Félő, hogy a sok hegesztés melegétől deformálódik a hengerfej, és akkor más gépmunkákat is végezni kell! Én a Zsaki féle hengerfejet javasolnám!csoka írta:Ha van olyan ismerősöd,aki tud Argon védőgázas Wolfram elektródás Ívhegesztővel (AWI) hegeszteni,azzal fel tudod töltetni,és vissza lehet munkálni eredeti méretűre.Ha fizetned kell érte,olcsóbban megúszod egy bontott jóval.
Blokk
Re: Blokk
- csoka
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ125,ETZ250
Ha van olyan ismerősöd,aki tud Argon védőgázas Wolfram elektródás Ívhegesztővel (AWI) hegeszteni,azzal fel tudod töltetni,és vissza lehet munkálni eredeti méretűre.Ha fizetned kell érte,olcsóbban megúszod egy bontott jóval.
- sunbim
- operatőr
- MZ-d típusa: ETZ250e Deluxe
És ha mindenhonnan leszedetne 0,8 - 1mm-t ? Tehát h.f. talpból, a préssávból és az égésteret hozzáigazíttatná? ..Ettől a gyertya beljebb lógna annyit az égéstérbe, ki tudja mit okozna?
Mondjuk ennek a munkadíjából kaphat másik h.f.-et is.
De elméletileg?
... Ááh, jól van, dohányozzunk. 
Mondjuk ennek a munkadíjából kaphat másik h.f.-et is.
De elméletileg?

- KILL3R etz
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
Mindenképp teljesítményromlással jár a használata, kopogást is okozhat. Hamutál. 

- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
várj még egy kicsit a kikukázással, ez az én véleményem, vannak itt nálam tapasztaltabb szakik is, hátha ők más véleményen vannak, vagy van jó javaslatuk
Akkor kuka/dísz kategória. Köszönöm a segítségedet!
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
nem, mert azzal kibővítenéd az égésteret és megváltozna a sűrítési viszony. Ráadásul ez pont a préssáv része aminek nagy hatása van a teljesítményre.
Ahogy mértem, a legmélyebb "lyuk" 0,8 mm.
A simára csiszolás megoldás lehet?
A simára csiszolás megoldás lehet?
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
Nem normális, ez korábbi tűgörgők/gyűrű/dugattyú törések nyomai, esetleg valami extrém hőhatás következménye. Elő szokott fordulni ilyesmi, de ilyen brutálisat még nem láttam. Lehet hogy ettől még működik, de én valószínűleg nem használnám fel. Erre vonatkozóan nekem sincs infóm, hogy a lángfront terjedését stb egyebet befolyásolják-e ezek, ha valaki tudja kiváncsi lennék....
- kupi
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ TS 125-ETZ 150e
Szia amiket érdemes ellenőrizni:gyújtás,üzemanyag ellátás,kipuf,ha ezek rendbenn vannak lehet nézni egy kompressziót nem kell műszer egy gyakorlott Ts tulaj már a berúgó kar ellenállás-ból meg tudja mondani jó vagy nem. Saját tapasztalatom szerint a gyengeség nem a 60km/ó a jele hanem nem bírja az emelkedőket szembe szelet de sima úton azért a 80 meg van.Én az előzőleg felsorolt rendszerek valami hibájára gondolok,valami dugulás kicsi úszószint ...mzetz125 írta:Sziasztok!Volna egy kérdésem hogy 1982-es Mz Ts 125 gyenge,3.-al megy negyedikkel nem megy de harmadikkal is 60km/h-val.Mi lehet a baj?
- Tomdee
- biciklis
- MZ-d típusa: MZ ETZ 150
Sziasztok!
Hamarosan blokk felújítást tervezek, viszont a most benne lévő főtengely kuka (pontozva lett a kisfogas felől) venni szertnék egy másikat. Az utángyártottat nagyon sok helyen nem ajánlják. Csak van olyan ami azért használható nem? Hol és milyet vegyek? 150-es ETZ
Hamarosan blokk felújítást tervezek, viszont a most benne lévő főtengely kuka (pontozva lett a kisfogas felől) venni szertnék egy másikat. Az utángyártottat nagyon sok helyen nem ajánlják. Csak van olyan ami azért használható nem? Hol és milyet vegyek? 150-es ETZ
Azt hiszem ez lesz a leggazdaságosabb megoldás, ha eddig nem forgatták meg.MrDok írta:Kis MZ-knél csak meg kell fordítani.zuzi996 írta:
Hát akkor hosszútávon kicserélem inkább majd. Jobb a békesség.![]()
Köszi
Köszönöm!
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Kis MZ-knél csak meg kell fordítani.zuzi996 írta:
Hát akkor hosszútávon kicserélem inkább majd. Jobb a békesség.![]()
Köszi
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Hát akkor hosszútávon kicserélem inkább majd. Jobb a békesség.aronpfabian írta:A fogasív első foga megkopott valószínűleg, így fogheggyel is bele tud akadni a racsnis kerékbe. Ha tovább kopik, már nem lesz gond, a második foggal fog indulnizuzi996 írta:Sziasztok!
Mostanában azt vettem észre hogy berúgásnál a berúgókar néha elakad az elején. De azon kívül meg könnyedén mozog. Ez mitől szokott lenni?

Köszi

- aronpfabian
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250, TS 150
A fogasív első foga megkopott valószínűleg, így fogheggyel is bele tud akadni a racsnis kerékbe. Ha tovább kopik, már nem lesz gond, a második foggal fog indulnizuzi996 írta:Sziasztok!
Mostanában azt vettem észre hogy berúgásnál a berúgókar néha elakad az elején. De azon kívül meg könnyedén mozog. Ez mitől szokott lenni?

Sziasztok!
- pnlaci
- bajnok
- MZ-d típusa: etz-250.predator.
Erre tippeltem én is.z25z írta:A kettő közül az egyik a belső hézagoló a másik a külső. Nem lehet felcserélni őket és ha úgy tetszik mindkettő bemélyedése "befele" néz, a belső pl. csak úgy passzol rá a főtengelyre.

A motorra csak rászokni lehet,le soha. A legjobb kápszer.
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
A kettő közül az egyik a belső hézagoló a másik a külső. Nem lehet felcserélni őket és ha úgy tetszik mindkettő bemélyedése "befele" néz, a belső pl. csak úgy passzol rá a főtengelyre.
- pnlaci
- bajnok
- MZ-d típusa: etz-250.predator.
Aholy. Srácok. A Főtengelyen a kuplungnál van a két hézagoló gyűrű.Most nézem hogy az egyik oldalukon van egy mélyedés.Az merre kell hogy álljon? A tűgörgő felé van a sima fele? 

A motorra csak rászokni lehet,le soha. A legjobb kápszer.
Simson téma: ne érts félre, nem nézlek hülyének,de megkérdezem, a benzint lecserélted 1 éves benyával ha új lenne a simo akkor se biztos,hogy beindulna, ha ezzel kezdted az üzembe helyezést akkor bocsi a feltételezésért. 

Szia Peti! Van egy jó barátom aki itt toporog a Face oldalunk előtt, de még nem lett felvéve. Kiss Andrásnak hívják, ( Tutus 1 ) és egy gyönyörű TS 250-es tulajdonosa!!! Könyörülj meg rajta, és vedd fel légy szíves!KILL3R etz írta:Bizony-bizony... Tartsuk szem előtt hogy ez MZ-s fórum.
Köszönöm.
- aronpfabian
- bajnok
Szerintem ha átvisszük a ZÚZDA alá (http://mzclubhungary.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=24) akkor senkinek nem lesz gondja vele 

- KILL3R etz
- bajnok
Bizony-bizony... Tartsuk szem előtt hogy ez MZ-s fórum.
Köszönöm.
Köszönöm.

"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
-
- babakocsis
- MZ-d típusa: Simson s50,mz ts 125
rokoné voltz25z írta:hááát ha úgy vetted meg hogy nem láttad üzemelni akkor azért nem feltétlen bíznék abban, hogy csak letettük és állt . Lehet pont azért lett letéve mert egyszercsak megállt....persze előtte ment... Ez a messziről jött ember azt mond amit akar esete. Mindenestre így mégtöbb dolgot ki kellene zárni: kompresszió hiánya pl. gyűrűtörés miatt stb. stb. ezer oka lehet még azután, hogy tök bizonytalan a motor előélete.
ui: amúgy van egy sejtésem, hogy lassan seggbe leszünk b...va: simsonozunk az MZ klubon......

- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
hááát ha úgy vetted meg hogy nem láttad üzemelni akkor azért nem feltétlen bíznék abban, hogy csak letettük és állt . Lehet pont azért lett letéve mert egyszercsak megállt....persze előtte ment... Ez a messziről jött ember azt mond amit akar esete. Mindenestre így mégtöbb dolgot ki kellene zárni: kompresszió hiánya pl. gyűrűtörés miatt stb. stb. ezer oka lehet még azután, hogy tök bizonytalan a motor előélete.
ui: amúgy van egy sejtésem, hogy lassan seggbe leszünk b...va: simsonozunk az MZ klubon......
-
- babakocsis
z25z írta:Nem kellene nagyon befolyásolnia de kb. 1,6-1,8 mm FHP előtt legyen. A lendkerék ablakain benézve láthatod a megfelelő megszakító hézagot (kb. 0,3-0,4 mm) is és ott csavarhúzóval benyúlva tudsz állítani is ha kell. Nem cseréltél lendkereket véletlen a hiba megjelenése előtt?
nem átvetem kipucoltam a karbit vissza tettem azt se kép se hang (gyertyát is vetem bele újat meg kipróbáltam már vagy 20 gyertyával mz gyertyájával is az mz meg tökéletes) 1 évet állt vagy 1,5kb előtte szaladgáltak vele mikor letették működött ezért is vettem meg .akié volt az nagy simos volt javította is a simokat övé volt ez is
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
A megszakító nyitáshoz semmi köze a köbcentinek. Előgyújtás kb. 1,6-1,8 mm FHP előtt legyen. A lendkerék ablakain benézve láthatod a megfelelő megszakító hézagot (kb. 0,3-0,4 mm) is és ott csavarhúzóval benyúlva tudsz állítani is ha kell. Nem cseréltél lendkereket véletlen a hiba megjelenése előtt? De amúgy az alaplapon lennie kell egy jelölésnek, (vonal a blokkon és vonal az alaplapon ezt kell egymáshoz igazítani) hogy hol kell állnia. Ettől max akkor kell eltérni ha 1000 éves kopott megszakítód van. (elkopott már a lába és emiatt utánállítottak korábban)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára z25z 2017.01.20. 20:35-kor.
-
- babakocsis
és ha ne adj isten a gyújtásnál lenne a hiba időzítésnél azt hogy tudom beállítani mert itt nem úgy van mint a ts mz-n itt nem látom mikor nyit mert ott a mágneskerék írnátok egy lépésről lépésre gyújtás beállítást menyi itt a nyitási pont fentről menyi re vissza
ezért is köszi
90ccm a masina ez számít a nyitási pontnál?
ezért is köszi
90ccm a masina ez számít a nyitási pontnál?
- aronpfabian
- bajnok
Ha túlszívattad, akkor betolás közben hamarabb kiköpi a fölös nyálat mint ha addig rúgdosnád míg összeszedi magát. Simsonnal még viszonylag könnyen meg lehet ezt csinálni, MZ-vel már kevésbé...Simsonos írta:1 kérdés betolással miért másabb az indítás mint berúgókarral?aronpfabian írta:
Lehet hogy túlszivattad, a -10 fok nagyon nem ideális az ilyeneknek. Én megpróbálnám gyertyapucolás után betolni, ha úgy sem indul, akkor valami komolyabb baja van (gyertyacsere, pipacsere a következő)

z25z tippjeit érdemes végigjátszani ha a szivatást már kizártad.
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
tipp: gyújtótekercs. Engem halálra szívatott (1,5 hónap) mire rájöttem, hogy le van esve a tekercsről a gyújtókábel vezetéke, de áthúz. Kivett gyertyánál volt szikra de a helyén nyomás alatt már nem vagy annyira gyenge, hogy nem indult. Másik alkalom: kipufogóban eltört a tompító elfordultak a tárcsák de úgy hogy tökéletesen lezárt. Mintha be lett volna dugózva a kiömlő.
-
- babakocsis
aronpfabian írta:Lehet hogy túlszivattad, a -10 fok nagyon nem ideális az ilyeneknek. Én megpróbálnám gyertyapucolás után betolni, ha úgy sem indul, akkor valami komolyabb baja van (gyertyacsere, pipacsere a következő)Simsonos írta:sziasztok mz-sek lehet tudnátok segíteni nekem.
van egy Simson s50 esem nemrég vetem rokontol ment is meg minden (ezért is vetem meg)1 évet állt megvetem, de nem tudom beindítani üzemanyagrendszert kipucoltam karbit szétszedtem kifúvattam ,de nem akar beindulni szikra van (kék színű) gyújtást nem állítottam el úgy van ahogy üzemképes korában volt benzint kap mert a gyertyán látni ,hogy ott a benzin ,de nem indul az istennek sem se hideg indítással se sehogy ha benzint töltök (kicsitcsak) a hengerbe akkor 1et pöffen utána semmi . mi lehet a hiba ?
attól hogy -10 van indúlni kéne neki szerintem
ui annyit rugdostam ,hogy már "leszakadt "a lábam
válaszokat előre is köszönöm !
1 kérdés betolással miért másabb az indítás mint berúgókarral?
- aronpfabian
- bajnok
Lehet hogy túlszivattad, a -10 fok nagyon nem ideális az ilyeneknek. Én megpróbálnám gyertyapucolás után betolni, ha úgy sem indul, akkor valami komolyabb baja van (gyertyacsere, pipacsere a következő)Simsonos írta:sziasztok mz-sek lehet tudnátok segíteni nekem.
van egy Simson s50 esem nemrég vetem rokontol ment is meg minden (ezért is vetem meg)1 évet állt megvetem, de nem tudom beindítani üzemanyagrendszert kipucoltam karbit szétszedtem kifúvattam ,de nem akar beindulni szikra van (kék színű) gyújtást nem állítottam el úgy van ahogy üzemképes korában volt benzint kap mert a gyertyán látni ,hogy ott a benzin ,de nem indul az istennek sem se hideg indítással se sehogy ha benzint töltök (kicsitcsak) a hengerbe akkor 1et pöffen utána semmi . mi lehet a hiba ?
-
- babakocsis
sziasztok mz-sek lehet tudnátok segíteni nekem.
- jura györgy
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ250 de luxe
sziasztok, nem tervezem a háromszázasitást üdv. juragy
- jura györgy
- bajnok
sziasztok, persze etézébe teszem,70,46 a méret ehez lett furva a henger is hála a HLacibácsinak itt megragadom az alkalmat KÖSZI SZÉPENés köszönőm Zsakinak is a segitséget üdv. juragy
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
Persze, ráadásul elég sok mindenre.
De gondolom motorba szeretnéd, nyugodtan tedd bele, nekem is (és sokan másoknak is) az van és tökéletesen teszi a dolgát. (MZ kupában is használják)

- jura györgy
- bajnok
sziasztok kérnék egy kis vélemányt a BERTA dugatyuról ,használható ? üdv. juragy
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jura györgy 2017.01.17. 02:59-kor.
- Athem
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 De luxe
Köszönöm!z25z írta:ha csak simán megmutatod a társaságnak, akkor tedd fel valahova (onedrive, dropbox stb.) és a rámutató linket beteszed ide, így akit érdekel elolvassa. B verzió: ha a címlapon levő cikkek közé szeretnéd, akkor Gexxx, kiszsebi tud esetleg segíteni.Athem írta: Közben félig kész az iromány. Szóval kinek írhatok, hogy szeretném megjelentetni itt?

"attól van h sokat piszkálod a motort ahelyett h örülnél h egyben van és motoroznál" - Conus
- Athem
- kis ETZ-s
sell írta:Gratula![]()
mindig öröm kézbe venni ( a motorra gondolok
) a rég várt kedvest. Az idő most azért nemigen kedvez az újbóli ismerkedésnek. Gondolom rommá fagytál már vagy tízszer.
Neem, az majd szombaton lesz, de elvileg Sítalpakat is kap.

"attól van h sokat piszkálod a motort ahelyett h örülnél h egyben van és motoroznál" - Conus
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
ha csak simán megmutatod a társaságnak, akkor tedd fel valahova (onedrive, dropbox stb.) és a rámutató linket beteszed ide, így akit érdekel elolvassa. B verzió: ha a címlapon levő cikkek közé szeretnéd, akkor Gexxx, kiszsebi tud esetleg segíteni.Athem írta: Közben félig kész az iromány. Szóval kinek írhatok, hogy szeretném megjelentetni itt?
-
- versenyző
- MZ-d típusa: Etz 250
Gratula
mindig öröm kézbe venni ( a motorra gondolok
) a rég várt kedvest. Az idő most azért nemigen kedvez az újbóli ismerkedésnek. Gondolom rommá fagytál már vagy tízszer.

- Athem
- kis ETZ-s
Helyzet jelentés
Mr.Dok hivatalosan is elkészült a pejparipámmal, az-az Pirikével.
Én meg nem győzöm kiolvasni az üzemanyag ellátás topikot...
(Sok-sok kérdéstől óvom meg a társaságot.
)
Közben félig kész az iromány. Szóval kinek írhatok, hogy szeretném megjelentetni itt?
Mr.Dok hivatalosan is elkészült a pejparipámmal, az-az Pirikével.

Én meg nem győzöm kiolvasni az üzemanyag ellátás topikot...

Közben félig kész az iromány. Szóval kinek írhatok, hogy szeretném megjelentetni itt?