Hozzászólás küldésénél a szövegablak alatt a "Kép beillesztése a hozzászóláshoz" gombra kattints

Ezek a csatolmányos hozzászólások hamarosan törlésre kerülnek...
Üdv. Ghost
ha vársz még 1 hetet,akkor pontos árat tudok mondani,mert anyag ár változásoktörténnek sajnos,de kb 5-10% nyomaték növekedést intéz.lesz fékpadi mérés is.Etz250szombathely írta:Szevasz Bambi
Annyi vagy hogy legnagyobb túlméretes semmi,extra,de gondolkoztaqm már kuplunk lekönnyitésen,de most ez kipufogós dolog érdekelne ,lényegbében mennyit javitanna ha fent lene az általatok készitett rezonátor?Köszi
Szia "kompos"!zsakfos írta:http://nepszotar.com/?szo=dekni
http://nepszotar.com/?szo=dekli
Persze ez is csak egy webhely ahol mindkettõrõl van szó.Nem szentirás.
Szia Klau!MZKlaudia írta:Sziasztok!
Érdeklõdni szeretnék, hogy tud-e valaki krómozott bontott vagy utángyártott kipufogót Mz Etz 125-höz!
Elég lenne a dob is, a könyök elfogadható állapotban van.
Egy másik kérdés...
Szeretném lefesteni a blokknál lévõ dekliket (ugye deklinek mondják nem dekninek?).
A bal oldali dekli leszedéséhez tényleg le kell engednem a váltóolajat?
Vagy nem tudtok esetleg egy fényezõt somogyban?
Elõre is köszönöm!
tudunk,de nem olcsó.tuning van a motorban?Etz250szombathely írta:szavasztok, van itt olyan aki esetleg tudna csinálni rezonátoros kipufogót,ami rendesen megvan szerkesztve kivan számolva,mert az bolti szutyok az nem jóó:S:S köszz elöre is
Köszi, megpróbálom holnap lepucolni így, mert nem "akarok" pénzt, fõleg annyit adni az újért!KILL3R etz írta:Joe!
Én fékolajjal szoktam lepucolni az odaégett olajat meg hasonlókat... 2-3x átkened ecsettel kicsit hagyod állni és lejön ronggyal![]()
Én a krómozás nem nagyon ajánlom... Sztem akkor már érdemesebb újat venni... Asszem 4 ropi körül van mofánál.
De nekem speciel tetszik amikor kékes
Krómozott utángyártott kipuff minden sarkon terem MZvel is foglalkozó mocisboltokban, igazából lutri hogy mit kapsz, lehet hogy 100km után szétesik a bele, lehet hogy örök életre jó leszMZKlaudia írta:Sziasztok!
Érdeklõdni szeretnék, hogy tud-e valaki krómozott bontott vagy utángyártott kipufogót Mz Etz 125-höz!
Elég lenne a dob is, a könyök elfogadható állapotban van.
Egy másik kérdés...
Szeretném lefesteni a blokknál lévõ dekliket (ugye deklinek mondják nem dekninek?).
A bal oldali dekli leszedéséhez tényleg le kell engednem a váltóolajat?
Vagy nem tudtok esetleg egy fényezõt somogyban?
Elõre is köszönöm!
nézd meg eztcsikin írta:Egyszer próbáltam ki így ahogy a képen van, eléggé szorult ugy gondoltam nem esik ki, de majdnem kiesett kb 2 km után:).
5500 ra méreteztem és eléggé nagyot dob rajta, de mivel elmozdult így változott a hangolás is:) ezért nem tudom mennyire használható, de ezért akarom állíthatóra. Szerintem nem azért dobott rajta mert eltömõdott a gyári:) Van egy jó elképzelésem az állíthatóságra is.
http://csikin.extra.hu/kipuff.jpg
http://csikin.extra.hu/kipuff2.jpg
Csikin
Csikin!csikin írta:Hello!
Próbálkozott már valaki állítható rezóval?
Én egy ilyet tervezek 251-esemre. Szétvágtam egy 250es kifuffot a bilincsnél és annyival hátrébb hogy a kiesõ hosszal akkora legyen mit a 251-é.
Így simán kijött a hangtompító és kiszedtem a gyári konfúzort. Elkészítettem a megfelelõ kúpot a nagy átmérõ pont belepasszol a kipuff belsejébe.
Eddig van kész, ezután csak ötleteim vannak még.
Ha érdekel valakit akkor írok még. És várok ölteteket is.
Üdv.: Csikin
Vagy létezik olyan is hogy kipufogótömítõ paszta. Szürkés barnás színe van. Faterom autószerelõ és õ hozta a munkahelyérõl. De az FBS-t tényleg sokan istenítik.kobraCode írta:bg írta:azt kérdezném, hogy gyári kipufogóval, a könyök, és a hosszú dob csatlakozását, mivel lehet szigetelni, tömíteni, hogy ne fújjon ki?
Hali.
Nekem is úgy tanácsoltak a többiek itt. De nálam bevált.
F.B.S szilikon bázisú tömítõanyag (100% szilikon)
Speciális ecetvas rendszerû egykomponensû ragasztó és tömítõ. Különösen ajánlott akvárium ragasztásra. Mivel széles hõmérséklet tartományban (-50 oC + 200 oC) megtartja tulajdonságait, ezért pl. kipufogó-tömítésként, ill. olajteknõ tömítéseinek kiegészítésére alkalmazható.
Mielõtt bekened a cuccodat, pucold meg alaposan, zsír és olajtalanítsad le. Arra meg ott a brigéciol.
Üdv.
kobraCode írta:bg sok sikert hozzá, és itasd meg rendesen a gépet![]()
Üdv.
Ötletet adtál! A felfogatást kívülrõl”, szóval az jutott eszembe hogy a bilincset kihúzom úgy, kb. fél centivel lelógjon a hátsó dobról, elõre a könyök felé. Szétfeszítem, és körbetuszkolom azbesztzsinórral. /hála apu sofõrmúltjának, van bõven/ így mivel vastagabbra lesz tömve, mint a vas átmérõje, meghúzáskor elõször ezt fogja tömíteni, szigetelni, aztán a könyököt.kobraCode írta:bg.
Nálam sincs ott semmi hely, de azért bekentem, és mikor összetoltam a csonk találkozásánál is megkentem kívülrõl. A felfogatás miatt meg sem látszik hogy kenve van. Már olyan 1600 km-óta így van, és nem jött még le, és profin tömít. A lényeg hogy tiszták legyenek a felületek.
Üdv.
kobraCode írta:bg írta:azt kérdezném, hogy gyári kipufogóval, a könyök, és a hosszú dob csatlakozását, mivel lehet szigetelni, tömíteni, hogy ne fújjon ki?
Hali.
Nekem is úgy tanácsoltak a többiek itt. De nálam bevált.
F.B.S szilikon bázisú tömítõanyag (100% szilikon)
Speciális ecetvas rendszerû egykomponensû ragasztó és tömítõ. Különösen ajánlott akvárium ragasztásra. Mivel széles hõmérséklet tartományban (-50 oC + 200 oC) megtartja tulajdonságait, ezért pl. kipufogó-tömítésként, ill. olajteknõ tömítéseinek kiegészítésére alkalmazható.
Mielõtt bekened a cuccodat, pucold meg alaposan, zsír és olajtalanítsad le. Arra meg ott a brigéciol.
Üdv.
bg írta:azt kérdezném, hogy gyári kipufogóval, a könyök, és a hosszú dob csatlakozását, mivel lehet szigetelni, tömíteni, hogy ne fújjon ki?
igen.bakimate írta:Teszel fel a gépedrõl egy képet?
bakimate írta:A kipufogó könyök ugyanaz, a dob nem (ES ferdén levágott "szalámis" végû, TS egyenesen levágott). Motoron belül más a fõtengely, más a fõtengely csapágyazása, a meghajtólánc ES-nél egysoros, TS-nél kétsoros.bg írta:Motorikusan az MZ ES 150, és az MZ TS 150, egyforma-e? Konkrétan a kipufogó, kompatibilitása, érdekelne. Úgy mint könyök, illeszkedése, stb.
A kipufogó könyök ugyanaz, a dob nem (ES ferdén levágott "szalámis" végû, TS egyenesen levágott). Motoron belül más a fõtengely, más a fõtengely csapágyazása, a meghajtólánc ES-nél egysoros, TS-nél kétsoros.bg írta:Motorikusan az MZ ES 150, és az MZ TS 150, egyforma-e? Konkrétan a kipufogó, kompatibilitása, érdekelne. Úgy mint könyök, illeszkedése, stb.
ÜDVbambi írta:a gyári kipufogó,elég alacsonra van méretezve.egy kicsit lehet talán javítani rajta.az átalakításhoz,kellene a mérete mostani rezonak.soldier84 írta:Üdv mindenkinek!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy 250-es ETZ-m. Szereztem hozzá egy rezót de nem igazán jó. Szerintem úgy lett méretezve hogy "magas" fordulaton (4300+) érezhetõ csak a plusz. Én át szeretném olyanra alakítani hogy inkább az alacsonyabb fordulaton éreztesse hatásást.
Az lenne a kérdésem az hogy ez egyáltalán lehetséges e? Röviden lehet olyanra méretezni egy rezót ami a nyomatékot növeli és nem a lóerõket.....???? Sajnos én nem értek a méretezéshez szóval minden tanácsot szivesen fogadnék.
Válaszotokat elõre is köszönöm
Gábor
a gyári kipufogó,elég alacsonra van méretezve.egy kicsit lehet talán javítani rajta.az átalakításhoz,kellene a mérete mostani rezonak.soldier84 írta:Üdv mindenkinek!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy 250-es ETZ-m. Szereztem hozzá egy rezót de nem igazán jó. Szerintem úgy lett méretezve hogy "magas" fordulaton (4300+) érezhetõ csak a plusz. Én át szeretném olyanra alakítani hogy inkább az alacsonyabb fordulaton éreztesse hatásást.
Az lenne a kérdésem az hogy ez egyáltalán lehetséges e? Röviden lehet olyanra méretezni egy rezót ami a nyomatékot növeli és nem a lóerõket.....???? Sajnos én nem értek a méretezéshez szóval minden tanácsot szivesen fogadnék.
Válaszotokat elõre is köszönöm
Gábor
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég