bocsánat: Kuplung bowden ütköző ház cserével.hell írta:"kuplungház cserével" az igen...
küldök képet, róla ha érdekesnek tartod.

Alul? Hol? A fordulatszám kihajtó csigánál vagy a bowden kivezető csőben, a diónál? Mert ott is tudsz állítani. A sz@r bowden az meg sz@r ... nem tudsz vele mit csinálni.hell írta:Én is ugyanígy kinlódok. A bowden nyúlik mint az állat egy hitvány minőségű szar. Vagyis nekem biztosan ez a bajom egy jópárat eldobtam az utobbi iévekben már. Alul ha maxra van tekerve akkor nem lehet máshol már állítani ha jól tudom...Athem írta:Kuplungot lehet valahol még állítani, mert a kuplungkarnál az állító csavar szinte teljesen kint van már, fél menetet lehet már csak kitekerni és vége. Úgy vélem 600-kmer után nem kéne így megkopnia. Vagy ezek a bolti lamellák ennyire xar-ok ?

Köszönöm, bovden és kuplungház cserével valamint a sapkát cserélve megoldódott... Enyhén megnyúlt...hell írta:Én is ugyanígy kinlódok. A bowden nyúlik mint az állat egy hitvány minőségű szar. Vagyis nekem biztosan ez a bajom egy jópárat eldobtam az utobbi iévekben már. Alul ha maxra van tekerve akkor nem lehet máshol már állítani ha jól tudom...Athem írta:Kuplungot lehet valahol még állítani, mert a kuplungkarnál az állító csavar szinte teljesen kint van már, fél menetet lehet már csak kitekerni és vége. Úgy vélem 600-kmer után nem kéne így megkopnia. Vagy ezek a bolti lamellák ennyire xar-ok ?

Igen!Thomas_Hun írta:Segítséget kérek Tőletek.
125-ös ETZ. Csúszott a kuplungom. Vettem új lamellákat. A deknit leszedtem, a kuplungnál a 3 csavart kiszedtem, majd a lamellákat kicseréltem. A szerelési videón a fószer 20,7mm-es hézagot mutat, nekem ez 20,8-20,9 között van. Ezt figyelmen kívül hagyva összeraktam. A kuplung összerakás után jobban csúszott az új lamellákkal mint a régiekkel. Lehet ez a kb. 0,1mm a hibás?
- köszönöm -

Én is ugyanígy kinlódok. A bowden nyúlik mint az állat egy hitvány minőségű szar. Vagyis nekem biztosan ez a bajom egy jópárat eldobtam az utobbi iévekben már. Alul ha maxra van tekerve akkor nem lehet máshol már állítani ha jól tudom...Athem írta:Kuplungot lehet valahol még állítani, mert a kuplungkarnál az állító csavar szinte teljesen kint van már, fél menetet lehet már csak kitekerni és vége. Úgy vélem 600-kmer után nem kéne így megkopnia. Vagy ezek a bolti lamellák ennyire xar-ok ?

Köszönöm, és valami gumidarab, vagy valamilyen egyszerűbb megoldás nincs amihez nem kéne a blokkot szétszedni?KILL3R etz írta:Tengelyben a bronzperselyt kicserélni, mert nincs külön tömítése...

A hengerfejjel ilyenkor az a fő probléma, hogy a nagyobb átmérőjű dugattyútető domborulata már más lesz mint az eredetié, így a préssáv megfelelő működésével gond lehet. Mondjuk a 72mm pont nem egy olyan hatalmas átalakítás (+1 mm) de nem véletlen hogy a +2mm-nél kezdődő 150 köbcentisekre már más fejet gyártottak mint ami a 125-ösökön volt.z25z írta:250-es hengernél az alapméret 69 mm ugyebár, ez a 65 mm-es lökethosszal számolva ~243 ccm, ha fel kell fúrni 72 mm-re akkor 264,5 ccm lesz, ezt elbírja még a hengerfej, vagy a bő 20 ccm növekedésnél már kell a hengerfejből is kimarni?

Semmiség az egész annyi kell neki...z25z írta:Killer: koszi, hell: a fejnel nem az egester a lenyeg hanem a felfekvo felulet durva feszegetes nyomameg a beomlo pupjanak roncsolasa...

Oké köszönöm így már stimmel eldobos a téma.zsakfos írta:2,6 mm a kopási határ a szakkönyv szerinthell írta:Ime ez nagyon gyári kinézetű tegnap voltam ismét beszerző körön.
Elméletileg az is. Az a kuplungot a fotó előtt szedtem szét a gyár óta nem volt. Abban is benne voltak ezek csak 2,3-2,9mm volt a hastagságuk így azzal tanulpénzre futottam...Bár nem tudom meddig kophatnak meddig használhatóak. Esetleg valaki tudja ezt?

gabi9306 írta:Sziasztok, régebben tettem fel egy kérdést, hogy milyen csapágyak kellenek egy TS 250/1 -es motorblokkba, a válaszokat ezúton is köszönöm.
Viszont a váltó egyik csapágyát nem tudom kiütni a blokkfélből, mivel zsákfuratban van. Ehhez találtam egy videót, amelyen egy spec szerszámmal veszik ki. Ezt tudja valaki, hogy hol lehet beszerezni? Keresgéltem, de nem igazán találtam sok mindent.

2,6 mm a kopási határ a szakkönyv szerinthell írta:Ime ez nagyon gyári kinézetű tegnap voltam ismét beszerző körön.
Elméletileg az is. Az a kuplungot a fotó előtt szedtem szét a gyár óta nem volt. Abban is benne voltak ezek csak 2,3-2,9mm volt a hastagságuk így azzal tanulpénzre futottam...Bár nem tudom meddig kophatnak meddig használhatóak. Esetleg valaki tudja ezt?

Tudom miről beszélsz de nem volt én nem láttam értetlenül is álltam a dolgok előtt. Ilyet még nem láttam. De a csavarjai meg a lemezek atom épek voltak így gondoltam atom gyári még. Jó persze leforgott példány de adott másik kúpos részt ami tökéletes kis rozsdát leszámítva.

Hézag az nem volt.z25z írta:ezt így nehéz megmondani, szétszedés előtt könnyebb lett volna. Le kellett volna mérni összeszerelt állapotban a fogaskoszorú és a nyomólap közötti hézagot, az 0,5 mm-nél nem lehet kisebb. meg összenyomni és megnézni, hogy old-e, el tudod-e forgatni könnyen

Mofa neeee. Ha rám hallgatsz megspórolsz magadnak egy fölösleges utat. Tuti nem lesz jó.Szepy írta:Kis és nagy etz-nél is külön Írja a mofánál. Tehát akkor vigyek mintát az a biztos.Köszi.

hell írta:
Azt mondja 15 éve csak ilyet tesznek ezekbe a gépekbe, mert sokat végigpróbáltak és ez vált be a legjobban.
Szóval a fene se tudja. Nagy szaki az tény ekkora tapasztalattal sokan dicsérik. Persze akad olyan is aki nem, de ez már csak ilyen. Szerintem eddig is ilyen volt benne mert annó is ők csinálták. 35000km körül futott a dugó és egy kis apró ragadásnyomon kívül más nem nagyon látszik. Ereje nem volt sok (a gyűrűket megviselte a sok kilóméter) a gépnek azért lett most szétdobva...
Szóval nem tudom mit kellene hogy jó legyen. Bár ha megfúrja 70,50 dugót lesz jó bele Bertából(vagyis azt mondja), de én veszek egy lengyelt és azt teszem bele tesztre ezen gondolkodom csak hogy megéri-e azt nem tudom...Persze ha ez nem így működik(fogalmam sincs lehet-e így gondolok egyet és másfajtát teszek bele nem amilyet ő ad vele) akkor marad a Berta sok választás nem marad...

Azt mondja 15 éve csak ilyet tesznek ezekbe a gépekbe, mert sokat végigpróbáltak és ez vált be a legjobban.KILL3R etz írta:Ha utána nem fog csörögni a motor, akkor én is elviszem az enyémet hozzá!hell írta:
Az öreg vagy 30 éve ott van. Nagyon biztosan állította jó lesz ez és nem fog csörögni zörögni a világon semmi baj nem lesz vele. (...) .

Ha utána nem fog csörögni a motor, akkor én is elviszem az enyémet hozzá!hell írta:
Az öreg vagy 30 éve ott van. Nagyon biztosan állította jó lesz ez és nem fog csörögni zörögni a világon semmi baj nem lesz vele. (...) .
liter6 írta:Köszi a segítséget. Ez nem túl jó hír, lehet hogy én is megpróbálom megszokni.liter6 írta:Sziasztok!
Ma sajnos valami megmekkent a váltómban(ETZ 125, 15000 km van benne, én 8000-el vettem, azóta nem volt a blokkba piszkálva, de szerintem előtte se). A váltókar nem ugrik vissza váltás után alaphelyzetbe, ha lábbal visszapöccintem, akkor tudok vele tovább váltani. Mi lehet a gond? Elég csak a kuplungoldalt levenni, vagy a blokkot is szét kell húzni? Itthon meg tudom-e javítani különösebb célszerszámok nélkül?
Köszi: LiterÉn letenyei vagyok, esetleg tudtok valakit Letenye-Nagykanizsa térségében akire rábízhatnám a javítást, én ebbe már nem akarok belekontárkodni.
Köszi: Liter
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég