Blokk

Kérdések és megoldások MZ javításokkal kapcsolatban
Válasz küldése
z25z
Aki 7ezerig pörgeti
Aki 7ezerig pörgeti
MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: z25z »

tigris írta: Szia!

Ha 250-rõl van szó,akkor az 5-6 liter az normális.400 km után még nem nagyon érdemes 3000 fölé pörgetni,az erejét még ne próbálgasd szerintem.Elõgyújtásnak kell lennie,az enyémben (125ös) 3-3,5 mm,a 250-eshez majd valaki ír,aki tudja pontosan,de mindenképp legalább ennyi,mert ha nagyon a felsõ holtpont közelében gyújt,nem lesz benne erõ.
250 nek 2,8 mm, amugy a 3000 az meg alapjarati fordulatszamtartomany, helyesen valahogy igy bejaratos motort nem szoktunk 5000 felé porgetni.....aztan fokozatosan impulzusterheleskent neha neha aztan gyakrabban vegen meg man batran.....
tigris
bajnok
bajnok

Hozzászólás Szerző: tigris »

mzgergõ írta:Sziasztok!

Nekem is fogyasztási problémám van.Járatós a motor, mostvolt az egész motor alkatrészekre szétkapva, átvizsgálva kijavítva.Légszûrõ rendesen kilett pucolva, a deknik közé tettem tömítõpasztát, hogy véletlenül se menjen be a levegõ.Farsot nem kap, mert akkor lenne egy csúnya fulladós hangja.
Karbi:uszószint jó, súbertû felülrõl az elsõn, nem folyik sehol sem.A szivató nincs fennakadva, és bikaerõs rugóvan benne.A gumi is úgy ahogy megvan.A boltban kapható szivató gumit inkább nem részletezném, azért se veszek bele. :( :)
Gyujtás:A gyujtás tudtommal bevan állítva, mert rendesen felpörög, és kipörög.Van benne egy minimális elõgyújtás, mert szokása néha, hogy visszarug.De azthiszem az kell.
Gyertya:NGK B7HS-t használok, kicsit talán feketés színû, de az elektródájánál világos barna.(elég világos.)
Blokk:A blokk járatós, új szimeringekkel felszerelve. A be, és fel ömlõket ki pucoltam 1200-as , majd 2000-es csiszolópapírral, mert már inkább barnás, nem pedig aluminium színe volt.
3000-4200 közötti fordulatszám tartományban hajtom a motort, nem túlsok gázzal.A fékekre is figyeltem, nem fognak be.Talán mondhatni városi használatban használom a kuplungot, de ez eléggé változó.
Kipufogó:Gyárivan rajta."gyári" :)
A fogyasztása így 5-6liter között van.Szerintetek ez egy normális arány :?: Azthiszem leírtam mindent, ami a fogyasztással lehet kapcsolatos.Elég vegyesre sikerült, de hamár ennél a topicnál tették fel a kérdést, akkor énis ide irogatok :)
Azt még hagy tegyem hozzá, hogy annak ellenére, hogy meglett csinálva, nem érzem, hogy erõsebb lenne mint mielött fel lett újítva.Talán csak túl türelmetlen vagyok, mert 400km-ert mentem le vele. :roll:

Üdv!
Szia!

Ha 250-rõl van szó,akkor az 5-6 liter az normális.400 km után még nem nagyon érdemes 3000 fölé pörgetni,az erejét még ne próbálgasd szerintem.Elõgyújtásnak kell lennie,az enyémben (125ös) 3-3,5 mm,a 250-eshez majd valaki ír,aki tudja pontosan,de mindenképp legalább ennyi,mert ha nagyon a felsõ holtpont közelében gyújt,nem lesz benne erõ.
A kisTZ-s :D
"Adjátok vissza a hegyeimet"
mzgergõ
kis ETZ-s
kis ETZ-s

Hozzászólás Szerző: mzgergõ »

Sziasztok!

Nekem is fogyasztási problémám van.Járatós a motor, mostvolt az egész motor alkatrészekre szétkapva, átvizsgálva kijavítva.Légszûrõ rendesen kilett pucolva, a deknik közé tettem tömítõpasztát, hogy véletlenül se menjen be a levegõ.Farsot nem kap, mert akkor lenne egy csúnya fulladós hangja.
Karbi:uszószint jó, súbertû felülrõl az elsõn, nem folyik sehol sem.A szivató nincs fennakadva, és bikaerõs rugóvan benne.A gumi is úgy ahogy megvan.A boltban kapható szivató gumit inkább nem részletezném, azért se veszek bele. :( :)
Gyujtás:A gyujtás tudtommal bevan állítva, mert rendesen felpörög, és kipörög.Van benne egy minimális elõgyújtás, mert szokása néha, hogy visszarug.De azthiszem az kell.
Gyertya:NGK B7HS-t használok, kicsit talán feketés színû, de az elektródájánál világos barna.(elég világos.)
Blokk:A blokk járatós, új szimeringekkel felszerelve. A be, és fel ömlõket ki pucoltam 1200-as , majd 2000-es csiszolópapírral, mert már inkább barnás, nem pedig aluminium színe volt.
3000-4200 közötti fordulatszám tartományban hajtom a motort, nem túlsok gázzal.A fékekre is figyeltem, nem fognak be.Talán mondhatni városi használatban használom a kuplungot, de ez eléggé változó.
Kipufogó:Gyárivan rajta."gyári" :)
A fogyasztása így 5-6liter között van.Szerintetek ez egy normális arány :?: Azthiszem leírtam mindent, ami a fogyasztással lehet kapcsolatos.Elég vegyesre sikerült, de hamár ennél a topicnál tették fel a kérdést, akkor énis ide irogatok :)
Azt még hagy tegyem hozzá, hogy annak ellenére, hogy meglett csinálva, nem érzem, hogy erõsebb lenne mint mielött fel lett újítva.Talán csak túl türelmetlen vagyok, mert 400km-ert mentem le vele. :roll:

Üdv!
Gexxx
bajnok
bajnok
MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gexxx »

speed írta:Megpróbáltam állítani rajta, de csak rosszab lett! :cry: (nagyon be van tekerve a csavar) Meg az állító csavar is ki van már kopva.... Karbit kéne cserélni csak No kes :evil:
De ezt meg nézem, kössz!!!!!!!!
Jah a légszürö zserbó új, szal azzal elvileg nincs gond!
szedd szét, nézd meg a fúvókákat, hogy mekkorák, a légcsavar is annyira legyenek betekerve, mint a karbantartási útmutatóban, a tû állását, úszó beállítását... szóval mindet ellenõrizd le!

Valamint a gyújtást is megnézném...
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
Fehhér:)
Simsonos
Simsonos

Hozzászólás Szerző: Fehhér:) »

Megpróbáltam állítani rajta, de csak rosszab lett! :cry: (nagyon be van tekerve a csavar) Meg az állító csavar is ki van már kopva.... Karbit kéne cserélni csak No kes :evil:
De ezt meg nézem, kössz!!!!!!!!
Jah a légszürö zserbó új, szal azzal elvileg nincs gond!
alias: F.Bálint
-=UDG-994=-
tigris
bajnok
bajnok

Akkor szerintem a karbi beállítás a hibás vagy a légszûrõ,mert úgy tünik,nem kap elég levegõt,a kormos gyertya erre utal.Tudod,mit nézz meg?! Van egy kis pöcök a karbiban,ami a gáztuskó elfordulását akadályozza,nekem akkor csinálta ezt a gép,amikor a pöcök hátracsúszott,elfordult a tuskó és ezért nem jutott levegõhöz,ezt érdemes megnézni.
Simsonos
Simsonos

Meg néztem a gyertyát, minimálisan olajos inkább csak fekete és nem "öz" barna de egyébként ok!
Egyelöre csak a szívatót néztem meg azzal nincs gond, viszont a levegö állító csavar eléggé lóg meg az egész karbi rossz passzban van! :roll: kopottas :!:
-=UDG-994=-
Gexxx
bajnok
bajnok
MZ-d típusa: ETZ 300 aus bambi
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Gexxx »

speed írta:Köszi az ötleteket megnézem öket!!
Az után csinálta ezeket miután elvittem szerelöhöz! :(
Akkor lehet, hogy az volt a baj... Úgy vettem észre, hogy a legtöbb szerelõ nem ért ezekhez a gépekhez... Nem tudom miért... Lehet, hogy trabinak nézik, ott meg máshogy állítgatják, vagy tekerget ezt-azt, maga sem tudja mit és csak rosszabb lesz... nem tudom...
MZ - für männer die fahren können
RBiker profil
Simsonos
Simsonos

Köszi az ötleteket megnézem öket!!
Az után csinálta ezeket miután elvittem szerelöhöz! :(
-=UDG-994=-
Dani

Hozzászólás Szerző: Dani »

Köszi a véleményt! Az egyik kapcsolóköröm tényleg eléggé kopott a másik kettõhöz képest. Akkor valszeg azt kicserélem. Tudnátok ajánlani pesten valami jó kis MZ-s boltot?
z25z
Aki 7ezerig pörgeti
Aki 7ezerig pörgeti
Kapcsolat:

gyertyakep mit mutat?
TRibor
Simsonos
Simsonos
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRibor »

8-9 az tényleg gáz.
Azokat mondom amiket én megnéznék, nem biztos hogy jókat mondok :) :

- nem szív-e farsot valahonnan
- állítanék a súbertû magasságán
- benzinszint jól van-e beállítva a karbiban
- szivató nincs-e felakadva
- levegõ szûrõt kiporolnám, vagy cserélném

Az talán még jó volna tdni hogy most kezdett sokat enni, vagy mindíg is ennyit zabált.
Nem szenvedek az elmebajtól! Minden percét élvezem!
Simsonos
Simsonos

Hali!
K. sokat fogyaszt a gép(8-9liter) és kb. ennyire erötlen, emelkedön totál gáz....
Én a karbira gyanakodtam de passz h mi lehet a baja!! :cry:
:?: Plíz help mí!!
-=UDG-994=-
z25z
Aki 7ezerig pörgeti
Aki 7ezerig pörgeti
Kapcsolat:

ahogy a fõdi mondja.....kuplungnak ehez nem sok koze a kapcsolokormoknel lesz a hiba.
TRibor
Simsonos
Simsonos
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TRibor »

A harmadik sebesség az Mz gyenge pontja tudtommal (egyben egyetlen is :lol: ). Ha jól tudom ha kopott akkor szokta kidobálni , de ez nem 100%.
Nem szenvedek az elmebajtól! Minden percét élvezem!
Dani

Hozzászólás Szerző: Dani »

Hali!
Újonnan regisztráltam az oldalra. Egy kérdésem volna, mégpedig hogy szerintetek mitõl lehet az, ha a 3.-at folyton kidobálja?
Kuplung, vagy váltó? A gép szét van szedve, és a váltóban számottevõ kopásokat nem láttam. Talán az egyik kapcsolóköröm az ami kicsit jobban kopott. Ez okozhatja?
Meiki
kis ETZ-s
kis ETZ-s
MZ-d típusa: MZ ETZ 251 De Luxe
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Meiki »

Nem tudom de a váltó rész remélem ide tartozik. Ha nem akkor töröljétek. Ma elõször el kezdett szentséges módon csörögni a motor és ha jól hallottam a kuplung felõl jött a hang. Viszont a motor ugyan úgy ment mint ahogy eddig. Megáltam mert kiértem a horgászhelyre és amikor hazafelé indultam este már nem csörgött. Mire majdnem hazaértem ismét elkezdte. Mentem egy próbakört és semmi. Ez mi a bánat lehet? Sajnos halvány lila gõzöm sincs hogy mi ez és ha nem muszály nem veszem le a deknit mert mert nincs olajam. Ha tud valaki segíten akkor pls írjon. THX.
MZ ETZ 251 De Lux!
moderator
a cenzúra ura
a cenzúra ura

Hozzászólás Szerző: moderator »

Meiki írta:az enyémen ts karbi van úgyhogy passzolok. De nem is bánom mert nagyon jól megy és keveset eszik. :)

Lassan ez már a "last warn" kategória lesz :evil: Hidd el, veled örülünk, hogy a tied jó, de a hozzászólással sajnos nem segítettél a klubtársadon! Kérlek, ha már örömködsz, legalább segítségképp nézz utána a kérdésnek.
Itt hívnám fel a figyelmet, hogy az mzclubhungary oldala nemcsak fórumból áll, rengeteg szakirodalom letölthetõ a fõoldal - letöltések menüpont alól. Sokszor hamarabb meg is találhatjátok a választ a kérdésre, mint a fórumban.

Speed; a kérdésedre a válasz: 24 N 2-2
Szigorú vagyok, de roppant igazságtalan!
Motorom > > >
Meiki
kis ETZ-s
kis ETZ-s
Kapcsolat:

az enyémen ts karbi van úgyhogy passzolok. De nem is bánom mert nagyon jól megy és keveset eszik. :)
MZ ETZ 251 De Lux!
Simsonos
Simsonos

Hali!
150es ETZ-nek 24 vagy 26os karbija van???
-=UDG-994=-
Meiki
kis ETZ-s
kis ETZ-s
Kapcsolat:

Szerintem nem kell ETZ-nél cserélgetni. Legalábbis abból indulok ki hogy simsonnál sem számított. Valószínü ETZ-nél sem kell. De ha tévednék akkor elnézést
MZ ETZ 251 De Lux!
Simsonos
Simsonos

Régebben olvastam Yamaha DT-nél télen meg nyáron kell cserélni a gyertyát(höérték miatt), ETZ-nél is kell vagy nem igényli ezt???
-=UDG-994=-
Meiki
kis ETZ-s
kis ETZ-s
Kapcsolat:

Hy! Nem a fordulatszámmérõ elõtte se és utánna sem mutatott semmit és még most sem mutat. Majd ha kicserélem a fogaskereket amit már megvettem. De lehet hogy nem vette be mert nem úgy kezdett el recsegni hogy 4-ben mentem hanem váltani akartam de akkor valószínû nem vette normálisan.
Tamás
Velorex-es
Velorex-es
MZ-d típusa: ETZ 250

Hozzászólás Szerző: Tamás »

Hy! A forulatszámmérõ azóta mutat? Biztos, hogy 4-et raktad? Ha bevette ritkán recseg, ha recseg nem vette be. t
Meiki
kis ETZ-s
kis ETZ-s
Kapcsolat:

Ma motoroztam és furcsa dolgot csinált a motor. Amikor 4.-be kapcsoltam akkor majdnem hogy blokkolt a kerék és elég furcsán recsegett. Nemsokkal késõbbismét de akkor csak recsgett. Rögtön kuplungoltam és visszaváltottam 3-ba majd ismét 4 és jó volt. Lehet hogy a fordulatszámmérõ fogaskereke törött el és az akaszthatta meg? Vagy csak rosszul vette be a sebességet? :?: Remélem nem komoly baj mert nagyon szépen mûködik és semmi zörgés amúgy.
novi
Simsonos
Simsonos

Hozzászólás Szerző: novi »

Sziasztok!

Szerintem a FAG van olyan jó mint az SKF. Igaz személyesen csak Pannóniába (OFF) és JAWA-ba (nagyon csúnya OFF) gyõzõdtem meg használhatóságáról, de ezekben bevált. Hozzátenném, hogy ezek a motorok, az ETZ-mhez képest, csak kis fordulaton üzemelnek.

Sziasztok!

u.i.: ez a csapágy kérdés nekem erõsen vallási szinezetûnek tûnik, van aki ebben hisz, van aki abban, de nem hiszem, hogy a nagy gyártók között jelentõs különbségek lennének
moderator
a cenzúra ura
a cenzúra ura

tigris irta csak nem jó helyre:

Nincs jelentõs különbség a 125 és a 150 között,legalábbis akkora nem,h a 125 majdnem nyélen tudja azt,amit a 150 félgázon,fõleg,h a váltó tudtommal ugyanaz,szal a fordulat is megegyezõ az adott sebességeknél.
Változatok:

etz 125 7,5 kW 12,3 Nm
etz 150 9 kW 15 Nm

A maximális teljesítményt 6000-nél,a max nyomatékot 5500-nál adja le mindkettõ.
Motorom > > >
moderator
a cenzúra ura
a cenzúra ura

mz gergo írta, csak nem jó helyre:

Új kérdésekkel bukkantam elõ
Ugye hamár szétvan húzva a blokk, akkor márkás csapágyakat is raknék bele.SKF, FAG, vagy KOYO.SKF-re aztmondták, hogy a legjobb, de drága.FAG olcsóbb, de nem bírja valami jól.A KOYO-ra aki használta/használja, mindenki megvan elégedve vele.Nemdrága, meg jól is bírja.Nektek mi a véleményetek?És esetleg tudna valaki Budapesten egy csapágy boltot mondani?IX.ker környékén, vagy XI-ker, de ha máshol lenne, azse baj.
üdv!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára moderator 2007.08.14. 08:59-kor.
Motorom > > >
Simsonos
Simsonos

de azért holnap megcsinálom!!!! azt remélem frankó lesz mert akk én is leszek a Nerbi túrán!!!
-=UDG-994=-
Simsonos
Simsonos

tigris írta:
speed írta:Pont ezért gondoltam h valakitöl szerzek bontott gyárit....
Az utángyártott hulladék anyagból van,nekem 4 év alatt 3 tört el,igaz kettõ szereléskor,de a külsõ fogak is hamar bemaródnak,mert az agy anyaga alu a lemezek meg ugye acélból vannak.Nekem a TS kuplung továbbra is bevált,amióta beraktuk,egy újjal nem kellett hozzányúlni,pedig azóta oktattam vele,Békés-Pest,Sástó és pilisi csapatás az utóbbi kettõ elég jó erõpróba volt a kuplungnak is :D
akkor nem csak te vagy igy...
ma én is eltörtem 1et... vazz mint a ropi, vagy csak én vagyokl túl erös?! :wink:
-=UDG-994=-
Meiki
kis ETZ-s
kis ETZ-s
Kapcsolat:

Nekem sajnos ismét állítanom kell a kuplungon mivel álló helyzetben hideg váltónál képtelenség 1-bõl felváltanom akár 2-be vagy üresbe. Pedig egész jó volt mostanáig. Igaz lehet most áll vissza a régi helyére minden ahogy egyre töbet motorozok.
tigris
bajnok
bajnok

Ha a kuplung jól kiemel(tehát nem nehéz a váltás és álló helyben is kijön üresbe) és nem csúszik,akkor jó.
mzgergõ
kis ETZ-s
kis ETZ-s

tigris írta:
mzgergõ írta:Egyébként csak nekem csinálja azt, hogyha nem jár a motor, és sebességbe rakom, és behúzott kuplungal elkezdem tolni, akkor olyan mintha bese lenne húzva?!Járó motor mellett jól mûködik.Sebességben alapjáraton behúzott kuplungal nem húz.
Valamennyire mindenképp érezni fogod,h visszafogja a gépet,ha álló motornál sebességben kuplungbehúzva tolod,de miért is tennéd.Ha jobban kiemeltetsz a kuplunggal,javulhat a helyzet,de ha 1ébként jó a kuplungod,ne nyúlj hozzá emiatt.
Csak érdeklõdés miatt kérdeztem, mert ismerõs faterja mondta, hogy nem jó a kuplungom ezért :) Pedig járó motorral nekem nincs semmi bajom vele.
tigris
bajnok
bajnok

Az utángyártott hulladék anyagból van,nekem 4 év alatt 3 tört el,igaz kettõ szereléskor,de a külsõ fogak is hamar bemaródnak,mert az agy anyaga alu a lemezek meg ugye acélból vannak.Nekem a TS kuplung továbbra is bevált,amióta beraktuk,egy újjal nem kellett hozzányúlni,pedig azóta oktattam vele,Békés-Pest,Sástó és pilisi csapatás az utóbbi kettõ elég jó erõpróba volt a kuplungnak is :D
tigris
bajnok
bajnok

mzgergõ írta:Egyébként csak nekem csinálja azt, hogyha nem jár a motor, és sebességbe rakom, és behúzott kuplungal elkezdem tolni, akkor olyan mintha bese lenne húzva?!Járó motor mellett jól mûködik.Sebességben alapjáraton behúzott kuplungal nem húz.
Valamennyire mindenképp érezni fogod,h visszafogja a gépet,ha álló motornál sebességben kuplungbehúzva tolod,de miért is tennéd.Ha jobban kiemeltetsz a kuplunggal,javulhat a helyzet,de ha 1ébként jó a kuplungod,ne nyúlj hozzá emiatt.
mzgergõ
kis ETZ-s
kis ETZ-s

Kicsi rá az esély, hogy találsz, de probálkozni végülis lehet.
Simsonos
Simsonos

Mert nem sok jót hallottam a mostani után gyártottról.. :?
-=UDG-994=-
Simsonos
Simsonos

Pont ezért gondoltam h valakitöl szerzek bontott gyárit....
-=UDG-994=-
mzgergõ
kis ETZ-s
kis ETZ-s

speed írta:Hali!
Kellene nekem ETZ 125höz kuplung-agy!
Ha valakinek van elfekvõben egy légyszi szóljon!
Elörre is kössz.
Jobban járnál, ha vennél boltban újat.Nem kéne keresgélned, meg nemhiszem, hogy gyárit kapnál valahonnan is.
Simsonos
Simsonos

Hali!
Kellene nekem ETZ 125höz kuplung-agy!
Ha valakinek van elfekvõben egy légyszi szóljon!
Elörre is kössz.
-=UDG-994=-
mzgergõ
kis ETZ-s
kis ETZ-s

Mármint nem indul meg :)
mzgergõ
kis ETZ-s
kis ETZ-s

Egyébként csak nekem csinálja azt, hogyha nem jár a motor, és sebességbe rakom, és behúzott kuplungal elkezdem tolni, akkor olyan mintha bese lenne húzva?!Járó motor mellett jól mûködik.Sebességben alapjáraton behúzott kuplungal nem húz.
mzgergõ
kis ETZ-s
kis ETZ-s

speed írta:
mzgergõ írta:Az is lehet, hogy nagyon megvannak húzva a kuplung agynál az a 3 csavar.
Szerintem az nem lehet gond mert nem végig menetesek a csavarok és ott megakad ahol vége a menetnek!!
Naja...Ez tény.Ha segít, akkor elmondom, hogy nekem hogy van.Az a 3 csavar annyira van meghúzva, hogy szorúljanak.De mind 3-at ugyan annyira kell meghúzni.Többet sajnos nem tudok :?
Simsonos
Simsonos

jah és van 2db hézagoló lemez betéve atányérrugó leszorító lemezre meg a csavarok alá... Nem sok ez a kettö?? :?: :?:
-=UDG-994=-
Simsonos
Simsonos

mzgergõ írta:Az is lehet, hogy nagyon megvannak húzva a kuplung agynál az a 3 csavar.
Szerintem az nem lehet gond mert nem végig menetesek a csavarok és ott megakad ahol vége a menetnek!!
-=UDG-994=-
Meiki
kis ETZ-s
kis ETZ-s
Kapcsolat:

Nekem is voltak kuplung problémáim de szerencsére nem volt ilyen súlyos. Nekem csak a 4 évi állástól ragadtak le a lamellák. De már jó ismét.
mzgergõ
kis ETZ-s
kis ETZ-s

Az is lehet, hogy nagyon megvannak húzva a kuplung agynál az a 3 csavar.
tigris
bajnok
bajnok

Nekem is produkált ilyen beragadást,próbálkozz meg a kinyomóorsó átmosásával és a pálca letisztításával a gyujtás felõl,az nekem segített.

Ja,igen,az utángyártott agy szét szokott menni,ezért van nekem TS kuplungom.
Simsonos
Simsonos

Háááát a kuplung agy az eléggé szét van verve meg vannak a felületén olyan karcolások mintha flexel nagyon finoman végig csiszoltad volna(nem beverödés) és az olaj tele fém forgáccsal.
A kiemelö meg müködig rendesen max. csak annyi h nem ügrik vissza szépen hanem egy kicsit mintha súrlódna, viszont a kar amire a bowden van kötve annak fel kell feküdnie a deklin? mert nekem van 1-2 mm rés=>teljesen nem megy vissza.
Jah és amikor leszedtem a bal deklit és behúztam a kuplungot megse mozdult maga a szerkezet!
Szét szedtem, ujra összeraktam akkor meg volt rendes mozgása.... egy ideig.
-=UDG-994=-
mzgergõ
kis ETZ-s
kis ETZ-s

Ha már a kuplungal kapcsolatban van szó, nekem is lenne egy problémám.Az, hogy az anyának a biztosító alátétje már nagyon használhatatlan, és mibõl lehetne csinálni?Mondjuk majdnem egy 1mm vastag lemezbõl?
Válasz küldése