Veszy2107 írta:Hello!
Nem sokat értek az ívhegesztéshez és szeretnék megtanulni, hogy ezt azt meg tudjak hegeszteni a garázsba....
Szerintetek egy max 100 amperos ventilátor hűtéses trafóval mát lehetne valamit kezdeni???
Köszi a választ!
Valamit mindenképpen.
Ha amolyan multi-barkácsos saját termékre gondolsz, amolyan háztáji használatra teljesen megfelelőek. El lehet velük bogarászni, de a folyamatos terhelést nem bírják. A hűtés ellenére túlmelegednek.
Írok példát: Kerítésoszlopokra hegesztettünk vezérdrótnak anyákat. Oszloponként 3 anya, kb 50 oszlopra kell gondolni, amik már betonban álltak. A telekszomszédaink (társasházakról van szó) is ugyanakkor csinálták egy olyan trafóval amiről írtam; én pedig haverral egy olyan trafóval, amit még az "átkosban" gyártogattak a BNL (Borsodnádasdi Lemezgyár - csak azért írom ki, mert egy hajításra van Tőled) "arra érdemes személyeknek".
Fater nem lett volna érdemes, de ő intézte a népeknek, így mivel volt esze is, neki is lett
Szal valamennyit már hegesztettem életem során, így eléggé gyorsan haladtam, igaz a trafót inkább talicskáztuk oszloptól oszlopig. A szomszédék viszont 4-5 oszloponként pihentették a trafót. Nem azt írom, hogy ennyire gyenge a trafó, mert nem nagyon foglalkoztam velük - gondolom az elektróda méretét és a trafót talán össze tudták kombinálni. Az viszont tény, hogy gyakran letapadt nekik az elektróda.
Az a következő tény, hogy az immáron megörökölt trafóban olyan bika van, hogy már vágtam is vele.
Bocs a sztorizásért!
Poén a végére: Ha Chuck Norris belenyúl a konnektorba, megüti az áramot.