MZ ETS 250 újjáépítés I. rész

 Azt hiszem tavaly nyáron kezdõdhetett. Moziba mentem a saját motorommal, amikor egy járókelõ megdicsérte majd kis beszélgetés után közölte velem, hogy neki is van Trophy-ja, elvállalnám-e, hogy üzemképessé tegyem. Kapásból nemet mondtam, még magamnak csak-csak, de másnak, a fene tudja nem esne olyan jól, meg aztán ott az iskola is. Elkérte a számom, aztán pár hét múlva jöttek a hívások, végül oda lyukadtunk ki, hogy megnézem mégis mit kellene csinálni. Mikor elmentem a tulajhoz - aki azóta címeres cimborám, a magyar vasút gyöngyszeme - kiderült, hogy mi áll a fészer szélében. Egy nagyjából hiánytalan, poros, de menthetõ ETS volt. Én ES típusra számítottam, de amikor megláttam mire vállalkozhatok, közöltem vele, hogy vagy teljesen felújítjuk vagy nem vállalom. J 

        

A kezdet márciusban
                

Tibivel teljesen egyeztek a nézeteink, sokat segített és segít most is mindenben, tulajdonképpen egyenlõ felekként építjük a motort azóta is. Na de nézzük honnan indultunk: nekem az iskola miatt nem sok szabadidõm volt, ígyhát amikor mások ünnepeltek, mi dolgoztunk, hogy a 10 éve pihenõ motornak visszaadjuk régi fényét. A munka március 14-én meglehetõsen hideg idõben kezdõdött. A gépet egy nap alatt szétkaptuk. Meglepõen könnyen szét lehetett szerelni, pár kókányoláson túl a hátsó sárhányó volt nagyon rossz állapotban illetve néhány csavar inkább megszakadt mintsem engedett volna.

            

A múlt
             
 Az alkatrészeket keveset, talán sosem zargatták, a röpsúlyos elõgyújtás és az egész elektromos rendszer mûködõképes, a kábelköteg felújítását viszont Baki Mátéra bíztuk.  Amikrõl sajnos nem tudok képet mutatni, az a rengeteg munka amit telefonálva és a neten vadászva töltöttünk, de meglett a gyári ováltükör, km spirál, kipufogórendszer, láncvédõgumi, sablonok és emblémák. További hatalmas lépés volt a legapróbb alkatrészekig tartó polírozás. Nem akartunk túlzásba esni, a gyári dolgokon kívül egyedül a tükröt tettük a korong alá. A kereket újrafûzette Tibi, a küllõk 14 000ft-ba, maga a munkadíj nagyon jutányosan 4000Ft-ba került.

             

A kerek készen vannak
         

Amivel még készen vagyunk az a blokk váltójának és fõtengelyének illetve kuplungjának felújítása és összeszerelése. A magyar és eredeti csapágyazást japán Koyo-ra cseréltük, a felsõ tûgörgõ egysoros INA lesz, a fõtengelyt Kecskés Laci Pásztói boltja intézte, a kuplungot pedig egyszerûen kimostuk és a középsõ lamellát illetve egy rugót cseréltem, valamint a jelölésnek megfelelõen raktam össze, valaki nem volt alapos elõttem :D Mint a nagykönyvben megvan írva, melegítettünk és hûtöttünk, az eredmény egy nagyon kis ellenállású motoregység lett, kíváncsi vagyok magam is, hogyan fog teljesíteni.

                 

Blokk Blokk 
            

 Magában a blokkban a váltó hibátlannak bizonyult, a dugó szintén, ezért az egri Belcord Kft-tõl szereztünk alapméretes belsõ hornyos gyûrûket, majd azzal rakjuk össze. Egy csavarunk volt beszakadva, de Tibi mûvészkezei ügyesen orvosolták a problémát. A kereszthornyos csavarokat azért imbuszra cseréltük, annyira nem vagyunk vasmarkúak és a polírozást is féltjük :D Amirõl még nincs kép, az a váz festésre elõkészítve a hegesztett motortartóbak és az egyenesített fékpedál. Biztosan estek vagy dõltek a motorral, mert a kormány is kapott, de a váz egyenes, legalábbis a kerekek futásából erre következtettem.
                
A blokk alulról Henger polírozva
           
Még pár olyan tuningnak nem minõsülõ dolgot csinált Tibi, ami a hatásfokot növelheti. Polírt kapott a dugó teteje, az égéstér valamint a henger kipufogócsatornája. A rezgéscsillapító gumik helyére újak kerülnek, a mosás miatt vette ki õket Tibi.
           
Nemsokára folytatás következik!  
            
Peti (Egyházasgerge)
www.mzclubhungary.com
2009.06.30.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 #21 Sepi ETS 2010-07-06 15:33
Minden elismerésem! szerintem keresni foglak mert én is újj ruhába szretném öltöztetni évfordulójára a kis drágámat!
Idézet
0 #20 Peti 2010-01-11 00:39
Szia, a felniket is políroztuk szétfûzés után, a kerékagyakat pedig grillrács takarító bronzkefével és dörzsi+ultra derm keverékkel takarítottuk
Idézet
0 #19 Sipipapa 2009-12-18 12:19
Nagyon-nagyon tetszik a munkátok. Magam is készülök egy ES 250/2 oldalkocsis felélesztésére. Sok hasznos dolgot olvastam az írásidból. A kerék abroncsok újak vagy ezeket is políroztátok? Gratulálok a mûvetekhez, csodálom a szakértelmeteke t és kitartásotokat.
Idézet
0 #18 Cupilla 2009-11-17 04:53
Gratulálok. Minden eliismerésem a tietek.
Idézet
0 #17 bodab 2009-10-19 13:27
Üdvözletem! Bevallom kiváncsi érdeklödéssel,p ici irigységgel olvastam igen hasznos tartalmilag is gazdag "mühely fortélyokat,,Ho gy miért irigységgel?Nos ,csupán azért mert már tulvagy mindazon amin én még csak a kezdetek-kezdet én tartok egy ts-250/1-nél,és egy sr4-2/1 simonál.Már tapasztalom azt milyen is amikor eredeti alkatrészeket kell "vadászni, ,és jön a hideg zuhany arany árban mérik ha van is.De Töled is és a hozzád hasonló veterán motor kevelöktöl sok energiát meritek és bár még nem tapasztaltam de érzem mindenért kárpotlást nyer az ember amikor is a poros sufniból évtizedeken átt pihent hün kedvelt motorunkat ujjá varázsolt állapotban láthatjuk,boldo g pöfékelését halhatjuk,s mind ez saját magunk kitartó precíz munkáját dicséri.Csak is biszatni tudlak ne ad fel,és ne hagyd abba.!Úraim! Fogadjátok elismerö együttérzö gradulácíómat! 5* Baráti üdvözlettel!
Idézet
0 #16 behan 2009-09-16 10:25
Gratulálok a cikkhez és a felujjitáshoz.E zek után nincs kétségem,hogy a végeredmény is parádés lessz.
Idézet
+1 #15 Intruder65 2009-09-01 04:47
Végre valaki tárgyilagosan mutatja be a szerelést.Super ,jók vagytok a szeren.5*
Idézet
0 #14 Peti 2009-07-26 15:01
Szia Lyukaskez, a szívóoldal illesztését elvégeztük, igazából csak a papírtömítésekn él kellett szabászkodnunk mert az illesztéseket elég pontosan eldolgozták gyárilag, de a polírozás úgy tudom nem javallott a szívóoldalt. Valami visszaáramlási izé miatt :D. ui.: Köszönöm a peregyes hengerfejét és a csavarokat a vateráról, a csavarok közül kettõ rajta lesz ezen a motoron újrakrómozva. Remélem a te TS-edet is sikerült veteránoztatni. Peti
Idézet
0 #13 lyukaskez 2009-07-24 08:45
Szerény véleményem szerint a az égéstér teteje, dugattyútetõ, kipufogó kiömlõ polírozása csak kezdetekben lesz hatásos, mert úgy is lesz rajta lerakódás. Szerintem sokkal jobb hatást értek el azzal, ha a felömlõket, a karbit összekötõ csonkot, stb. (vagyis a szívás oldalt) polírozzátok fel, mert ott sokkal többet nyerhettek a dologgal.
Nagyon tetszik a cikkben, hogy nem csak azt mondod h ezt meg ezt cseréltük, hanem azt is hogy mit honnan szereztetek be!
CSak így tovább!
Idézet
0 #12 Imi 2009-07-23 08:32
szép munka értékét még az is növeli nem sok van az országban remélem minél eleöb kerülnek uj képek fel mert nagyon kiváncsi vagyok rá. addigis mindent bele
Idézet

Keresés

Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. Bizonyos szolgáltatások eléréséhez szükséges lehet, hogy bizonyos személyes adataidat megadja. Az "ELFOGADOM" gomb megnyomásával nyilatkozik róla, hogy az oldal alján elérhető "Tájékoztató a személyes adatok kezeléséről és és jogi nyilatkozat" részben leírtakat megismerte és elfogadja.
További információkért kattintson ide. Elfogadom