Na ne má.MrDok írta:[átlag légnyomáshoz, hőmérséklethez
Nem túlzás ez egy kicsit?
Túlmisztifikálod.

Jó hogy nem már a szomszédasszony kebelmérete is belejátszik nem?

Na ne má.MrDok írta:[átlag légnyomáshoz, hőmérséklethez
Az az igazság, hogy a fúvóka méretet/karburálást nem árt a motor állapotához, karbi kopottságához, vezetési szokásokhoz, átlag légnyomáshoz, hőmérséklethez állítani.bugyi63 írta:Így igaz. MZ-re gondoltam én is. TS 250/1-be került egy 69,95mm-es dugó. Hallottam olyat, hogy fúrt hengerhez nem árt a nagyobb fúvóka. De akkor ezek szerint jó lesz az alap méret... Köszönöm!
Mivel MZ fórum, kizárom a 70 köbcentis szimó, vagy egyéb hengert, és a 70-es értéket mm-ben értem.bugyi63 írta:Üdv!
Van valakinek tapasztalata, hogy 70-es fúrt hengerhez mekkora főfúvóka szükségeltetik?
Vedd magadhoz a karbit meg egy (ledes) elemlámpát. Vidd egy egy tetszőleges motoros boltba ahol árulhatnak tolattyút ETZ-hez.aronpfabian írta:A motorral együtt kaptam egy "üres" 30N3 karburátort: hiányzik az úszó, súber, súbertű, rugó és a teljes szívató. Ez így csak porfogó, inkább összeraknám.
Lehet jó minőségű, pontos súbert és tűt kapni/csináltatni valahol? Ha igen, hol?
Köszönöm! A hangvételből már aggódtam, valami durvább (tűzoltó készülék) lesz a piros dobozos.Dreamer írta: Uram, Önnek ezt javasolom! (Piros dobozos)
Uram, Önnek ezt javasolom! (Piros dobozos)Thorwald írta:Üdv!
ETZ 250 BVF porlasztóba hol (Budapesten) és milyen úszót érdemes (lehet) venni. A jelenlegi lyukas volt és a nafta kimelegítésekor felrobbant, kicsit megkapta a hő.
Részterhelés tű egyel lejjebb, vagy csere ha kopott.gesszti írta:Ha kis fordulaton, félnél nagyobb gázt húzok, akkor kicsit bedúsul, és gyengélkedik a motor. Jól gondolom, hogyha kicsit lejjebb állítom a benzinszintet, akkor ezt a hibát csökkenthetem?
(Nagyobb fordulatnál, egész tartományban megy dúsulás nélkül.)
OK!Dreamer írta:
Kínai karbit SOHA, SEMMILYEN körülmények között! Volt szerencsém csatoshoz, nem csatoshoz... Ipari hulladék!
Meg kell várni, hátha felbukkan egy jó vétel egy kevésbé kopott gyári karbentyú!
Valahogy el kell jutni az eredetvizsgára. Utánfutó, trailer nincs se nekem, se ismerősnek, tolni meg nincs kedvem kilométereken át. Tehát marad az a lehetőség, hogy saját lábán elpöfög a helyszínre.gabsic írta:Ezt ki mondta neked? Sem eredetvizsgán, sem műszakin nem kell járjon a motor...Thorwald írta: Annyiban lett sürgős, hogy át kell iratni a motort és ahhoz működő állapotban kell az eredetiség vizsgára elmenni.
Kínai karbit SOHA, SEMMILYEN körülmények között! Volt szerencsém csatoshoz, nem csatoshoz... Ipari hulladék!Thorwald írta:
Igen sajnos, túl (gyanusan) kedvező az ára, ezért kérdeztem rá. Sajnos Bingre most nem telik, a gyerek az első keresetéből kívánja szponzorálni a motort, ezért igyekszem a pénztárcájához mérten a lehető legjobbat kihozni belőle.
Annyiban lett sürgős, hogy át kell iratni a motort és ahhoz működő állapotban kell az eredetiség vizsgára elmenni. Legfeljebb kicsit torpanni fog, utána már lesz több időm kisérletezni vele.
Bambi mester, ha olvasol, légyszíves a nagy porlasztómachinátor elérhetőségével megtisztelni engem.
Ezt ki mondta neked? Sem eredetvizsgán, sem műszakin nem kell járjon a motor...Thorwald írta: Annyiban lett sürgős, hogy át kell iratni a motort és ahhoz működő állapotban kell az eredetiség vizsgára elmenni.
Igen sajnos, túl (gyanusan) kedvező az ára, ezért kérdeztem rá. Sajnos Bingre most nem telik, a gyerek az első keresetéből kívánja szponzorálni a motort, ezért igyekszem a pénztárcájához mérten a lehető legjobbat kihozni belőle.zudori írta:
Én azt javaslom, keresd meg itt, vagy akár privátban Bambi mestert!
Inkább itt, mert ez közügy-Ő tud Neked megoldást a karburátor feljavítására. Van egy jóember aki tökéletesen rendbe tudja tenni ezeket az öreg karbikat.
Ha kedvező az ára a 30N3-nak az mindig gyanús, Dreamer kollégánk szívását magunk is online láthattuk! Ha német minőséget akarsz, akkor az drága, mint a Bing is.
Thorwald írta:Dreamer írta: Szia!
Rákerestem a 30N3 csatos karbira és mondhatni nagyon kedvező áron találtam. Ez milyen gyártmányú, megbízható, érdemes megvenni? Mert lehet így egyszerűbb lenne, mint a mostanival küzdeni.
Rákerestem a 30N3 csatos karbira és mondhatni nagyon kedvező áron találtam. Ez milyen gyártmányú, megbízható, érdemes megvenni? Mert lehet így egyszerűbb lenne, mint a mostanival küzdeni.Dreamer írta: Szia!
Komplett javítási útmutatót a veterán fórumról töltöttem. Az én motorom egy kopottas de jó 30N3 vagy csatosnak nevezett karbival (19-es lánckerékkel) 5.-ben 60tól már molesztálható (nem nevezném gyorsulásnak, de feltornássza magát).
Jellemezően 2800-tól már használható 3200-tól már fickósnak mondható.
Az előző karbimmal sajnos 3000-3500 alatt nem nagyon volt élet, túletette a gépem. Emellett a fogyi sem volt barátságos, 6l országúton 80-90 között.
Ezeknek a motoroknak a titka a jó gyújtás, jó karbi és a jó kipufogó. Nekem egy ronda, de gyári kipuffom van, amit nemrég egy hamis NGK gyertya miatt sikeresen ki is égettem
Szia!Thorwald írta:Üdv!
Újra itt vagyok.![]()
3 éve egy 125-ös TS-t reparáltam, de nőttek az igények és lett belőle rendszámos ETZ 250-es.A kicsi most is rendben van, de mivel nincs rendszáma, csak kertek alatt lehet vele közlekedni.
Sokáig volt ETZ-m és akkoriban (régen) nem volt olyan amit ne tudtam volna róla, de 25 év megtette a hatását, elfelejtettem sok mindent és sajnos a komplett műszaki dokumentáció (szervizkönyv) is elveszett. Kollégámmal a fiának vettük viszonylag olcsón ezt az ETZ-t, de van némi gond vele. Alacsony fordulaton alig van ereje (tudom ETZ betegség, de nem ennyire), majd egyszer csak életre kel és megindul mintha turbós lenne. Úgy vélem a porlasztónál nincs rendben valami, de már nincs semmi adatom úszószintről, fúvókák méretérő, beállításokról. Azt sem tudom a súbertű eredeti, vagy utángyártott benne.
Tudtok segíteni letölthető leírással, vagy esetleg van valakinek eladó szervizkönyve?
Hol lehet normális alkatrészeket venni porlasztóhoz? Akkoriban olvasva a fórumot, tudom nem méretpontosak az utángyártottak, nem úgy működik a motor, ahogy kellene.
Szeretném rendbe hozni a motort, hogy a srác biztonsággal használhassa, másrészt érzelmi alapon is jó vele foglalkozni, sok évig volt ETZ-m, felélednek az emlékek.
Üdv!Thorwald írta:Üdv!
Újra itt vagyok.![]()
3 éve egy 125-ös TS-t reparáltam, de nőttek az igények és lett belőle rendszámos ETZ 250-es.A kicsi most is rendben van, de mivel nincs rendszáma, csak kertek alatt lehet vele közlekedni.
Sokáig volt ETZ-m és akkoriban (régen) nem volt olyan amit ne tudtam volna róla, de 25 év megtette a hatását, elfelejtettem sok mindent és sajnos a komplett műszaki dokumentáció (szervizkönyv) is elveszett. Kollégámmal a fiának vettük viszonylag olcsón ezt az ETZ-t, de van némi gond vele. Alacsony fordulaton alig van ereje (tudom ETZ betegség, de nem ennyire), majd egyszer csak életre kel és megindul mintha turbós lenne. Úgy vélem a porlasztónál nincs rendben valami, de már nincs semmi adatom úszószintről, fúvókák méretérő, beállításokról. Azt sem tudom a súbertű eredeti, vagy utángyártott benne.
Tudtok segíteni letölthető leírással, vagy esetleg van valakinek eladó szervizkönyve?
Hol lehet normális alkatrészeket venni porlasztóhoz? Akkoriban olvasva a fórumot, tudom nem méretpontosak az utángyártottak, nem úgy működik a motor, ahogy kellene.
Szeretném rendbe hozni a motort, hogy a srác biztonsággal használhassa, másrészt érzelmi alapon is jó vele foglalkozni, sok évig volt ETZ-m, felélednek az emlékek.
Kínai olcsó utángyárottat ne vegyél, pontatlan, volt ahol hátrányára átdolgozták!gesszti írta:Na mesélj.
Nekem is kellene valami jó karbi, mert augusztusban megyek vissza hegyet mászni.Kell a nyomaték kis fordulaton is. Ezzel, ami most van, nem nagyon jön össze.
Visszavittem, most rendelnek egy N2-t, azzal a feltétellel fogadtam el, hogy szó nélkül visszaveszik, ha visszaviszem mert szar.zudori írta:Nehogy félre értsél, nem kötözködni akarok, de megint megkérdezem:- miért nem viszed vissza ahonnan vedted,- motorozzanak ők vele!? Ez tényleg felháborító amiket megcsinálnak!
Hú, most nézem, tényleg +15€...Dreamer írta:Az AKF nem szállít ingyen Magyarországra.aronpfabian írta:Ez a csoda mennyibe került?
Az AKF-nél 101 €-ért rendelhető BING 84 (ekkora vásárlásnál már ingyen kihozzák), azzal is ennyi gond van?(vagy nem tudom... )
Ezt a csodát 11e Ft-ért adták.
A Binggel biztos nem lenne ennyi gond, Simsonomra már vásároltam Bing17-et azt kitisztítottam, feltettem és jó volt.
Az AKF nem szállít ingyen Magyarországra.aronpfabian írta:Ez a csoda mennyibe került?
Az AKF-nél 101 €-ért rendelhető BING 84 (ekkora vásárlásnál már ingyen kihozzák), azzal is ennyi gond van?
Ez a karbi a BVF másolata. Előzőleg már vettem Kentse 16N3 karbit a Simsonomra, ott átfúvókázás után jó lett. Ezért vágtam bele, de nagyon nagy a csalódás.zudori írta:Ezt a csoda karburátort hol lehet kapni? Nem hallottam még róla.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég