Ugye sokunkban felvetõdik ez a kérdés. Még a tapasztalt emberekben is, hát még azoknál, akiknek most sikerül a megszerzett jogosítvány után végre motort is vásárolni. Az alábbiakban nekik szeretnék egy kis segítséget nyújtani, hogy a vásárlás után a motorozás örömét élhessék át, ne a sok bosszúság és szerelés legyen az elsõ élmény. Ez az iromány fõleg azoknak szól, akik MZ vásárlása mellett döntenek :) (a késõbbiekben leírt típusjellemzõk miatt) de általánosságában bármely márkára vonatkoztatható.

Hol is keressünk motort?

Ideális esetben találunk a környezetünkben olyan személyt, aki épp megválni készül a motorjától, ismerjük a tulajdonost és a motort is, megbízható embertõl származik a gép, aki odafigyelt a motorjára, karban tartotta….ez máris elõny. Ha ilyen nincs, akkor bizony jön a hirdetések olvasgatása. Ha idáig jutottunk, akkor érdemes alaposan szétnézni, nem csak a helyi lapokat, szuperinfókat átböngészni. Ma már az Internet segítségével számtalan hirdetést lehet találni. Minél több hirdetést olvasunk el, annál jobban rálátunk arra, hogy egy adott évjáratú, km óra állású motornak mennyi is az átlagértéke. Így legalább lesz egy kis viszonyítási alapunk is.

Nem kell megijedni, ha nem találunk a lakóhelyünk környezetében olyan motort, ami kielégítené az igényeinket. Elképzelhetõ, hogy ugyan pár száz km-rel távolabb, de kifogástalan motort találunk… megéri, higgyétek el, ~20 liter benzin ára vs. szomszéd utcából, de késõbb nagy szerelési költségek. Mielõtt azért országjáró körútra indulnánk, fel kell hívni a tulajdonost és telefonon érdeklõdni. Egy picit zsákbamacska a dolog, hisz nem vagyunk jelen, nem látjuk a motort, csupán a vonal másik végén levõ hang megbízhatóságára támaszkodhatunk.

Nézzük a legfontosabb kérdéseket:
- Motor évjárata (következtethetünk sok mindenre; dobfékes, elektronikus gyújtású vagy megszakítós, stb. példa: 1982-es ETZ eredetileg dobfékes, ha azt halljuk tárcsás, akkor átszerelt, ami különösebben nem baj, de majd érdemes átnézni)
- Bontatlan-e avagy felújított
- Volt/van e valamilyen sérülése buktak-e vele
- Mennyire gyári állapothoz közeli (nincs-e agyonsufnituningolva)
- Vannak-e extrák hozzá, ha igen mik azok (csomagtartó, túradoboz, villamerevítõ, plexi, elektronikus feszszabályzó, elektronikus index relé stb.)
- Esztétikai állapot
- Hányadik tulajdonos (ha elsõ, akkor már sansza van, ha sokadik, akkor lekövethetetlen lesz, hogy elõzõleg milyen szerelések, sérülések voltak)

Úgy vélem telefonon keresztül ezek a legfontosabbak, természetesen a késõbbiekben leírtakról is érdeklõdhetünk, de azokról jobb személyesen is meggyõzõdni. Tehát eljutottunk oda, hogy megtekintsük a kiszemelt gépet. Ha tapasztalatlanok vagyunk, akkor jobb, ha megkérünk egy rutinos barátunkat, ismerõsünket, hogy kísérjen el. Ennek hiányában a következõ dolgokra érdemes figyelni:

- Lehetõség szerint jó lenne úgy megérkezni, hogy lássuk, hol tárolták a motort (garázsban, eresz alatt, ponyva alatt stb. másrészt a tárolás helyén látunk-e olajfoltokat, ha igen, akkor ereszt a gép, még ha most csili vilire is van törölve)

- Ne a beindítással kezdjünk!!! Beszélgessünk a tulajdonossal, közben érdemes a hengert, kipufogót megérinteni a kezünkkel, hogy nem egy üzemmeleg motorral van-e dolgunk. Egy üzemi hõfokú motor be fog indulni, másabb is a hangja, holott lehet elõtte fél óráig, rugdosta, hogy beinduljon és melegedjen, ne csörögjön, és szép alapjárata legyen.

- Alapos és jó tulajdonosra utal, ha megvannak a gyári szerszámok, üzemeltetési útmutató, betartotta javasolt szervízelést: cserélte az olajat, levegõszûrõt stb. Nekem rokonszenvesebb az, aki azt mondja, hogy nem tudom mi a végsebessége, de eddig bárhová el tudtam menni, mintha azt, hogy mentem vele autópályán 130-al órákon keresztül és bírta…

- Érdeklõdjünk mire, és hogyan is használta a motort (mindennapi munkába járás, túrázás, hétvégi horgászat, sport célokra). Bizony van olyan ismerõsöm, aki nagyon szereti az MZ-jét nap, mint nap használja, de csak 5-10 km-es szakaszon, és nem merne bevállalni egy hosszabb utat vele. Ez arra utal, hogy õ sem 100%-osan biztos a hibátlan állapotáról, még ha nem is tud róla, hogy bármi gondja lenne a gépének. Jó pont, ha azt halljuk, hogy akár több 100 km-es utakra is elment vele. Érdeklõdjünk milyen keverési arányt használt. Nem várhatjuk el egy huszonéves konstrukciótól, hogy mindig szintetikus olajjal keverték hozzá a benzint, de túl óvatos tulajdonosra utal, ha 1:33-1:40-es ásványival. (ETZ esetén) Ha ezt halljuk, akkor valószínûleg ennek megfelelõen nézhet ki a kipufogó is belülrõl és késõbb jöhet a kiégetés vagy a csere.

- Nem feltétlen jobb az a motor, amiben kevés ugyan a megtett km, de pl. 10 évig állt. Ennyi idõ alatt kiöregednek a gumik, szimmeringek, lerakódások lehetnek a karburátorban, és ezeket a dolgokat bizony mind kipucolni, cserélni kell. Szerintem jobb, az, amit folyamatosan használt a gazdája, és elvégezte a szükséges alkatrészek cseréjét, karbantartását.

- Nézzük át esztétikailag; kopott fényezés, rozsdás csavarok, (ha garázsból tolják ki elénk, de ezek a tünetek vannak, akkor ott sántíthat kicsit a dolog.

- Az ülés állapota is sokat elárul a lemotorozott kilométerek számáról (repedezett, nagyon puha, szétült, érdemes megnyomkodni, nemcsak a vezetõét, az utasét is)

- Nézzük meg a motorblokkot a tank felõl, felülrõl (nincs-e elcsavarodva, általában jobbra, ha az óra mondjuk 8000-et mutat, de erõsen kilátszik jobb oldalon akkor gyanús, hogy nem annyi az amennyi) Másrészt ezt a késõbbiekben orvosolni kell és ez a blokktartó vas cseréjével jár. Ha nem volt idõnként kiszedve és bezsírozva a lengõvilla tengelye, akkor sok bosszúságot fog okozni.

- Tárcsafékes motornál nem levegõs-e a fék, ha nagyon óvatosan húzva a fékkart szinte ütközésig bemegy azzal gond van, késõbb sokat szívhatunk vele, mire tökéletes lesz.

- Teleszkópokat (elsõ teleszkópnál érdemes benézni a gumi porvédõ alá, nincs-e a szimmering tetején olaj, mert épp lehet, hogy az alsó villaszáron nincs, mert letörölték elkendõzve a folyást, nyomjuk le, nincs-e szörcsögõ hangja és csillapít-e megfelelõen, befele könnyen, kifele nehezen kell, hogy mozogjon, hátsó teleszkópnál szintén hasonló csillapítást kell érzékelni.

- Oldalsztender van-e rajta és azon tárolta-e? Köztudottan nem jó dolog a hátsó oldalsztender, mert deformálódik a villa.

- Milyen a gumik állapota (kopott, kirepedezett-e)

- Kerék átvizsgálása (forog-e könnyedén, mozgassuk meg oldalirányban, hogy kottyan-e, tönkrement csapágy okozhatja, küllõk megléte, feszessége)

- Elektromos átvizsgálás: mûködik-e minden rajta, féklámpa, helyzetjelzõ, tompított, távolsági, mûszerfal világítás, kontroll lámpák, kürt) Ezeket érdemes álló motornál átvizsgálni, és figyelni, hogy közben merül-e az akkumulátor, ezt úgy vehetjük észre, hogy a fényszóró fénye hamar lehalványul. Utalhat régi esetleg zárlatos akkura, amit az eladásra épp feltöltött a gazdi. Elõny, ha új akku van benne.

- Kérdezzünk rá milyen karbantartások voltak (gyertyát, láncot, levegõszûrõt, olajat mikor cserélt) Egy precíz gazdi meg fogja tudni mondani.

- A hitelesség: kérjük el a forgalmi engedélyt és nézzük meg a váz és motorszámot. Fontos, hogy jól olvasható legyen, törzskönyv, eredetiségvizsga, folyamatos biztosítás stb.

Ezután következhet a beindítás. Elõtte azonban nem árt megnézni, hogy kézzel lenyomva a berugókart mekkora ellenállással tudjuk átforgatni a fõtengelyt. Ha túlságosan könnyen megy, akkor ez erõsen kopott, csökkent kompressziójú motorra utal. Nézzük meg könnyedén be tudjuk-e indítani. Egy tökéletes motornál gyújtás nélkül 1-2 rúgás szivatóval, majd gyújtást ráadva szivató nélkül kis gázhúzással be kell, hogy induljon. Hagyjuk kicsit melegedni, közben ellenõrizhetjük, hogy kialszik-e a töltésjelzõ lámpa, ezáltal a töltés meglétérõl is megbizonyosodhatunk. Hideg motort és terheletlent (üresben) sosem „pörgetünk” vagyis felesleges túráztatni, mert ez nem lesz mérvadó. Azt azért nézzük meg, hogy könnyedén válaszol-e a gázreakciókra. Figyeljünk a motor hangjára (csörög-e, egyéb oda nem illõ hangok).

Menjünk el vele egy próbakörre, akár a tulajdonossal együtt. Így legalább terhelés alatt tudjuk tesztelni a motort, és ha valami probléma van, ott szembesülhet vele. Lehetõség szerint ne csak az utcában egy kört. Egy kis városi menet aztán egy kis országút. Ne a kanyarban való ledönthetõséget teszteljük, hanem az elindulást, megállást, szépen gyorsít-e, megfelelõ-e a fékhatás. Kapcsoljuk végig az összes fokozatot, különösen a 3-ikra érdemes figyelni. Elég gyakori jelenség, hogy a kopás miatt kidobálja a 3-ik sebességet, valamint megtaláljuk-e az üreset könnyedén.

Ezután érdemes kimenni az országútra. Nem azt mondom, hogy akkor, ami a csövön kifér és próbáljuk ki a végét, de azért nézzük meg, hogy utolsó fokozatban is van e még benne erõ. 2 személlyel is tartania kell 5-ben a sebességet, ha lelassul, vissza kell váltani, szintén kopott motorra utalhat. Figyeljük meg, hogy a motor mennyire stabilan megy, nem szitál-e a kormány. Ezt sok minden okozhatja, kopott hátsó-, elsõ kerékcsapágy, kormánycsapágy, rosszul beállított futómû, teleszkópcsillapítási hiba, kicentírozatlan, deformált kerék. Ezek ugyan javíthatók, de a költségek minket fognak terhelni a késõbbiekben, rosszabbik eset, ha a szitálást egy korábbi bukás miatt sérült elsõ lengéscsillapító vagy váz okozza.

Ezzel a végére is érünk a motor átvizsgálásának. Ha meg vagyunk elégedve a kiszemelt motorral, akkor jöhet az üzlet. Fontos, hogy az említett dolgok rendben legyenek, különben tényleg szereléssel/felújítással folytatódhat a vásárlás. Íme néhány dolog, ami ugyan ne rettentsen el a vételtõl, mert nem végzetes hibái a motornak, de alkudás alapja lehet:

-kopott gumik
-kopott fényezés
-kopott fékbetét
-régi esetleg zárlatos akkumulátor
-régi olaj a váltóban
-régi levegõszûrõ
-kiült, repedezett ülés

Nos, remélem sikerült néhány hasznos tippet adni, és ha odafigyeltek ezekre a vásárlásnál, akkor olyan motort tudtok venni, amiben jó ideig örömöt leltek és nem azzal kezdõdik a motoros pályafutás, hogy jelentõsebb kiadásokat kell még tenni, hogy egy megbízható motorotok legyen.

Tóth Zoltán (z25z)
www.mzclubhungary.com
2007-05-24

Régi hozzászólások

Hozzászólások  
0 # Molnár Gábor 2012-09-27 23:13
Sziasztok!
Két nyomon haladás legegyszerűbb megállapítása a pocsolyán való áttolás. Ha nincs kéznél, akkor laza talaj.

Ha nem volt törve a motor, akkor 2 dolog jöhet szóba: hátsó kerék balf...ul van beállítva, vagy oldalsztendelen tárolták, és az fájintosan eltekerte a villát.
0 # túramotoros 2009-09-15 12:50
én most vettem az etz met pár honapja javitgattam és megérte a 75rugot megy mint az állat erös jo kis turamotor ez fasza nem 1 ft ment rá me gumi meg kapcsolo meg akksi meg kutyafasza minden de megy és müszakim lesz hétfönn most azt turraaaaaaaaaaa aaaa
0 # bszggg 2009-08-27 15:19
És akkor ki hajlandó segíteni? :D

Ha valaki skoda farorit/forman- t akar, akkor annak meg én tudok. :-)

Még szerencse, hogy nem sûrgõs nekem a vétel.
-1 # preki 2009-07-16 08:14
Hali!
Néztem a napokban egy 125-ös ETZ-t apámmal kiis próbáltam rendbe volt minden csak feltûnt hogy a moci két nyomon halad pedig törve nem volt mert eredeti fényezés meg stb. és hogy ez baj e és érdemes e megvennem vagy keressek másikat mert most ez egy kicsit elijesztett tõle és nem tudom mi tévõ legyek ??!! Nagyon jól jönne egy kis segítség gyorsan. Elõre is köszönöm

Preki
0 # atika6 2009-07-11 10:54
Kössz már segített is!!
0 # smasszer 2009-06-28 03:53
Szuper tanácsok, bár már sokadik mz-t fogyasztom, mégis találtam benne számomra is újat. - Köszönet érte!
0 # Deni 2009-05-05 15:39
András! Mint bármenyik kétkerekûnél, így a TSnél is ha van valamennyi motoros tapasztalatod, a motor kétnyomon haladását érezned kell, ha esetleg még nincs annyi tapasztalatod, a vásárláskor vigyéál magaddal valakit (Amit amúgy is mindenkinek ajánlok, legyen az illetõ mindenképp minimálisan hozzáértõ, és bizonyos határokon belül mindig értsen eggyet a vásárlóval), menj a motorral és a kísérõd hátulról gugolva nézze a kerekeket. Így biztosan kiszûrhetõ a kétnyomonfutás, ami nem feltétlenül a váz csavarodásától van, hanem lehet rosszul beállított hátsókeréktõl is.
0 # hammerts125 2009-04-11 11:59
Üdv.Mindenkinek ! Nagyon jó az írás,megszívlel endõ motor vásárlás elõtt.Csak annyit szeretnék írni,hogy én is vettem egy TS-125-öst elég lapusztult állapotban de legalább a tulaj ezt belátta és nem akart rajtam meggazdagodni.A mi még a fõ hogy minden adat egyezett a forgalmival így,legalább nem volt gond az újra üzembehelyezésk or,sem eredetvizsgán .
0 # gulacsydaniel 2009-03-26 12:13
Kérdés
MZ ETZ 250-est szeretnék venni, lehetõleg Kelet-Magyarors zágon. Az a baj, hogy Ukrajnában lakom és nem tudom, hogyan lehetne áthozni a határon szabályosan. Azt sem tudom, hogy Mo.-gon milyen papírok kellenek egy motor forgalomba helyezéséhez. Gondolom mindenképpen csak papiros motort lehet áthozni. Ha valakinek van tapasztalata ilyen téren vagy tud tanácsot adni, írjon. Elõre is köszi!
0 # geri 2009-03-23 11:16
hát figyelj én is most vizsgáztatom az etz-m (125-ös) és a következõ kell hozzá, ha mûszakiztatni akarod akkor kell egy törzskönyv ami amúgy egy mûanyag kártya magyar forgalmi meg biztosítás, ha veszel akkor eredetiség vizsga meg az elõzõleg említettek!
0 # coco 2009-03-17 07:55
En is elolvashattam volna :| Megvettem az TZ-t 100000 ert es meg ratettem 130000 et es meg mindig nem faja. :|
0 # 850 2009-02-03 04:06
én majd most nyáron fogok vizsgázni A1-böl az az 125mz-t szeretnék venni és Milyen hivatalos papirokkat kel még megnézni a forgalmin és a biztosításon kivül? fontos lenne!!! kösszi
0 # Geri 2008-12-28 06:56
Sok ember motor ill. autó vásárlásakor ezeken a dolgokon átugrik, nem lenne szabad. De hogy én is hozzá tegyek ha valaki ránéz a blokkra és a váltókar oldali deknin a csavarok el vannak csavargatva, az is gyanús lehet, Ha valaki szétbontotta blokkot meg kell kérdezni hogy hogy hézagolta, hogy húzta szét, mivel rakta össze aki nem 100 as kalapácsot hasznát a dologra az normálisan fog tudni válaszolni nem mindenféle süket duát, meg persze nem árt néhány beugratós kérdés
0 # bg 2008-11-11 05:33
Nagyon jó írás!
Tennék viszont kiegészítéseket hozzá: nevezetesen azt hogy az emberi tényezõ sokat nyom a latba. Értem ezt, arra hogy inkább veszek öreg bácsitól kicsit rozsdás vasat, mint fiataltól egy készre polírozott dolgot. Persze ettõl ez még lehet jó is, de nem ez a tapasztalat!
Aztán még egy dolog: ha kinéztünk egy motort, akkor elõre érdeklõdjünk, akár listával is, hogy mi mennyibe kerül hozzá! És hogy lehet-e kapni egyáltalán! Ha nem lehet kapni, akkor a beszerzési, akár zsibpiacos árat vegyük alapul.
Ezt akár alku közben simán el lehet mondani, az eladónak, mert pl: 2 lengéscsillapít ó, két gumi két belsõvel, gumi gázkar, pedálra való gumik, új gyertya, jó olaj, esetleg kipufogó, máris közel 40 000,- Ft! És ekkor még csak a szükséges, és szinte kötelezõ dolgokat említettem meg!
0 # Berci 2008-10-21 10:48
3. A motor az enyém marad söt az én nevemen is lesz söt ami még jobb forgalomban is tartják de kap egy CFT-s alváz számot ami által ha esetleg egyszer ugy gondolom hogy mitom én ( ez scak 1 példa) meg szeretnék válni töle mert én már ki öregedtem vagy nagyob kaliberü motora szeretnék váltani akkor nem adhatom el söt nem is örökölhetö forgalmistul, szal még a családban is csak ugy maradhat ha én meg halok akkor ki vonják a forgalomból.

Elnézést kérek hogy iylen sok helyet el foglaltam a topicban, meg a sok helyesírási hibáért persze, de én ugy gondoltam hogy ha már itt járok akkor meg osztom az olvasokkal, hogy mi az amit még fontos ha meg néz az ember.

Üdvözlettel.
Bertók Gábor
0 # Berci 2008-10-21 10:44
És végül is elöhozta egy bizonyos saval meg egy kis volt meg amper bácsival az eredeti számokat. ( Ennek az a lényege hogy a fémnek a mélyedési nyomodását, szál törését mutatja ki )
És közölte vellem a lehetséges variáciokat amik következhetnek.

1. A motor át lesz iratva az én nevemre de nem használhato forgalomban mert kivonják a forgalomból. ( kérdem én akkor hol használható ha forgalomban nem ha már ki megyek az elötünk állo föld utcára már az is forgalmi utestnek minösül )

2. A motor vissza kerül jogos tuljadonosához. ( oké ez teljesen jogos hiszen ha el lopták akkor persze hát én is vissza szeretném kapni, de nem azért fizetem ki a 120 e ft mat és ujjitgatam fel a motort hogy más használja, ugyan is egy huncut kanyit sem kapnék vissza)
0 # Berci 2008-10-21 10:36
Igy továb várhatam hogy most vajon mi lesz.
Fel hivtam elöször az okmány irodát ott el küldtek a rendörséghez hogy ott érdeklödjek.
Utána a rendörséget hogy mi lesz ott senki sem tudott semit, el küldtek a közlekedési felügyelethez.
Utána a Közlekedési felügyeletett, meglepö modon ott sem tudott senki sem semit, és vissza irányitotak az okmány irodába ahol már nem bájolgo hangon kérdeztem rá hogy most még is mi a libaörzö utcai ruhában testét árulo mindene van.
Nha akkor ott azt mondták hogy most menyek be és utána érdeklödnek.
Nha akkor be is mentem és ott meg kaptam a határozatot hogy az ügyem rendörségi feldolgozás allat áll, és majd küldenek ki egy törvény széki szakit aki meg nézi.
Hát egen az illetö ide is talált ugy kb 2008.10.18. án. Tul gyors volt alig tudtam követni, már majndem meg melitettem neki hogy a trafipax csekét én álom.
0 # Berci 2008-10-21 10:29
Hát egen nekem is jó lett volna el olvasni ezt a sok infot mielöt belevágtam volna 2 hónapal ezelöt a motor vásárlásba avgy is fogalmatzunk ugy hogy MZ ETZ 250 Delux meg vételébe.
Sajnos én elkövettem azt a legnagyob hibát hogy nem néztem meg hogy az alváz tartalmaza e a gyárilag készitet kis táblácskát amin szerepelnie kell az alváz számnak és a motor számnak ( ez egy ilyen kisfém szegecselt tábla ami az alváz valamelyik pontján általában jól láthahtó helyen található )
És hát mint jó szándéku vásárlo aki nem akarja befizetni a büntetést ha lejár a szerzödésben foglalt 15 nap átirási határ idö gyorsan el is vittem eredetiség vizsgálatra. Aminek az lett a következménye hogy vásároltam a mocit 2008.08.25. én és még mindig nincsen a nevemen mert az eredetiség szakértö meg talált egy oylan hibát ami nem tetszet neki hogy más karakterisztiká val lett a moci és az alváz szám is be ütve mint ami egy szokványos mz-n lenni szokot, egyböl nem kaptam meg az eredetiség vizsgálat papirjait.
0 # András 2008-10-03 14:24
Azt szeretném megkérdezni hogy van egy MZ (TS 125) hogy lehet megnézni hogy egy nyomon fut a két kerék?????fonto s lenne köszi
0 # bisztiboy 2008-08-11 01:16
sziasztok,én vettem 125-ös etz-t.
Ráis fáztam,a vételáron kívül még 90e költöttem rá és még fogok is mert rengeteg rejtett hibát nem mondtak el.

Mz trophy-hoz találtam ithon tanksapkát,felp olíroztam és kezt korrodálni az aluminium.Mivel tudnám ezt megakadályozni?

széles utat
0 # András 2008-07-21 09:29
Köszi ez nagyon ó volt hogy elolvastam mert én is mostanába akrok venni egy MZ TS 125-t és ez mosst sokat segített hogy elolvastam.Mége gyszer köszi
0 # Gexxx 2008-06-17 04:20
Igen hasznos írás, jól jöhet mindenkinek, aki MZ vásárlásra adja a fejét!
Ez az oldal cookie-kat használ. Ha az oldalon böngészik, akkor elfogadja, hogy az oldal cookie-k segítségét vegye igénybe. Bizonyos szolgáltatások eléréséhez szükséges lehet, hogy bizonyos személyes adataidat megadja. Az "ELFOGADOM" gomb megnyomásával nyilatkozik róla, hogy az oldal alján elérhető "Tájékoztató a személyes adatok kezeléséről és és jogi nyilatkozat" részben leírtakat megismerte és elfogadja.
További információkért kattintson ide. Elfogadom