Idézem magamat:" Szerelés előtt kéretik nézegetni: http://www.youtube.com/watch?v=gk4xiRYBtAE "kos7 írta: Hogy lehet hozzáférni, kuplungot kell hozzá leszedni,vagy mit :O ?
Igen.

Idézem magamat:" Szerelés előtt kéretik nézegetni: http://www.youtube.com/watch?v=gk4xiRYBtAE "kos7 írta: Hogy lehet hozzáférni, kuplungot kell hozzá leszedni,vagy mit :O ?

Egy M14-es 8.8 csavarról egy szabvány csillagkulccsal simán letekerem a menetet, ha jó kedvem van, szóval nekem olcsóbb, ha nyomatékkulcsot használok.pempelli írta: Én nem azt mondtam hogy szakítsa szét.és nem mindenki engedhet meg egy nyomatékkulcsra 15000-ret.

Én nem azt mondtam hogy szakítsa szét.és nem mindenki engedhet meg egy nyomatékkulcsra 15000-ret.gesszti írta:Kb. 15e Ft egy használható nyomatékkulcs. Ha letéped a menetet a főtengely végéről, akkor lehet, hogy ennyiből nem jön ki a javítás. Ráadásul a nyomatékkulcsot máshova is jó lehet használni. (pl. hengerfejcsavarok)pempelli írta:és jól feltéped ha nincs nyomatékkulcsod.
...de ez csak a véleményem. (épp C vágányon van egy /1-em, mert valami okos letépte a menetet a főtengelyről...)

Kb. 15e Ft egy használható nyomatékkulcs. Ha letéped a menetet a főtengely végéről, akkor lehet, hogy ennyiből nem jön ki a javítás. Ráadásul a nyomatékkulcsot máshova is jó lehet használni. (pl. hengerfejcsavarok)pempelli írta:és jól feltéped ha nincs nyomatékkulcsod.

kell egy közel 1 cm-es félcolos csődarab, letisztítod mindkét kúpot zsírmentesre,felrakod a belső hézagoló alátétet felrakod a kuplungot a csődarabot és jól feltéped ha nincs nyomatékkulcsod.intelatom írta:És az hogy lehet, hogy én kézzel simán le fel tudom húzni?
Egy kis erőkifejtés sem szükséges ahhoz, hogy levegyem a kuplungot egyszerűen csak lehúzom.
Hogy lehetne, hogy kell ezt rögzíteni?
Vagy lehetséges az, hogy a kuplung belseje már ki van kopva?

Az a lehúzó menete oda kell rátekerni ha le akarod szedni.intelatom írta:Sziasztok!
Mz ts 250-es motornál miért van menet a kuplung azon részén ami kifelé néz?
Pedig oda nem kell semmilyen csavar csak rárakom a deklit nem?

janikamz írta:etz 150 igen kis etz.a primer fogaskerek nem lazult le a lamellakat nem arrol szedtem le... lotyogott a kuplung és ahogy gàzt adtam irdatlan nagy rezonancia.ezért a kuplungot bontottam le. 6 lamella 6 rögzítő rugó stiftekkel és perselyekkel.ezalatt van a csavaranya ami a kihajtàstengelyre rögzíti a kuplungot.ebben a tengelyben van a kinyomórúd ami kiemeli a lamellàkat.szóval a kuplung forgott le.kurva sok volt az olaj de megérte szopni mert tanulok közben.

Tehát a belső kosár esett le a helyéről. Ehhez van egy spéci célszerszám amivel rögzítheted míg meghúzod (egy fém lamella és ráhegesztve egy kis vasdarab).janikamz írta:etz 150 igen kis etz.a primer fogaskerek nem lazult le a lamellakat nem arrol szedtem le... lotyogott a kuplung és ahogy gàzt adtam irdatlan nagy rezonancia.ezért a kuplungot bontottam le. 6 lamella 6 rögzítő rugó stiftekkel és perselyekkel.ezalatt van a csavaranya ami a kihajtàstengelyre rögzíti a kuplungot.ebben a tengelyben van a kinyomórúd ami kiemeli a lamellàkat.szóval a kuplung forgott le.kurva sok volt az olaj de megérte szopni mert tanulok közben.

Elméletileg a tengelyére rá van préselve a fogasív, leszeded róla és megfordítod.kos7 írta:Üdv ! 125 ETZ ben a fogasívről az utolsó 3 fog lecsiszolódott valamiért... ez egyből cserés vagy lehet valamit kezdeni vele ,illetve ha cserés hogy lehet leszedni, és mitől mehetett tönkre ?
Válaszokat előre is köszönöm

Azért ne túlozzunk.MrDok írta:
Mikor jössz? Gyűlnek a gondok a géped körül, van nálam egy jó állapotú /1 megkapod cseremotorként.............

Minden sebességnél tapasztalható a "nem vált tovább" jelenség? Ha igen, akkor a primer fogaskerék (malomkerék) mögött akadt ki a rugó. Ha nem akkor váltókopás.Kajku írta:Helló mindenkinek! Van egy etz 250 esem aminek az a problémája hogy nehéz vele felfelé váltani. Amikor felhúzom a kart néha nem vált fölfelé, ugyanabban a fokozatban marad,vagy kapcsol 1 üreset majd ha ujra felhúzom a kart visszarakja ugyanabba a fokozatba amiből előtte váltani szerettem volna. Főként a 3.-ik fokozatot nem akarja venni. Váltásnál nem zörög útközben sem hallani semmi rendellenes hangot a motorból. Ha jobban kihúzatom akkor könnyebben vált,vagy ha csak nagyon kicsit húzatom ki .Remélem valaki tudja mi okozhatja ezt a problémát. Előre is köszönöm mindenkinek!

Szerintem azt, hogy sokat foglalkozok motorral...........zsakfos írta:Mondod te.Na és mit mond erre az asszony?MrDok írta: Na ja, nem írta, én meg magamból indulok ki, nekem nagy van...........![]()
![]()

Áááá...gesszti írta:Kisgép szervizben dolgoztam. Júzer hozza a fűnyírót, hogy nem indul. (berántózsinor kiszakadva...) Késnél fogva megpróbálom átfordítani, szinte meg se mozdul. Nívópálca ki, ...és meddig volt olajjal...?tiger1342 írta: És ugye most már szintig töltötted?![]()
Azt mondja erre: a régi gépen is a beöntőnyílás széléig kellett önteni. Igaz, hogy azon lent volt a beöntő, ezen meg fent. Furcsállta is, hogy sok olaj megy bele, de ha egyszer szintig kell önteni, akkor szintig kell...

Kisgép szervizben dolgoztam. Júzer hozza a fűnyírót, hogy nem indul. (berántózsinor kiszakadva...) Késnél fogva megpróbálom átfordítani, szinte meg se mozdul. Nívópálca ki, ...és meddig volt olajjal...?tiger1342 írta: És ugye most már szintig töltötted?

És ugye most már szintig töltötted?janikamz írta:nem forgatta le szerencsére.ma megnéztem.reggel meló előtt leengedtem az olajat és újra töltöttem,azóta jó.a kihajtàsleszorító anyàt is ellenőriztem az is jó. lassan megtanulok itt mindent amit egy mz tulajnak nem àrt ha tud.köszi mindenkinek.

Mondod te.Na és mit mond erre az asszony?MrDok írta: Na ja, nem írta, én meg magamból indulok ki, nekem nagy van...........

Na ja, nem írta, én meg magamból indulok ki, nekem nagy van...........m-tom írta:
Kis ETZ-nél? Hááát, akkor azért sztem ott mást is tapasztalt volna....![]()
Sztem nincs jól kihézagolva és az első indulásnál (szinte még száraz lamellákkal) még fogott, de ahogy az olaj átjárta a szerkezetet már csak csúszik....

Csatlakozom! Szerintem is érdemes lenne még-egyszer nekiállni szétszedni legalább a kuplung vonalig aztán megkeresni mi is a baj forrása.Érdemes megnézni a főtengely végén a kis láncfogas kereket is mert egyszer én is elfelejtettem meghúzni akkor is csinálhat ilyent.Az olaj meg kb a fele ami kell bele de így legalább meg van kenve minden""m-tom írta:Kis ETZ-nél? Hááát, akkor azért sztem ott mást is tapasztalt volna....MrDok írta: A leírtak alapján a kuplungot is leforgatta.![]()
Sztem nincs jól kihézagolva és az első indulásnál (szinte még száraz lamellákkal) még fogott, de ahogy az olaj átjárta a szerkezetet már csak csúszik....

Kis ETZ-nél? Hááát, akkor azért sztem ott mást is tapasztalt volna....MrDok írta: A leírtak alapján a kuplungot is leforgatta.

A leírtak alapján a kuplungot is leforgatta.gabsic írta:Hát nézzük...janikamz írta:Na jólvan akkor ezekszerint sok lett :-/ és milyen karokat okozhattam kb 1km próbakörrel? kuplungban?
a leírtak alapján a lánctól folyni fogy egy darabig az olaj.
Más baj tán nem tud lenni.
Amit tehetsz:
kicsavarod a szintellenőrző csavart, és hagyod hogy a felesleg szépen kiszivárogjon rajta. Esetleg alá raksz valamit hogy abba csöpögjön.

Hát nézzük...janikamz írta:Na jólvan akkor ezekszerint sok lett :-/ és milyen karokat okozhattam kb 1km próbakörrel? kuplungban?
m-tom írta:Öcsém hol olvastad, hogy 1 liter kell bele???janikamz írta:Hali. kész lett a moci motorikusan. Viszont vettem bele olajat.aztàn beleöntöttem 1lityót.vàrok 1óràt.pöccröff öcsém hú mondom fasza megyek egy lazàt. es a következő van: kuplung csúszik 3-> visszapuhul.gàzadàsnàl csak pörög a gép de csúszik.aztàn màr 2,1ben is.olaj a blokkfeleknél csöpög,csavaroknàl is. tippem: sok lett az 1liter 80w90.a lànc is tiszta olaj és veri a gumira.mit nem csinàltam jól.a gyújtàsfelőli dekli aljanal is csöpög.kérlek segítsetek mesterek mert balfasz vagyok és nem akarom kinyírni
KÖSZIIIIII

Öcsém hol olvastad, hogy 1 liter kell bele???janikamz írta:Hali. kész lett a moci motorikusan. Viszont vettem bele olajat.aztàn beleöntöttem 1lityót.vàrok 1óràt.pöccröff öcsém hú mondom fasza megyek egy lazàt. es a következő van: kuplung csúszik 3-> visszapuhul.gàzadàsnàl csak pörög a gép de csúszik.aztàn màr 2,1ben is.olaj a blokkfeleknél csöpög,csavaroknàl is. tippem: sok lett az 1liter 80w90.a lànc is tiszta olaj és veri a gumira.mit nem csinàltam jól.a gyújtàsfelőli dekli aljanal is csöpög.kérlek segítsetek mesterek mert balfasz vagyok és nem akarom kinyírni
KÖSZIIIIII

A leírtak alapján semmit!janikamz írta:Hali. kész lett a moci motorikusan. Viszont vettem bele olajat.aztàn beleöntöttem 1lityót.vàrok 1óràt.pöccröff öcsém hú mondom fasza megyek egy lazàt. es a következő van: kuplung csúszik 3-> visszapuhul.gàzadàsnàl csak pörög a gép de csúszik.aztàn màr 2,1ben is.olaj a blokkfeleknél csöpög,csavaroknàl is. tippem: sok lett az 1liter 80w90.a lànc is tiszta olaj és veri a gumira.mit nem csinàltam jól.a gyújtàsfelőli dekli aljanal is csöpög.kérlek segítsetek mesterek mert balfasz vagyok és nem akarom kinyírni
KÖSZIIIIII

Szia szerencsés esetbe a gyári DDR váltókaron ESKA" 6-os csavar van ha még nem cserélték ki,de egyébként a kisipari szinte ugyan olyan talán kicsit lágyabb így könnyebben elhajlik de ez lehet akár előny is.ETZmanus írta:Melák írta: Köszönöm!
Akkor keresnem kell egyet
Szia!
Cserélünk ?![]()
Én meg nem tudtam, milyen motoré lehet az enyémen... Túl rövid. Az ETZ 250-eken a váltókar "rátakar" a fordulatszámmérő meghajtás házára, ez meg nem ér el addig sem. Most már tudom, hogy 251-es váltókar van rajta.
Egyébként tényleg kellene egy hosszabb, 250-re való kar nekem.
Azt honnan tudom megállapítani,hogy melyik váltókar a kisipari?

Melák írta: Köszönöm!

Csak ha ragaszkodsz a gyári formához. Nekem 250-esé van fent, igaz hogy hosszabb kb 2-3 centivel, de ugyanúgy elférMelák írta: Köszönöm!

Köszönöm!bambi írta:igenMelák írta:Sziasztok!
Létezik az, hogy az ETZ 251 eredeti, gyári váltópedálja rövidebb, mint az ETZ 250 váltópedálja?
igenMelák írta:Sziasztok!
Létezik az, hogy az ETZ 251 eredeti, gyári váltópedálja rövidebb, mint az ETZ 250 váltópedálja?

Dobj egy képet lécci.Target írta:De sajnos az a kis szár is ki van szedveKILL3R etz írta:A kiemelő csigát kitekered, az kitolja azt a kis szárat, amibe be tudod akasztani a bowdent. Meg persze kitekered a távtartó csövet, és felhúzod a bowdenre, hogy hozzáférj.

De sajnos az a kis szár is ki van szedveKILL3R etz írta:A kiemelő csigát kitekered, az kitolja azt a kis szárat, amibe be tudod akasztani a bowdent. Meg persze kitekered a távtartó csövet, és felhúzod a bowdenre, hogy hozzáférj.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég