Kis segítséget kérnék BING 84 karburátor beállításához, konkrétan mi a csavarok gyári állása? Vagy cikknek is örülnék. Be szeretném hangolni mire indul a szezon

Köszi előre is.
A 95-ös benzint hígítják a legjobban sajnostelectronic írta:Kár, hogy csak akkor van hátszél amikor 98-as van benne, mert akkor 95-el is jobban tudnék menni, és olcsóbb is lenneKILL3R etz írta:Ott inkább hátszél volt, mint prémium benzin...![]()
Kár, hogy csak akkor van hátszél amikor 98-as van benne, mert akkor 95-el is jobban tudnék menni, és olcsóbb is lenneKILL3R etz írta:Ott inkább hátszél volt, mint prémium benzin...![]()
omv 98-astól az enyém rakéta lett. (M0 kis lejtőn 140), míg a lukoilos 95östől 105 a vége.Szőke Roland írta:100-as oktánszámú benzinnel valaki hajtotta már a gépet? Tapasztalat róla?
Nekem arra kellene hogy a hondámon az úszóháznál van egy tömítés horonyban abba tettem új tömítést de nem kaptam bele illőt csak nagyobbat és ki kellett vágnom egy 2 cm-es darabot.KILL3R etz írta:Nekem nagy mértékben szétesett, és kis mértékben eltömte a fúvókáimat.pempelli írta:
Az van ráírva kőolaj származékoktól kis mértékben duzzad.![]()
![]()
De ha gondolod, próbáld ki...
Nekem nagy mértékben szétesett, és kis mértékben eltömte a fúvókáimat.pempelli írta:
Az van ráírva kőolaj származékoktól kis mértékben duzzad.
Ez a piros van nekem is itthon.allllli írta:Nekem a hőálló piros pasztával van feltéve a benzincsap két Simsonnál is, teszi a dolgát.pempelli írta:Srácok FBS mennyire benzinálló?folyamatosan ki lehet tenni ,mondjuk úszóház tömítés stb....?
Az ETZ papír hengertalp tömítés is meg van toldva ezzel a pasztával. Mikor szétszedtem, láttam, hogy befelé is nyomódott a felömlő csatornákba belőle, ahol ugye benzin levegő keverék van. Ha 1500 km alatt nem oldotta fel, akkor csak jó lehet
Az van ráírva kőolaj származékoktól kis mértékben duzzad.KILL3R etz írta:Semennyire...pempelli írta:Srácok FBS mennyire benzinálló?folyamatosan ki lehet tenni ,mondjuk úszóház tömítés stb....?
Semennyire...pempelli írta:Srácok FBS mennyire benzinálló?folyamatosan ki lehet tenni ,mondjuk úszóház tömítés stb....?
Nekem a hőálló piros pasztával van feltéve a benzincsap két Simsonnál is, teszi a dolgát.pempelli írta:Srácok FBS mennyire benzinálló?folyamatosan ki lehet tenni ,mondjuk úszóház tömítés stb....?
Az mitől lehet hogy kopog gázvisszavételkor?elég rendesen és el kezd csuklani,rángat.sunbim írta:"Ha kisebb gázvisszavételkor is kopoghat ,detonálhat?,,
Nekem csak fordulaton jelentkezett.
Például itt:http://e-motorparts.addel.hu/kereses/he ... 0etz%20250hell írta:Hol lehet kapni többfajtát (méretben értve) ebből a csodálatos tömítésből?
Ha kisebb gázvisszavételkor is kopoghat ,detonálhat?sunbim írta:250es ETZ esetében annyi Gyuri !jura györgy írta:sziasztok , jól tudom hogy ez a préssáv ez a 0,9-1,2 dugó és hengerfej közti rés ?
üdv. juragy
A !"hengerfej tömítéssel,,! lehet beállítani, különböző vastagságút lehet kapni. (Hengerfej alátét a hengerfejet leszorító anyák alatt van![]()
)
Ez egy körülbelüli érték. Ha kisebb, ebben a sávban körben detonálni fog az üzemanyag, öngyulladást kap, a gyújtási időponttól függetlenül. Csökken a teljesítmény!
A motor túlmelegszik, és többlet terhelést kapnak a hajtókar és főtengely csapágyak.
Kompresszió növeléskor is meg kell tartani ezt a méretet. Hacsaaak ... át nem térsz 100as power racingra vagy magasabb oktánszámú üzemanyagra.
250es ETZ esetében annyi Gyuri !jura györgy írta:sziasztok , jól tudom hogy ez a préssáv ez a 0,9-1,2 dugó és hengerfej közti rés ?
üdv. juragy
A dugó és a hengerfej széle közti távolság felső holtponton.jura györgy írta:sziasztok , jól tudom hogy ez a préssáv ez a 0,9-1,2 dugó és hengerfej közti rés ?
üdv. juragy
Szerintem nem.jura györgy írta:sziasztok , jól tudom hogy ez a préssáv ez a 0,9-1,2 dugó és hengerfej közti rés ?
üdv. juragy
Mzdani írta:Mindegyiknél más. Azt meg kell mérni. A digattyú teteje, (felső holtpontnál) és a hengerfej között (szélén mérve) 0,9-1,2 mm hézagnak kell lennie.hell írta:Mekkora hézagoló kell?
Tisztelet a kivételnek természetesen.zsakfos írta:Mzdani írta:
Azt mindenki csak rárakja.Azt te csak hiszed
![]()
Nem mindenki.Pld én nem csak rárakom.
Mzdani írta:
Azt mindenki csak rárakja.
Mindegyiknél más. Azt meg kell mérni. A digattyú teteje, (felső holtpontnál) és a hengerfej között (szélén mérve) 0,9-1,2 mm hézagnak kell lennie.hell írta:Mekkora hézagoló kell?
Egyébként a 3.pontra a megoldás az is lehet, h a hengerfej nincs kihézagolva. Azt mindenki csak rárakja. Ha túl nagy a kompresszio, attól is csöröghethell írta:Elgondolkodtató ez a 3. pont az tény. Itthon mi is morfondíroztunk már rajta mi lehet a végsebességben ez a limitszerűség nekem is hasonló a helyzet és hasonló hangok jönnek elő(persze a motor 250-ről van szó a félreértések elkerülése érdekében). Még viszonylag hideg addig nem mert akkor megy 120 vagy kissé fölé is de ez csak pár kilóméter. Öregem is azt mondja ez a Bing 84 valahogy mégsem az igazi. Persze fogyasztásra barátibb a gyárihoz képest valamivel az tény. Szóval a fene se tudja már...
Sztem mind a 3 problémát a szegény keverék okozza.Veszy2107 írta:
Sztem mind a 3 problémát a szegény keverék okozza.Draby írta:Sziasztok! 1-2 éve volt ez már téma, de nem találtam rá a választ, hát megkérdezem én is:
ETZ-251 gyönyörűen indul, szép hangja van, stabil alapjárat, utángyártott magyar kipufogó , BING 84 eredeti új karbi, új Brisk gyertya van benne, de:
Minden nap szinte ezzel járok melózni, nincs nyúzva , 2-3 "hibára" lettem figyelmes:
1. Egyenletes tempónál, ha picit is vissza kell engednem a gázt, a motor, mintha nagyobbat fékeznék tompán csattan , másodpercenként egyszer - egyszer. Mintha nem kapna benzint és visszafogná a motort... Tehát lassítani, akár csak picit is, csak behúzott kuplunggal tudok. A karbin a tű felülről a 3. rovátkában van, levegő csavar 2és felet ki... ( alapjárati fúvóka pici?)
2. Alacsony fordulaton szinte egyáltalán nem húz a motor, még az elindulás is nehézkesebb, utána ha elér egy bizonyos fordulatot, már minden okés.
3. Végsebességem ( tudom nem ez a lényeg ) , de olyan 110-115 körül megáll , mert valami nagyon halkan becsörög, inkább szinte csak beciripel és nem merem tovább húzni...
Na!![]()
Várom a tanácsokat!
Draby írta:Sziasztok! 1-2 éve volt ez már téma, de nem találtam rá a választ, hát megkérdezem én is:
ETZ-251 gyönyörűen indul, szép hangja van, stabil alapjárat, utángyártott magyar kipufogó , BING 84 eredeti új karbi, új Brisk gyertya van benne, de:
Minden nap szinte ezzel járok melózni, nincs nyúzva , 2-3 "hibára" lettem figyelmes:
1. Egyenletes tempónál, ha picit is vissza kell engednem a gázt, a motor, mintha nagyobbat fékeznék tompán csattan , másodpercenként egyszer - egyszer. Mintha nem kapna benzint és visszafogná a motort... Tehát lassítani, akár csak picit is, csak behúzott kuplunggal tudok. A karbin a tű felülről a 3. rovátkában van, levegő csavar 2és felet ki... ( alapjárati fúvóka pici?)
2. Alacsony fordulaton szinte egyáltalán nem húz a motor, még az elindulás is nehézkesebb, utána ha elér egy bizonyos fordulatot, már minden okés.
3. Végsebességem ( tudom nem ez a lényeg ) , de olyan 110-115 körül megáll , mert valami nagyon halkan becsörög, inkább szinte csak beciripel és nem merem tovább húzni...
Na!![]()
Várom a tanácsokat!
Meg az olajnak is van ellenállása. Hidegebb olajnál nagyobb.allllli írta:Miért lehet az, hogy ha menet közben behúzom a kuplungot, akkor 1000-1100 as az alapjárat, épp hogy le nem áll, szépen elpöfékelne így a világ végéig is, viszont ha kiveszem üresbe, akkor fentebb kúszik 1400-1500-ig? Érdekes. Nem zavaró, inkább csak kíváncsi vagyok vannak-e ötletek?
Talán azért mert ugye sosem old ki teljesen a kuplung, ha kioldana, akkor már csúszna használat közben. Szóval egy pici súrlódása mindenképp van és ez vesz le az alapjárati fordulatszámból?
Igy igazallllli írta:Miért lehet az, hogy ha menet közben behúzom a kuplungot, akkor 1000-1100 as az alapjárat, épp hogy le nem áll, szépen elpöfékelne így a világ végéig is, viszont ha kiveszem üresbe, akkor fentebb kúszik 1400-1500-ig? Érdekes. Nem zavaró, inkább csak kíváncsi vagyok vannak-e ötletek?
Talán azért mert ugye sosem old ki teljesen a kuplung, ha kioldana, akkor már csúszna használat közben. Szóval egy pici súrlódása mindenképp van és ez vesz le az alapjárati fordulatszámból?
Jobbat mondok. Egy mz-re hangolt membrános karbi kéne. Ami 4500 ford. felett kezdi el megemelni a tűt. Ekkor még mindig fenn állna az alacsony fordulathoz szükséges benzin többlet igény problémája, de legalább magas fordulaton jól menne, és nem is fogyasztana sokat.Miklós_88 írta:Valamit valamiért. Olyan, hogy jól is megy, és nem is eszik, egyszerre nem lehet megoldani. Nekem úgy van beállítva, hogy inkább menjen![]()
Egyébként más geometriájú súbertű kellene, amit sajnos nem lehet kapni a Bing-hez, csak a gyári geometriát.
Ha lesz időm télen, éppen ezért gyártok magamnak többféle súbertűt, és reménykedem, hogy az egyik módosítás eredményre vezet.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég