Üdv mindenkinek!
Én még új vagyok itt,de remélem "befogadtok" a fórumba és elolvassátok a történetem az MZ-vel kapcsolatban.
Történt az 2014 Novemberében hogy barátom édesapjától kaptam egy olyan Ts-125-ös Mz-t ami 1994 óta,vagyis az én születésem óta nem volt beindítva.Rettenetesen örültem a motornak (még mindíg örülök neki) mert mindíg is vágytam egy TS-MZ-re.A haverok persze fikáztak egyből hogy "ilyen fiatal léttedre miért egy ilyen régi motorral akarsz foglalkozni"?Meg mondom őszintén hogy utálom az új motorokat...nekem a Jawa,Pannónia,Csepel,Danuvia,Mz,Simson AVO számít csak motornak

Így mondanom sem kell nagyon beleszerettem az MZ-be amit kaptam,pedig 2014 novembere óta csak az olajsártól szabadult meg,meg a blokkot szedtem szét.Be szereztem már mindenhová új csapágyakat, a váltókhoz ZVL csapágyakat vettem persze C3-asat mindegyikből,a főtengelyhez KBS csapágyakat vettem (tudom hogy most sokan meg fognak kövezni,mert nem igazán strapabíró csapágyakat vásároltam),de nem igazán tudok fenntartani "maszek" TV szerelésből egy kocsit és egy MZ-t.Viszont a probléma amiért regisztráltam a fórumba,nem egészen szokványos kérdés lesz.
Fel szeretném újítani a főtengelyt...de nekem itt Szabolcs Megyében azt mondták hogy 10.000 forintból meg lehet úszni az egész felújítást valami Rocket nevű hajtókarral,persze agyon dicsérte az eladó a motoros boltban.Én arra gondoltam egyébként hogy ez elég olcsó főtengely felújításnak minősül....mindenen megpróbálok spórolni,de a főtengely az legyen normális,inkább húzza a zsebemet,minthogy ne bírjon ki hosszanti irányú lötyögés nélkül 1000 kilométert a főtengely hajtókara.
Van-e valami véleményetek ezzel a Rocket hajtókarral kapcsolatban?
Reális szerintetek a 10.000 forint vagy ez valami "bóvli" munka?
Ha érdekel benneteket,szívesen elmondom majd a továbbiakban,hogy miért akarom egyébként felújítani a főtengelyt!
UI: Bocsi az esti regényért