Vigyázz a boltosokkal

BeG írta:Hogy lehet ide képet fel tölteni, mert a kép feltöltése gombra nem reagál!!???????
Alfa írta:csavaros, a kilógó felén van egy hatlapfej is, asszem 11es kulcs való hozzá. De ha úgyis olyan puha mint mondod, simáõn morzsold ki, bele fog szakadni amúgy isBeG írta: Hello.
Köszi akkor majd el ugrok azt be szerzem.
De hogy lehet azt onan ki venni?
Szal ki ütni, vagy csavaros?
Viszont a porlasztási betét (ami látszik ha benézel a karbiba a szívó vagy légszûrõ oldalról) is réz, ami ha ugyanilyen nos azt nem tudom hol lehetne beszerezni, vagy beszerelni... Csak a fõfúvóka és a betét közti rézcsövet tudom hogy mi fán terem
csavaros, a kilógó felén van egy hatlapfej is, asszem 11es kulcs való hozzá. De ha úgyis olyan puha mint mondod, simáõn morzsold ki, bele fog szakadni amúgy isBeG írta:Hello.Alfa írta: Futár mocis boltban a Zichy utcában lehet hozzá kapni, én is ott vettem amikor újítottam fel a karbit. kb 2-300 ftos tétel, és örök élet, ezért az esztergát sem érdemes bekapcsolni
Köszi akkor majd el ugrok azt be szerzem.
De hogy lehet azt onan ki venni?
Szal ki ütni, vagy csavaros?
Igen az volt tömödés, a tüszelepnél vagy minél :S.bg írta:Anno ugyanígy jártam.operable írta:Okés. Majd akkor holnap kitisztitom, és mondom a végeredményt.
Köszi, Martin.
385× raktam össze, szedtem szét a karburátort, és aztán rájöttem, hogy: el van tömõdve az alapjárati fúvóka. Amikor szétszedtem, akkor mindig elmozdult a trutyi, amikor benzint kért a drága, akkor odaúszott, hol, elõbb, hol késõbb, és megint tömített.
Amikor erre rájöttem, akkor megint furcsavolt, nem vette a gázt szépen. Vette-vette, de nem volt az igazi.
Mint egy sík vaslapon kiderült, az elsõ tulajnál, kb. 30 -éve is gond lehetett a dugulás. õ is valószínû szétszedte, összerakta 1000×, és egyszer ferdén nyomhatta be a tût. Elgörbült, és ezért megszorult.
Itt én bizony felraktam a 150-es karburátorát, azzal csodálatos volt elsõre.
Kivettem belõle minden alkatrészt, Elindultam hát, és vettem mindenbõl egyet, meg 2 tût.
Az egyik gyárilag görbe volt, a másikkal az óta is szuper!
Úgyhogy szerintem is benzin gond lesz, mint elõttem is írták már.
Hello.Alfa írta:Futár mocis boltban a Zichy utcában lehet hozzá kapni, én is ott vettem amikor újítottam fel a karbit. kb 2-300 ftos tétel, és örök élet, ezért az esztergát sem érdemes bekapcsolniBeG írta:...
Válaszaitokat, hozzászolásaitokat elöre is köszönöm.
Anno ugyanígy jártam.operable írta:Okés. Majd akkor holnap kitisztitom, és mondom a végeredményt.
Köszi, Martin.
Futár mocis boltban a Zichy utcában lehet hozzá kapni, én is ott vettem amikor újítottam fel a karbit. kb 2-300 ftos tétel, és örök élet, ezért az esztergát sem érdemes bekapcsolniBeG írta:...
Válaszaitokat, hozzászolásaitokat elöre is köszönöm.
a fuvokak nem e elvannak tomodve, a hosszu allas utan elofordulhat, hogy a karbiba leul az olaj es eltomiti a fuvokakat, esetleg, hogy a benzinszinted megfelelo eoperable írta:A benzincsapban biztos hogy nincsen dugulás, mert a csövön keresztül csináltam a beöntést.Devil írta: valoszinu nem kap benzint a karbibol! nincs benne dugulas? benzincsapba esetleg?
A karbiban mit nézzek meg?
A benzincsapban biztos hogy nincsen dugulás, mert a csövön keresztül csináltam a beöntést.Devil írta:valoszinu nem kap benzint a karbibol! nincs benne dugulas? benzincsapba esetleg?operable írta:Szevasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a 125-ös ts-m nem indul.
Szikra van.
Ha csinálok beöntést néha beindul néha nem.
De ha beindul akkor fel tudom pörgetni egy gázzal és se szivatóra, se semmire nem reagál csak leáll és kész.
Aztán utánna kiszedem a gyertyát, és füst jön a hengerbõl mint az állat.
Mi lehet a gond?
Köszi Martin
valoszinu nem kap benzint a karbibol! nincs benne dugulas? benzincsapba esetleg?operable írta:Szevasztok!
A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy a 125-ös ts-m nem indul.
Szikra van.
Ha csinálok beöntést néha beindul néha nem.
De ha beindul akkor fel tudom pörgetni egy gázzal és se szivatóra, se semmire nem reagál csak leáll és kész.
Aztán utánna kiszedem a gyertyát, és füst jön a hengerbõl mint az állat.
Mi lehet a gond?
Köszi Martin
A tömítések halmozása biztosan a tömítettség mértékét rontja (Gépelemek IKILL3R etz írta:köszi!
Asszem van is itthon... Na majd meglessük
Na már nemtudom milegyenBeteszem mindkettõt biztos ami tuti
Nagyon kösz a segítséget! Valóban jó lenne csak nem találok sehol sem egy normálisat ami lett volna nagyon drágán adták volna, de próbálom tovább hátha találok!Samu írta:Szia!
Igen, nekünk is így áll a szivató, nyugi! A torkot én FBS-el tömítettem, míg nem szereztem egy normális csonkot, ha teheted te is cseréld le! Nagyon kényelmetlen minden szerelésnél FBS-ezni a torkot, hogy megelõzd a fals szívást...
hell írta:Bing tulajok ismét hozzátok fordulok! A szivató bovden sikeresen megszivatott megint a levágás része, de nagynehezen megoldottam a problémát csak azt szeretném még megtudni ezt a csavart ami a képen van (nagy réz a szivatónál amit a karbiba kell belecsavarni) csak eddig lehet becsavarni vagy valamit rosszul raktam öszze!
Ja igen és mit szoktak tenni a torokhoz hogy tökéletesen tömítsen nekem már kicsit ovális a szívótorok, nehogy ott szívjon be levegõt (bár azért nem akkora a rés de fõ a biztonság)!
Annak a tömítésnek a feladata a hõszigetelés, ha papírt raksz oda felmelegszik a karbi, elpárolog a benzin, leáll a motor, esetleg be is robban. Asszem egy Honda típus tipushibája volt ez. papír tehát kizárva, ezért van mûanyagtömítés az ETZkhez ott. A régi karbiét megfaragni jó ötlet sztem, én biztos ezt csinálnám.KILL3R etz írta:Köszi!
És ha csak egy papírtömítést teszek azzal ugye változik a szívócsonk hossza.. ez nem gáz?![]()
Alfa!
Használtan vettem a karbit, hozzá kaptam. Esetleg érdemes a régi 22 es es karbi tömítését kifaragni?
Motoros boltból vett, olyan motorra való tömítéskészlet része volt?KILL3R etz írta:Hali!
Lenne egy oan kérdésem, hogy a szívócsonk és a henger közti gumitömítésem egy 1,5 mm-rel nagyobb átmérõjû mint a csonk. Namost ez nem zavarja az áramlást? Nem lenne egészségesebb oda bakelitbõl vágni egy tömítést ami jobban illeszkedik? Vagy nincs valami bevált megoldás?
Szia! Szerintem gyárilag a hengernél nem is gumitömítésnek kellene lennie, hanem valami frankó hõálló cuccnak. Mindenesetre az áramlás valóban nem a legideálisabb, ha nem minden egy szinten van, illetve ha pl. öntési hibák vannak, de igy még mindig sokkal jobb, mintha belógna a tömítésed millimétereketKILL3R etz írta:Hali!
Lenne egy oan kérdésem, hogy a szívócsonk és a henger közti gumitömítésem egy 1,5 mm-rel nagyobb átmérõjû mint a csonk. Namost ez nem zavarja az áramlást? Nem lenne egészségesebb oda bakelitbõl vágni egy tömítést ami jobban illeszkedik? Vagy nincs valami bevált megoldás?
hell írta:Bing tulajok ismét hozzátok fordulok! A szivató bovden sikeresen megszivatott megint a levágás része, de nagynehezen megoldottam a problémát csak azt szeretném még megtudni ezt a csavart ami a képen van (nagy réz a szivatónál amit a karbiba kell belecsavarni) csak eddig lehet becsavarni vagy valamit rosszul raktam öszze!
Ja igen és mit szoktak tenni a torokhoz hogy tökéletesen tömítsen nekem már kicsit ovális a szívótorok, nehogy ott szívjon be levegõt (bár azért nem akkora a rés de fõ a biztonság)!
matt1989 írta:Hello!
Kellene egy kis segítség:
A gépem 275ösre lett felfúrva és nem tudom milyen fúvóka méretek kellenének bele így, ha valaki tud segíteni megköszönném!
Szia. Nekem is már 2x lett fúrva az egyik gépem,de a karbiban maradt minden a régi. Még nagyon bejáratós, talán, ha 60 km van eddig benne, de sem most sem azelõtt nem vettem rajta észre,h. sokkal jobban menne, mint azelõtt. Gondolod a fúvóka méretnövelése dobna a teljesítményen?matt1989 írta:Hello!
Kellene egy kis segítség:
A gépem 275ösre lett felfúrva és nem tudom milyen fúvóka méretek kellenének bele így, ha valaki tud segíteni megköszönném!
De, a légszûrõnél az valami olaj,de nem tudom milyen lehet. Víz biztos nem lehet sehol,mert sztem életébe nem volt lemosva szegény és garázsban tartották. A levegõcsavart azt,h. variáljam? Annak körülbelül hol kell állnia(minél kiljebb/beljebb)?KILL3R etz írta:Ha nem ejti a fordulatot az lehet szimmering probléma is...
És a légszûrõ oldalán az nem olaj véletlenül?
Vagy lehet hogy az örvénykamrába befolyik a víz és azt szívja fel...
SZVSZ
Sportlégszûrõm van, szóval az egész légszûrõ rendszer egy nagy fals levegõDénes írta:Alfa! Az is lehetséges, hogy fals levegõt szív a motor valahonnan. Leginkább a generátor felõl lehetséges ez és akkor szimmeringcsere javallt. Illetve minden szigetelésnek jól kell mûködnie (vagyis szigetelnie)a rendszeren. Ha a melléklevegõ csavar tekergetése nem hoz eredményt akkor nézd át a "levegõ rendszert", légszûrõ, tömítések, aztán szimeringcsere jobboldalt. Nem vészes munka.
Ha hülyeségeket beszélek akkor majd valaki kijavít.
üdv.
Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 2 vendég