MZ ETS 250 újjáépítés II. rész

Sziasztok, újra.

Elhoztam a 40 éves MZ történetének második részét, melyet szeretnék most veletek megosztani (aki még nem olvasta, tovább az elsõ részhez > > >). Sosem volt erõsségem a fogalmazás, kérem nézzétek ezt el nekem. Jómagamnak is el kellett olvasni elõzõ cikkem, hogy honnan is folytassam. Örülök, hogy még a napokban is akadt olvasója, de a lényeg, hogy valami olyasmivel hagytam abba, hogy a váz elõkészült festésre és kiegyenesítettük a lábtartót.

Ezután a fejünk fölé gonosz felhõk gyûltek és jöttek a gondok. A sárhányók megannyi apró horpadást rejtettek, a baloldali oldaldekni alja olyan porózus volt a rozsdától, hogy papír módjára hajlott ide-oda. A gittelést csiszolás követte, majd ellenõrzés. Napokig folyt a munka és látszólag semmit sem haladtunk. (Csak a hétvégéken folyt a munka, máskor meg kellett keresni a rá valót J ). Az elemeket csukott szemmel, kézzel ellenõriztük a jelzõfesték után, hogy hibát keressünk a sima felületeken. Ezek után szórógittet kaptak az elemek, két rétegben, majd elkerültek a festõ mûhelybe. Két komponensû fekete festék, majd lakk.

Ezidõ alatt elkészültek a krómozott alkatrészek. Isten ránk mosolygott, mert amit a világon bárhol kereshettünk volna hiába, az már a miénk volt. Tibi egy nap elõsétált a garázs mögül egy pár külsõ rugós ETS felfüggesztéssel és gyári minta alapján készített célszerszámok tömkelegével. Hasonlóan egy nap az internetet böngészve - azt hiszem nem reklám ha leírom, de  mindent a v*tera.hu-ról vettünk - láttam egy gumiharang párt. SMS gyorsan Tibinek nézze már meg… és igen, az volt a miénk.

Nagyjából képben voltunk a hozzávalókkal (állítottuk hetykén ha jól emlékszem), innen már csak LEGO az egész. De nem az volt… az elsõ csavartól kezdve mindennel volt valami apró hiba, amin igazítani kellett. A horganyzott keréktengelyek nem akartak a helyükre menni, vissza kellett õket csiszolni. Pár dolgot második körben kellett horganyoztatni, mert elfelejtettük. A hátsó sárhányó keresztben állt, az alsó rögzítõ csavar nyílást ki kellett bõvíteni. Lassan, de biztosan haladtunk utunkon, próbáltunk alapos munkát végezni. Közben megejtettünk egy-két börzét, gyári fém gyertyapipa és Budapestrõl 4 db fehér oldaldekni zárócsavar került beszerzésre.

Mellékelt képen a piros alkatrészek fényezése, a tank már szárad, a lámpafej még várja az elsõ réteg festéket. Még az elõzõ cikk megírása elõtt beszereztük a tank emblémákat, mely közül az egyiket javítani kellett, egyszerû akril festékkel és 2-es ecsettel újrafestettem és hagytam megszáradni.
  Telefonos képek, de szerintem látszik az ilyen volt és ilyen lett hatás.

Szárad a tank
Embléma festés elõtt Emblémák felújítás után

Minden kis darabnak örültünk amikor elkészült és gyermekes féltéssel bántunk velük. Az elsõ nagy lépés, amit egy nap alatt kellett elérnünk az az, hogy a motor saját lábán álljon, össze kellett rakni a hátsó felfüggesztést - itt is szorult az újrahorganyzott hátsó tengely - lebiztosítani a csavarokkal, hátsó teleszkópokat összeszerelni, majd betenni, hátsó sárhányót is a helyére tenni, elsõ felfüggesztést beépíteni (az akksi nélkül nulláról készített tartó jelesre vizsgázott).

Egy sima MZ teleszkópot összerak az ember ügyesen. De ezt - ez nem olyan. Ha kézzel akarod betenni, elfelejted betenni a lámpatartó vasat, alulról nyomni lehetetlen. De hát 40 éve kitalálták, valahogy csak rájövünk… a logika: mindent felépíteni gumiharangig, majd az alsó részt egyszerûen felölteni olajjal és rácsavarni, hát nem egyszerû? (Nekem nem volt az.) A kormányvégre házilag esztergáltatott Tibi dugókat, a mintában is egyezõ markolatok és lábtartógumik Kecskés Laci logisztikáját dicsérik, a szimmetriára mi törekedtünk. (Szerintetek is van kisugárzása, ugye?)

Kész a váz

A festés profi, de a gittelést sosem felejtjük el. A piros színt - lehet már mondtam - de egy eredeti festésû kis MZ-rõl vettük, ki hitte volna, hogy manapság a Subaru használja ezt a színt. Még így összefogdosva is szép, sok munka volt vele, de azt kívánom: még 40 évet kibírjon.

Fényezés
 
A késõbbi képeken nem látszik, de a fék testkábelére is felkerült a kör alakú kis védõgumi. (A hátsó fékfalra egy egész napom ráment mire felcsiszoltam, a hidegöntés már csak ilyen, sok a folyás az anyagon.) 

Polírozott felületek

Az idõ és a nedvesség megteszi a magáét, a tõcsavarokon és a hajtókaron máris felületi rozsda jelent meg, finom olajozással zártuk el a levegõtõl ezeket az alkatrészeket.

Az idõ vasfoga megteszi hatását

A kormányt annyira hajtottuk lefelé, hogy párhuzamosan álljon a bölcsõváz felsõ csövével. Sok polírozott alkatrész aprólékos felszerelése és hogy legyen mivel dolgozni, a kuplungkart tartó konzolban a csavar túl rövid volt, menetszakadás az öntvényben, valamint a gázbovdent tartó ház elforgott, egyetlen réteg szigetelõszalag és egy 15mm-el hosszabb csavar megoldotta a problémákat.  A tank felszerelése után a hengerfejcsavarok alig látszanak, de tudjuk, hogy lesznek akik megnézik.

Kormány
 
A hengerfej

A fekete, szürke és fényes felületek klasszikus eleganciával ruházzák fel a motort és mint tudjuk az elegancia sosem megy ki a divatból…

Az elegancia sosem megy ki a divatból

A vezetékezés pillanatai - megvallom õszintén féltem tõle. Semmit sem értek az elektronikához, nem látom át és mindig maximális tisztelettel fordulok ahhoz, aki meg tudja csinálni. Baki Máté kábelkötege azonban több mind készséges volt, minden vezeték végén kis jelzés és az eltérõ színeken is egyértelmû jelölés a bekötésre. A túlzottan finom megoldásoknál meg is torpantam, például nem ismertem fel a lámpafoglalatba menõ villás csúszkát :D

Vezetékezés

Kb. ezen a ponton újabb átgondolt megoldás születik, a motor nem gyári ESKA csavarjait rozsdamentes, savalló anyagból készültek váltják fel (üzemi konyhákban használják, csavarboltban érdeklõdjetek), melyeket polírozva krómos hatást érünk el. Újabb isteni beavatkozás, a tank alá illõ gumitömítések kerülnek elõ. A lámpafejben nem használt index kábelköteg helye tömített gyári dugóval (v*tera.hu).  

Vezetékezés

Innentõl igazából annyira sokkolt minket minden egyes elem helyrekerülése, hogy fényképek nem készültek. A tank hatalmas, az üléspozíció meglepõ keveréke a sportosságnak, miközben az ember súlya nem nehezedik a csuklójára. A nyereg kényelmét számos nagy TS-t hajtó motoros társunk ismeri. Az elsõ teleszkópot takaró gumit csak alul bilincseltük meg, rozsdamentes bilinccsel J. A lábtartót katonai mintára oldaltámaszosra alakította a lakatos mester, hogy a hátsó lengõkart erõkarként használó utángyártott támasz ne tudja megcsavarni a motort (maradt egy eredeti lábtartó is).

Az izzókat és a biztosítékokat megtakarítottuk a pontos kontakt miatt, a hátsó lámpába visszakerült a rendszámtábla világítás üvege (fogkefével a legjobb kitakarítani) és új motoron még sosem volt hátsó prizmát vettünk bagóért egy nemrég elhunyt motoros családjától. Csomagtartó került felszerelésre, melyre gyári csomagrögzítõ hevedert vettem Debrecenben a Péterfia utcai motorosboltban (minden van, amit el tudtok képzelni). Gyújtást beállítottam, karbi, kidörrentõ rendszert felszereltük, a légszûrõt sem nehéz összerakni. Láncot befûztük Tibivel, õ kivett a láncból pár szemet (mindkét láncvédõ gumi gyári), beállítottuk a hátsó féket is - menni kellene lassan a motorral. Kellene, de a sebváltókar felszerelése után kiderül, hogy nem lehet váltani.

Ciki, nagyon ciki helyzet, ég a fejem és bújnék ahova csak lehet miatta. Rosszul raktam össze nem tagadom, emberbõl vagyok. Tûzoltó gyakorlat, a léptetõhengert biztosító golyó alátét nélkül ráfogott a hengerre és nem lett beakasztva a két kalapács sem, ami a léptetõvillát visszahúzná. Ez még egy plusz nap volt. Ez a nap majdnem pontosan 8 hónapra esett az elsõ munkanaptól, 2009. november 13-a volt, péntek. A motort beindítottuk és kipróbáltuk, hangfelvétel nem készült, de úgyis személyesen az igazi. Remélem szerencsés lesz ez a dátum a jövõben, én úgy tartom, hogy ez a motor péntek 13-án született.

A jövõre nézve annyit, hogy tavasszal Miskolcra utazik - még teherautón - hogy megkapja veterán minõsítését és OT-s rendszámát, utána már reméljük minél többet az úton láthatjuk. Nagyjából ennyit szerettem volna leírni, anyagiakban én úgy tudom, hogy Tibi 200.000 forintnál kapcsolta le a számlálót a munkálatok kb. felénél vagy két harmadánál, de egy álom minden pénzt megér.
  

Azt hiszem mindannyian hozzájárulnak a nevükkel a motorhoz, ezért egy rövid lista azokról akik nélkül nem sikerült volna:

Dénes Zoltán – fényezés
 
Zvara István – kerékfûzés
 
Szabó Szilveszter – krómozás
 
Mézes Attila – horganyzás
 
Kecskés László – alkatrészek, fõtengely
 
Baki Máté – vezetékköteg
 
Zsuzsa néni – csavarok
 
Belcord Kft. – gyûrûk
 
A vaterás veteránosok – pótolhatatlan alkatrészek
 
Cseke Tibor – méltóan büszke tulajdonos, lakatos munkák
 
Geregai Péter – szerelés, polírozás

Azoknak pedig akik végigolvasták még néhány grátisz kép az iromány tárgyáról:

MZ ETS 250

MZ ETS 250

MZ ETS 250

MZ ETS 250

MZ ETS 250
Geregai Péter (Egyházasgerge)
Szóljon hozzá!

Hozzászólások  
0 # Angelo 2015-10-04 00:43
Great blog here! Also your website: http://newbreedoutreach.com/people/stevie01m70 loads up fast!

What host are you using? Can I get your affiliate link to your host?
I wish my web site loaded up as quickly as yours lol
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Trojna Dániel 2012-02-17 21:17
Szia! Az egyik ismerősöm egy 250-es ts-t újít fel a-z-ig és nagy szüksége lenne egy robantott ábrára a teljes motorról. Főként a váz elemekről. Ha tudnál segíteni ebben azt megköszönném.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Simon Tibor 2011-12-17 20:29
Na igen így kell ezt csinálni.Gratul a nagyon szép lett.Üdv. Hammer.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Behan Pál 2011-12-10 20:04
Gratulálok,szép lett a motor!Azóta én is vettem egy hasonlót,és most a leírtak alapján igyekszem felújjítani.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # dudás zoltán 2011-12-09 15:15
nagyon szép.Gratulálok . üdv DUDI
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
-1 # Dancsi 2011-10-17 19:32
Szia!
Gratulálok a motorodhoz! Nagyon szép lett! Szerintem az a két szépség hiba a foncsor és a bordás ülés az még elmegy. Nekem is van egy ugyanilyen motorom, amit pár éve restauráltam. A veterán újság 2006.08. Számában benne van. Továbbiakban még sok szép motort hozz helyre :lol:
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Vörös László 2011-07-30 20:39
Örömmel látom , hogy vannak emberek akik szeretik a régi technikákat . Gyönyörűen felújítottad a vasat .1973-ban vettem ilyet a volt NDK-ban , mert nálunk nem volt kereskedelmi forgalomban , majd 500 ezer km-t tettem bele , és én hülye eladtam . Hozzáteszem minimális meghibásodással használtam , és mindent én javítottam rajta , szervizben sose volt .
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # waresz 2010-07-15 06:03
nagyon szép munka, kellõen irigy is vagyok, de ha tudsz, akkor mindenképp szerezz egy gyári foncsort a trabant foncsor helyett, mert relatíve könnyen beszerezhetõ, viszont így nagyon illúzióromboló akárcsak az üléshuzat. egyébként valóban szép és igényes:-)!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Szumo 2010-07-11 00:37
Szereztem még egyet.:P
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Szumo 2010-07-02 04:44
sziasztok!
Gratulálok a géphez!
Én most szeretem be egy ilyen ETS-t,és a napokban álltam neki a restaurálásnak. A fórumot olvasva szerencsés embernek érzem magam hogy sikerült szert tennem egy ilyen vasra!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # kunets250 2010-06-23 12:17
Gratulálok !
És megüt a guta hogy az enyémet 6000 ft-ért eladtam szinte tökéletes állapotban , igaz vagy 20 éve .Minden papírját örzöm , mint egy Rembrandt képet .Elkezdtem keresni ilyen motort és rájöttem : lehetetlen találni .Nekem 70 tavaszától volt még a kislámpás változat . Vigyázz rá !
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # somimiki 2010-06-08 14:27
Egyszerûen gyönyörû!!!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # cseketi 2010-06-06 15:47
én marha még megköszönni is elfelejtettem,h ogy ilyen tökéletes szerkezetem van,KÖSZÖNÖM GEREGAI PÉTER!!!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Peti 2010-06-06 15:32
Csapba újabb betét került , a tankot kimostam brigeciollal, egy marék inhomogén apró csvarral és szöggel, majd vízzel és zsírtalanítóval . A banzint szûrve visszaöntöttem. Új denkit kipolíroztam, feltettem. berúgóbál jön kicsit az olaj és kipuffnál, de valószínûnek tartom hogy be fognak állni. átadásra a kipuffvég anya elmaradt, kapott egy újat alátéttel. Közel 40km-t ment gond nélkül vegyes terhelés alatt.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Peti 2010-06-02 14:28
csavarokat kipolíroztam, az alsó fagydugó vagy hogyishívjáknál engedett az olaj, letömítettem. Már csak az új dinamódekli polírozása van hátra és mehet vissza használatra. Új probléma volt az el-el tûnõ gyujtás, az áramos szál biztosítéka volt kontakthibás. Több csavar meglazult, a sebváltó, berúgókar, a hátsó fékpálca elõl, hátul a kontraanya is elveszett. Pótoltam és utánhúztam õket. A szívatót és a gázkart bezsíroztam, mostmár puhûûn járnak. Az aksira hosszabb kondenzcsövet tettem ami a motor aljáig ér. Az oldaldeknik és rögzítõcsvarjai k közé plusz gumitömítést vágtam, hátha kíméli a festést és csökkenti a rezonanciát.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Peti 2010-06-01 07:37
tegnap lazítottam a kormánycsapágyo n, mostmár lazán jár, de nem fogjuk megúszni a csészecserét. A benzincsapnál is bebizonyosodott ami a szivatónál, a szerkezet nem hajlandó befogadni az utángyártott elemet, csak a gyári némettel hajlandó kooperálni. a kormányhoz esztergáltattam egy alátétet hogy ne tudjon lelazulni, amúgy is hiányzott belõle. A lámpát is megcsináltam, mostmár nem forog a foncsor az utángyártott keretben. Pár csavart kicseréltem, de a savaállóak polírozása még hátra van.olajfolyás volt a kislánckerék oldalon, de lehet még a láncról származott mert egyenlõre folyást nem találtam. Tesztelés következik amint az idõ engedi.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Peti 2010-05-27 11:59
Ma meghajtottam kicsit, mit is mondhatnék... egy élmény volt :-) Afékek szerintem több mint jók, a motor csendes, egyenletesen adja le a teljesítményt, melegen elsõ rúgásra indul szivató nélkül. Az elektronika hibátlan, a lámpák fényei erõsek. A kormányt és a benzincsapot még megnézem.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # tothaleksz 2010-05-06 13:33
Borzasztóan irigy vagyok!!! Persze ez csak vicc volt ....... Nagyon szép lett.
Sok ezer balesetmentes kilométert kívánok!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
+1 # sanyika_etz125 2010-05-03 12:56
gratula!! a kormányt és tükröt honnan vetted?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Zsolesz 2010-05-03 10:52
nah ez most lendületet adott, hogy nekiessek a TS 125 ösnek amit tegnap vettem 14.000 km el :D köszi
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # gyilkosjoe 2010-04-27 19:32
ez nem lett szép hanem gyönyörü lett..dolgozhat atok volna annak idején az mz gyárban,tutti melotok lett volna.:-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Silver mz 2010-04-25 12:16
Csodálatos! Profi munka!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # lakiluk 2010-04-05 05:02
Szia!
Nem tudsz véletlenül egyet eladót?Nem baj ha nem mûködik csak a fõbb részei meglegyenek!Gon dolom sokan megkérdezik ugyan ezt.
Elõre is köszönöm válaszodat és sok örömet jó motorozást a mocidhoz!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Pasno 2010-03-06 04:55
Naon szép lett!!!
Vigyázz rá nagyon!!!!!!!!!
Gratula!!!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # chronikost 2010-03-05 10:15
Nagyon szép lett! Grat! Én is elfogadnák egy ilyet :-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # peti etz250 2010-02-04 17:22
Gyönyörû munka!!!!Hasonl ó állapotra nekem is sikerült felújítanom egy MZ TS250 -es gépet.Pénzhiány miatt eladtam, már nagyon bánom.Kifogyhat atlan benzinforrást és jó utat!!!!!! :-)))))
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Gaabi 2010-01-31 07:13
Gyönyörû lett a moci ! Sok sikert hozzá ! Irigyellek egy kicsit mert nekem is volt egy ilyen mocim, az elsõ mûszaki végéig használták, majd a rendõrség levette róla a rendszámot mûszaki nélküli használat miatt. Azóta az emberke meghalt, évekig jártam utána de nem sikerült. Tíz évig állt nálam , majd fájó szívvel eladtam egy gyüjtõnek. Még most is ezzel járnék! Azért most egy 250-TS-em van szürke forgalmival. Nem /1-es, 4-seb.es TS!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # gabesz1988 2010-01-11 12:49
téleg nagyon szép énis most szereztem be egy 250 etz-ét egyenlõre a rendbetétele a célom és hogy legyen mûszaki nemtudom elégszer hangsújozni de ez gyönyörü let gratolálok és használd egésége.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Matthej01 2009-12-27 04:58
Érdeklõdnék hogy ez a festõ hol található?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # zozo 2009-12-16 12:26
Gratulálok, nagyon szép a végeredmény. A fényezõ biztos idegösszeroppan ást kapott mikor festette a vázat. :-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # bodab 2009-12-06 08:39
Gratulálok mindenkinek gyönyörü lett ez a gép.Számomra még csak álom a per egyesem felujítása számomra is az eredetiség megörzése a leg szebb.Gondolom isteni szép hangja is lehet.Minden szépet jót kívánok Úraim!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Jézus 2009-12-05 16:33
Szép munka, gratulálok.
Én is mot állok neki egy TS 125 nek összetört sajnos de remélem hasonló lesz a végeredmény(gyá ri volt:sad: de marad is az.
Széles utat és olcsó benzint!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # peti68 2009-12-03 13:51
Ez igazán szép lett. Gratula hozzá mindenkinek.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Peti 2009-12-03 12:27
Több nagy felbontású képet találtok a motorról a http://bikepics.com/mz/ets250/69/pics.asp címen ,de majd itt is nyitunk galériát.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Tequila 2009-12-02 14:48
Nem akarnám az elõttem írókat ismételni. Bitang jó lett, erre kár is a szót pazarolni!
Ja és bevallom férfiasan, hogy a cikk végére bizony el is szorúlt a torkom...
Uraim! Dolgozni csak így érdemes!
Ha megírnád, hogy mikor jössz be Miskolcra a kpm-be szívesen megnézném élõben is.
Vigyázz rá, és használd egészséggel!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Pityke83 2009-12-02 13:21
Én is gratulálok! Balesetmentes motorozást!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # acidrain 2009-11-30 13:03
Szép lett a gép, én most kezdtem el felújítani az enyémet, 8 éve van nálam, 4 éve balesetem volt vele nem az én hibámból, csak most szántam rá magam, hogy szétszedjem.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Balazs600 2009-11-29 04:43
Nagyon szép lett a motor és ahogy te is befejezted egy álom minden pénzt megér. A mi falunkban is van egy ETS amiért már évek óta könyörgök a gazdájának de nem akar tõle megválni valahol érthetõ is lenne. Ha nem az alig 16 éves fia járna vele motorozni a rétre és a cross pályára. Mikor ezt látom és azt hogy amortizálódik a motor szép lassan a szíven megszakad. De hát minden motor nem lehet megmenteni. Még egyszer gratulálok és hosszú hiba mentes motorozásokat kívánok!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # geri 2009-11-29 02:59
Nagyon szép lett, és hogy megmondjam az õszintén ezek a csikók igazán tudnak érdekelni, még 30-40 é elteltével is mutatja sportos mivoltát!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # cseketi 2009-11-27 12:34
06 70 32 73 017
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # dcsaby 2009-11-27 09:46
Gratula! Szép lett nagyon. Piros ral száma engem is érdekelne. az enyém ral 3002 lett, hasonló. Én is most készültem el egy ilyennel. Már csak a fehér deknicsavarok, meg a az új tankgumik kellenek, ha tudsz segíteni a beszerzésében légyszíves segíts.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # kisopi 2009-11-27 03:01
Gratulálok! Nagyon szép lett a motor.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # tiger1342 2009-11-27 02:22
Uraim, ez aztán "Jó mulatság, férfimunka volt..."
Csak irigykedni tudok, annyit szeretnék még, hogy a képek felkerüljenek egy albumba, mert a telefonos minõség is élvezetesebb, mint ez a 400x300-as felbontás... Így max a mobilomra háttérképnek jó...! :-)
A festés RAL kódja publikus esetleg? Festéket kéne venni a peregyhez, nagyon tetszik ez a szín...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Hawk 2009-11-26 23:28
Ez a motor gyönyörû! MInden elismerésem!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # nyakas 2009-11-26 11:13
Fajintos! a sok melot megerte!!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # bgmz 2009-11-26 06:30
Mit is írhatnék még. Elõttem mindent leírtak, ami szép, nagyon szép, még szebb, stb. szinonimája.
Gratulálok.
Én mondjuk, nem vinném ki az útcára az fix. A saját két OT-s gépemet sem viszem ki.
Vigyázzatok rá, egyszer még nagyon fogják értékelni, és nagyon értékes lesz!
Még egyszer gratula!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # paca78 2009-11-26 02:41
A nyál összefolyik a számban a képeket látva. Szinte érzem a motor szagát. A motor kinézete valahogy nekem az Enfieldek eleganciáját juttatja eszembe. Nagyon szép munka, remélem sok öröme lesz benne, aki használja. Én azért vettem egy 1973-as Trophyt, mert annyira jólesõ érzés volt, amikor az õt megelõzõ Schwalbémat látva rengeteg emberben jólesõ nosztalgikus érzést ébresztessz... És azért, mert beleszerettem a kinézetébe. Jó, hogy vannak még ilyen "megszállo ttak", mint Ti. Még egyszer gratulálok!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # juragy 2009-11-25 23:43
nemtudok betelni vele
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # juragy 2009-11-25 23:42
nem tudok betelni vele
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # piki24 2009-11-25 13:51
Gratulálok! Gyönyörü lett!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # behan 2009-11-25 11:03
Gratulálok,nagy on szép lett a motor,! Kicsit irigykedek is,hogy nem az enyém !
Valamikór régen volt szerencsém ilyen tipussal motorozni,nagyo n jó volt.
Halkan jegyzem meg /és nem kritikaként/,ho gy én megprobálnék egy szebb láncvédõ bakelitet szerezni !
Sok szerencsét és jó egészséget kivánok hozzá !
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Zsoottti 2009-11-25 10:43
Egyszerûen gyönyörû!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # cseketi 2009-11-25 10:02
jó a szemed nem is vagy olyan mint a neved,de már készül az eredeti mintázatos huzat is,utána viszont már az ekkora mûértõk sem találnak rajta hibát mint te,kösz az észrevételt.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # hammerts125 2009-11-25 08:57
Szia! Ez a motor amilyen ritka olyan csoda szép lett.Csak gratulálni szeretnék hozzá.Szerintem is megérdemli hogy újra az utakat rójátok együtt.Sok beleset mentes kilométert vele.Üdv. Hammer.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Dodi 2009-11-25 08:47
Pfúúú! Gyönyörû lett Gratulálok hozzá!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # pancer 2009-11-25 06:34
Nagyon szép lett!
csak egy kérdés,:az üléshuzat nem ilyen mintázatú volt a gyári motoron ugye?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Peti 2009-11-25 03:02
Szia revlimit! Igen a te akksid van a motorban. Köszönöm az elismerõ szavakat a többiek nevében, majd igyekszem továbbítani nekik.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # revlimit 2009-11-25 02:19
Elõször is gratulálni szeretnék nektek!!!! És azt szeretném kérdezni, a Cseke Tibortól, hogy végül azaz akksi került-e bele, amit elboltoltunk? Mert ha igen, annak nagyon örülnék. És sok szép közös együtt töltött évet kívánok a vasnak és neked!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # flakpanter 2009-11-25 02:07
volt vele munka bõven de a kitartás meghozta gyümölcsét:-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Feri_Vp 2009-11-25 01:05
Nagyon szép munka, gratulálok! Köszi a cikket, hasznos minden motor felújítónak :-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Dénes 2009-11-25 00:14
Nagyon szép, gratulálok. Én elfogadnám az tuti! :-) De nekikezdenék én is egy ilyen melónak...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # csoszapa 2009-11-25 00:04
Gratulálok !
Szép munka,használd sokáig még legalább 40 évig.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Matt1989 2009-11-24 13:47
Nagyon szép lett a motor!
Elismerésem a sok munkához és kitartáshoz!
Vigyázz Rá! :-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. Bizonyos szolgáltatások eléréséhez szükséges lehet, hogy bizonyos személyes adataidat megadja. Az "ELFOGADOM" gomb megnyomásával nyilatkozik róla, hogy az oldal alján elérhető "Tájékoztató a személyes adatok kezeléséről és és jogi nyilatkozat" részben leírtakat megismerte és elfogadja.
További információkért kattintson ide. Elfogadom