek.
Üdv.
-
- Velorex-es
Hy! Minél magyobb az előgyújtás, annál jobban szereti a nagyobb fordulatszámot. Viszont kis fordulaton erőtlen lesz. Kis előgyújtás esetén hamar elkezd csörögni a motor, mivel a már lefelé haladó dugattyúra üt rá a robbanás, Ezért nem lehet igazából pörgetni.
Tedd kb 3mm-re próbálgasd és keresd meg neked hol finom. http://www.mzclubhungary.com/Konyvtar/e ... ujtas1.jpg
http://www.mzclubhungary.com/Konyvtar/e ... ujtas2.jpg
Úgy tudtam stoboszkóppal fokra állítanak, ha van fokolás az állórészen.
T
Tedd kb 3mm-re próbálgasd és keresd meg neked hol finom. http://www.mzclubhungary.com/Konyvtar/e ... ujtas1.jpg
http://www.mzclubhungary.com/Konyvtar/e ... ujtas2.jpg
Úgy tudtam stoboszkóppal fokra állítanak, ha van fokolás az állórészen.
T
- sub-ee
- Elektrokirály
- Kapcsolat:
SziakobraCode írta:Sziasztok!
Hamarosan gyújtás beállításra kerül sor a mocin. Megnéztem az oldalon minden szakújságot, de sajna csak a 250-es megszakítós gyújtás beállítását találtam meg. Nem én leszek a szakember, de kellenének az adatok hogy hol mit mennyire kéne állítani.
Ha valaki tudja, kérem ossza meg velem. ETZ 251 elektronikus gyújtásról lenne szó. Ha van valami tapasztalata a dologgal kapcsolatban az is jöhet.
Köszi előre is.
Üdv.
Legpontosabban storboszkóppal lehet beállítani a jeladós gyújtást! Kell hozzá egy mérőóra és egy stroboszkóp, így halál pontosan be lehet állítani a 3mm-es előgyújtást.
De különben egy mérőóra, vagy ha nincs, akkor egy kisebb tolómérő is megteszi!
- kobraCode
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 251e
Tamás, köszi.
Kérdeznék még egyet. Az mit befolyásol ha mondjuk 2,5mm-re vagy épp 3,5mm-re van visszengedve a dugó? Melyiknél milyen lesz a gyújtás?
Amúgy ha oda érünk inkább majd a gyertyát választom, a hangos szikra helyett
Köszi, még egyszer.
Üdv.
Kérdeznék még egyet. Az mit befolyásol ha mondjuk 2,5mm-re vagy épp 3,5mm-re van visszengedve a dugó? Melyiknél milyen lesz a gyújtás?
Amúgy ha oda érünk inkább majd a gyertyát választom, a hangos szikra helyett

Köszi, még egyszer.
Üdv.