Szép jó estét!
Az ETZ 250-es kipufogó könyökével kapcsolatban lenne olyan kérdésem, hogy melyik a bevált megoldás a henger csatlakozásnál a tömítésre. Nekem utángyártott kipufogóm van, és egy kis aluminium karika volt a könyök alatt eléggé szétrancsírozva (
http://www.bercsekft.hu/motorosbolt/ima ... tz-250.jpg) és persze könnyezett is a könyöknél a gép.
A kérdésem az, hogy egyszerűen cseréljem újra, vagy pedig a könyök végét köszörüljem síkba és kipufogó tömítővel rakjam fel?
A másik kérdésem, hogy a hangtompítónak, hogyan kell pontosan állnia?
Ugyebár van benne ez a hajlítás. Namost amikor én megvettem a motort, már akkor észrevettük, hogy rosszul áll, mert a hajlítás befelé a motor felé esett, a hangtompító vége meg kifelé állt a motor végén. Az öregem mondta, hogy ez nem így állt gyárilag, ok, majd én felrakom jól. Órákat voltam el vele, mondom ilyen nincs, hogy 2 bilincs meg egy hollander és azt istennek nem lehet összehozni. A lényeg, hogy felkapattam a hangtompító hátsó bilincsét, elöl a hollandert és a középső bilincsnek köze nem volt a blokkhoz tartozó tartóvashoz. De nem kicsit, ilyen 2cm híja. Elkezdtem csavargatni és csak úgy adta ki, ahogy a motoron volt, befelé eső hajlítással. De ennek ugyebár nem így kell állnia, akkor miért nem jön ki. Végül kínomban a neten egy gyári prospektus fotón oldalnézetből van lefotózva az ETZ, látom a hátsó pálca meg a teleszkóp párhuzamosan futnak. Na mondom ez is megvan, valamelyik barom előző tulaj rakott egy hosszabb csavart a hátsó teleszkóp felső rögzítéséhez és oda csavarozta a pálcát is. Vissza a gyári helyére ok, mostmár felmegy normális irányban a hangtompító, de hozzáér a teleszkóp alsó csavarjához. Megint szenvedés, apám TS-ének tartópálcájával összehasonlít, stb. Végül arra jutottam, hogy görbítettek rajta az állatok, mert a hátsó teleszkóp mellé csavarozva, már nagyon távolra esett a bilincs. Visszagörbít, de még így sem 100-as, mert akárhogy játszom vele, a középső bilincsnél, kicsit a motor felé feszülve érnek össze a lyukak és így a blokk felőli részén ki is fúj az illesztésnél. Nem tudom, lehet azon a blokk aljára felcsavarozott tartóvason is görbítettek, vagy utángyártott és nem stimmel.
A kérdésem, hogy gyárilag pontosan hogy állt a hangtompító hajlítása? Úgy hogy a hangtompító vége kicsit befelé és felfelé álljon? A középső tartóvason van a bilincsen sima kör alakú furatok voltak a csavaroknak, vagy inkább 0 alakú, hogy engedjen állítani?