Üdv : Ádám

Hello, én is mostanában vettem Bing karbit, és én is belefutottam ebbe a fajtába egy szegedi boltban. Arra jutottunk a boltossal, hogy mivel a karbi bilincsének a belsõ átmérõje szemlátomást pont akkora mint a szivótorok bilincsének a belsõ átmérõje, ezért kell szerezned egy kis alumínium csövet, aminek a külsõ átmérõje pont akkora, mint a bilincsek belsõ átmérõje. így aztán össze tudod toldani a kettõt.zsakfos írta:Köszi a választ.Igen lényegében erre én is gondoltam,csakhogy Etz250-hez árulják.Valószinünek tartom hogy átverés az egész,már csak az ára miatt is.Gyanitom hogy a BVF karbit adják ez helyett ha valaki rendel.Ja ha valaki esetleg kiváncsi rá,ez a moped91 kft által árusitott karbi.bakimate írta:Nem véletlenül van ott az a bilincs! Ez olyan karbirátor, amit a szívócsonkRA kell rátolni, és nem a szívócsonBA. (Lásd: kis TS, egyhengeres Pannóniák.)
Köszi a választ.Igen lényegében erre én is gondoltam,csakhogy Etz250-hez árulják.Valószinünek tartom hogy átverés az egész,már csak az ára miatt is.Gyanitom hogy a BVF karbit adják ez helyett ha valaki rendel.Ja ha valaki esetleg kiváncsi rá,ez a moped91 kft által árusitott karbi.bakimate írta:Nem véletlenül van ott az a bilincs! Ez olyan karbirátor, amit a szívócsonkRA kell rátolni, és nem a szívócsonBA. (Lásd: kis TS, egyhengeres Pannóniák.)
Samu írta:Úgy látom ez egy Bing karbi, a szívócsonk felõli részen egy bilincset sejtek, sztem azt onnan lekapod és utána simán felmegy. Esetleg egy kicsit csiszolni kell majd az MZ szívócsonkon, mert ovális lehet tizenakárhány év után......
Samu írta:Úgy látom ez egy Bing karbi, a szívócsonk felõli részen egy bilincset sejtek, sztem azt onnan lekapod és utána simán felmegy. Esetleg egy kicsit csiszolni kell majd az MZ szívócsonkon, mert ovális lehet tizenakárhány év után......
Köszi. Ezek szerint ez természetes. A gyertyám gyönyörû ha egyel lejjebb teszem a tût, szóval akkor visszaengedem és ezzel nem foglalkozok. Köszi.Samu írta:3000 alatt ne is próbálkozz, innentõl van használható fordulat!! A tût meg oda tedd, ahol a legszebb a gyertykaképed.
kosian írta:Nem biztos, hogy ez pont ide való, de azért leírom. 250-es ETZ-nél természetes az, hogy alacsony fordulaton (1500) alatt nem nagyon dolgozik és a fordulatot sem kapja fel sebességben csak gázhúzásra, hanem a kuplunggal rá kell segíteni? Legingább a síbertû állításával lehet jobbá, vagy roszabbá tenni a helyzetet. Most nekem alulról a második rovátkában van, tehát majdnem teljesen felemelve. Úgy veszem észre, hogy csak egy leheletnyivel jobb, mintha egyel lejjebb engedném. Érdemes visszatennem a tût egyel alacsonyabbra (pl. fogyasztás miatt) ha szinte ugyan olyan tulajdonságokkal bír? Egyáltalán ez természetes, hogy ilyen és csak engem zavar?
kosian írta:Nem biztos, hogy ez pont ide való, de azért leírom. 250-es ETZ-nél természetes az, hogy alacsony fordulaton (1500) alatt nem nagyon dolgozik és a fordulatot sem kapja fel sebességben csak gázhúzásra, hanem a kuplunggal rá kell segíteni? Legingább a síbertû állításával lehet jobbá, vagy roszabbá tenni a helyzetet. Most nekem alulról a második rovátkában van, tehát majdnem teljesen felemelve. Úgy veszem észre, hogy csak egy leheletnyivel jobb, mintha egyel lejjebb engedném. Érdemes visszatennem a tût egyel alacsonyabbra (pl. fogyasztás miatt) ha szinte ugyan olyan tulajdonságokkal bír? Egyáltalán ez természetes, hogy ilyen és csak engem zavar?
a tank nem rozsdás belül?Matee86 írta:köszi!Megpróbálom ezt,de ha semmi,akkor megint szétszedem....asszem van másik csap is valahol,megpróbálom azzal...
Melák írta:Köszönöm a segítséget srácok!
Matee86 írta:Sziasztok!
meg szeretném kérdezni,hogy a benzincsapnak mi lehet a baja,ha nem enged elég benzint,és a levegõ nem tud visszaáramolnia tankba a csõbõl,így nem is tud rendesen a karbiba jutni,ami azt eredméynezi,hogy ha 70 nél gyorsabban megyek,vagy nagyon pörgetem,akkor egyszerûen kifogy a benzin...
A tankot múltkor takarítottam és a csapot is,de lehet megint eldugult?vagy esetleg más?
válaszokat elõre is köszönöm!
Üdv:Máté
felesleges annyi jo olajat elpazarolnodStravkó írta:Én is ezt használom,de én 1:40 -re keverem. Igy sem füstöl,és nem csöpög a kipufogó végén! Nekem bevált.Bikergery írta:Sziasztok!
Nemrégiben vettem kísérleti céllal egy flakon Repsol moto scooter ful synt 2t olajat.
A kérdésem az lenne milyen arányban lenne érdemes a benzinhez keverni? Én 1:60-ra gondoltam...
Akinek volt már ilyen irányú tapasztalata írja+ please
Elõre is köszi.
Viszont most ki akarom probálni a Fimol 2T-t,használta már valaki? A használatával kevesebb olajat kell keverni a benzinbe,vagy a szokásos keverékhez kell tenni pluszba?
Üdv: Stravkó
Én is ezt használom,de én 1:40 -re keverem. Igy sem füstöl,és nem csöpög a kipufogó végén! Nekem bevált.Bikergery írta:Sziasztok!
Nemrégiben vettem kísérleti céllal egy flakon Repsol moto scooter ful synt 2t olajat.
A kérdésem az lenne milyen arányban lenne érdemes a benzinhez keverni? Én 1:60-ra gondoltam...
Akinek volt már ilyen irányú tapasztalata írja+ please
Elõre is köszi.
Köszi! mondjuk csak 50 km-es közelembe van kút, ahol kapni ilyet, de egyszer kipróbálomSamu írta:Keri próbálta ki a szocimotoros atyja, ha jól emlékszem növekszik a teljesítmény és a fogyasztás is. Nagyobb fõfúvókát tett a karbiba. Kérdezd meg õt.
kuti írta: Köszöntem szépen!Mivel ez is ebbe a topikba tartozik, ezért megkérdezem, hogy mi a véleményetek a bioetanolról? E85.. Mit szól hozzá az etz? érdemes kipróbálni vele?
Most kb annyit, de még nem volt alkalmam rendesen kiszámítani, mert eddig sokat evett, de rájöttem, hogy nagyon el volt mászva a gyújtás és ez okozott fogyasztási gondot anno a Simsonnál is. Most "elvileg" legjobb tudásom szerint be van állítva és úgy tûnik sokat javult a fogyasztás. Most mérem a pontos értéket, csak kíváncsi voltam mennyi a normális.Samu írta:Sztem a jó érték 4 és 5 liter között van, de ez iszonyat sok dologtól függ!! Ezt nem lehet így megmondani. Miért a tied mennyit eszik?
kosian írta:Mekkora az a fogyasztás ami elfogadhatónak, normálisnak mondható egy jól beállított 250-es ETZ-nél? Vagy mennyi az amennyinél semmiképp nem ehet többet, mert ha igen akkor valami gáz van?
kosian írta:Mekkora az a fogyasztás ami elfogadhatónak, normálisnak mondható egy jól beállított 250-es ETZ-nél? Vagy mennyi az amennyinél semmiképp nem ehet többet, mert ha igen akkor valami gáz van?
kuti írta:Köszöntem szépen!conus írta:13 literes
ebbõl tartalék 1,5 liter, de nekem pl. hosszabb belsõ szûrõ van betéve meg hosszabb csõ, és így kb 2,5 literMivel ez is ebbe a topikba tartozik, ezért megkérdezem, hogy mi a véleményetek a bioetanolról? E85.. Mit szól hozzá az etz? érdemes kipróbálni vele?
Melák írta:Hello!
Vettem egy Bing karbit a motoromra (ETZ251) úgy látom a hosszú tartószár miatt a normál szivatóbovden nem lesz megfelelõ. Másnak is cserélni kellett a bovdent Bing esetén? Van olyan típus amelyiknek a bovdene megfelelõ vagy egyedit kell készíteni?
sajat karan tanul a dolgozo: en 3 szivatobowdent vettem, mire rajottem a megoldasra, de okulaskent: eloszor a karburatorba akaszd be, mert a rugo sokat ellentart, majd utana a kormanyhoz es ha akkor sem stimmel akkor ott tudsz a kulsejebol korrigalni, amugy a boltban kaphato bowdenhosszal semmi baj nincsMelák írta:Hello!
Vettem egy Bing karbit a motoromra (ETZ251) úgy látom a hosszú tartószár miatt a normál szivatóbovden nem lesz megfelelõ. Másnak is cserélni kellett a bovdent Bing esetén? Van olyan típus amelyiknek a bovdene megfelelõ vagy egyedit kell készíteni?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég