Olajok (hajtómû, 2T... )
Re: Olajok (hajtómû, 2T... )
Üdv!
Én a Trophy-mban most a Huquarna XP motorolajat használom. Szerintem jó olaj. Hidegen picit füstöl, de ha bemelegszik, elhagyja.
Esetleg valaki más véleménye? Mert mindenképp érdekelne
Én a Trophy-mban most a Huquarna XP motorolajat használom. Szerintem jó olaj. Hidegen picit füstöl, de ha bemelegszik, elhagyja.
Esetleg valaki más véleménye? Mert mindenképp érdekelne
Két kerék, két ütem, két betű: MZ
- csikin
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 251
- Kapcsolat:
Jó olaj, ilyennel mentünk 24óráson.Andrá$ írta:Én maradok ennél
http://bolthely.hu/olajhaz/id/00035_Shell_Advance_VSX_2
1500Ft a neten 1 liter Shell kúton meg 3000Ft
- festékes
- bajnok
- MZ-d típusa: ts250/1
Szia!takzol írta:Tisztelt Mz-sek! Etz-125-be szoktak-e, vagy lehet-e teljesen szintetikus hajtóműolajat tenni a váltóba. A Wiki oldalt az olajokról átnéztem, de úgy gondolom, hogy néhány plusz információt azért itt is kaphatok. A motoromban Mol Hykomol 80W-90 olaj van. Érdekelne a társak véleménye, esetleg az ilyen irányú tapasztalata. Tisztelettel üdvözlök mindenkit, és a segítséget előre köszönöm.
Olyan 25 hsz-el lejjebb beszéltünk róla,nagyjából én is ezt kérdeztem.
Castrol actevo 10W- 40 x tra került a mociba és nekem bejött hidegben,melegben egyaránt!
Mondjuk azt nem tudom mennyire szintetikus
- Andrá$
- bajnok
- MZ-d típusa: TS 125 TS150 XL1000
Én maradok ennél
"Ha véredben az alkohol ne motorozz gyalogolj"
- Gaszika
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: Mz ETZ 125
nézegettem mit lehetne venni és erre e esett a választás.... nagyon dicsérik... és csak 1310 Ft
http://www.agrar-coop.hu/dokok/termek/super2t.pdf
http://www.agrar-coop.hu/dokok/termek/super2t.pdf
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ES 250/2
Én meg formula3000től rendelek olajat. Igaz rájön még a futár az árra. Személyesen is át lehet venni Letenyén. Vettem anno 4 liter ELF MOTO 2XT-t. Abból egyet el is vittek mindjárt. Nemrég megint kettőt. Most nekem már csak 1 maradt :)
- festékes
- bajnok
Nekem is van a családban aki régóta benne van az olajszakmábanbambi írta:Az én apukámnak olajkútja van bibibiiiiiNandor írta: Egyik se. A bátyám olajkereskedéssel foglalkozik.
Nekem haszon nélkül adta így került 1300-ba.
Mire a boltba kerül már kb 2600ft. Van haszonrés.
De olyan vallása van ami tiltja az olcsóbban adást
Benzinkutas
Tisztelt Mz-sek! Etz-125-be szoktak-e, vagy lehet-e teljesen szintetikus hajtóműolajat tenni a váltóba. A Wiki oldalt az olajokról átnéztem, de úgy gondolom, hogy néhány plusz információt azért itt is kaphatok. A motoromban Mol Hykomol 80W-90 olaj van. Érdekelne a társak véleménye, esetleg az ilyen irányú tapasztalata. Tisztelettel üdvözlök mindenkit, és a segítséget előre köszönöm.
Az én apukámnak olajkútja van bibibiiiiiNandor írta:Egyik se. A bátyám olajkereskedéssel foglalkozik.Stravkó írta: Az 1300Ft-os Competicion szerintem lopott,vagy hamis.
De olyan vallása van ami tiltja az olcsóbban adást
- MrDok
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
És milyen áron tudná ellátni az MZ klubot olajjal?Nandor írta:Egyik se. A bátyám olajkereskedéssel foglalkozik.Stravkó írta: Az 1300Ft-os Competicion szerintem lopott,vagy hamis.
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Nem melegszik át a motorod ilyen időben= nem ég el az olaj. Menj hosszabb utat bő gázon, tankolj rendes olajjal kevert benzint, állítsd be a karbit (ha esetleg sokat kapna a motor, ahogy kiszsebi írta).Gaszika írta:Egy olyan problémám lenne hogy elég szépen köpködi az olajat a kipufogóm, meg folyik le a végén és nem kell sok kb 5-10 km és megint tiszta olaj a kipu vége... pedig 50-es keverékkel járok mondjuk, Arol-t tankolok bele, nem valami jó minőségű, de attól még nem szabadna ennyire köpnie az olajat....mit tegyek hogy ez megszűnjön?
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- Máté
- versenyző
- MZ-d típusa: Suzuki Gs 500
És mire ideérne mennyi lenne belőle? Magyarul: tudsz szerezni még?Nandor írta:Egyik se. A bátyám olajkereskedéssel foglalkozik.Stravkó írta: Az 1300Ft-os Competicion szerintem lopott,vagy hamis.
Máté
- Nandor
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ts 250/0.5
Egyik se. A bátyám olajkereskedéssel foglalkozik.Stravkó írta: Az 1300Ft-os Competicion szerintem lopott,vagy hamis.
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Gaszika: Szerintem az arol is eléggé beleszól az olajcsöpögésbe. Próbálj valami normális olajat.
- kiszsebi
- Zsebi San (kőműves)
- MZ-d típusa: ETZ150,250 4x,250/1
Kicsit soványabb benzin-levegő keverék... Na meg az utángyártott kipufogó.Gaszika írta:Egy olyan problémám lenne hogy elég szépen köpködi az olajat a kipufogóm, meg folyik le a végén és nem kell sok kb 5-10 km és megint tiszta olaj a kipu vége... pedig 50-es keverékkel járok mondjuk, Arol-t tankolok bele, nem valami jó minőségű, de attól még nem szabadna ennyire köpnie az olajat....mit tegyek hogy ez megszűnjön?
Jawa pali na JEDEN gar.
MZ PALI na jeden gar.
MZ PALI na jeden gar.
- Gaszika
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: Mz ETZ 125
Egy olyan problémám lenne hogy elég szépen köpködi az olajat a kipufogóm, meg folyik le a végén és nem kell sok kb 5-10 km és megint tiszta olaj a kipu vége... pedig 50-es keverékkel járok mondjuk, Arol-t tankolok bele, nem valami jó minőségű, de attól még nem szabadna ennyire köpnie az olajat....mit tegyek hogy ez megszűnjön?
- Stravkó
- Long Vehicle
A 2400Ft kb unix listaár,abból jön le a clubkedvezmény.festékes írta:Ma vettem egy autósboltban 2T Repsol sinteticót,2400 ft
Sztem egy kicsit drága volt nem?
Csak gondoltam kipróbálom annyi jót hallottam róla.
Az 1300Ft-os Competicion szerintem lopott,vagy hamis.
POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- Máté
- versenyző
- MZ-d típusa: Suzuki Gs 500
Hol sikerült így venned? Tudnál még szerezni?Nandor írta:z25z írta:2600-2800 ert mar vehettel volna competitiont..., ennyiert sztem is draga volt
Én 1300-ért vettem a COMPETICION-t.
- Nandor
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ts 250/0.5
z25z írta:2600-2800 ert mar vehettel volna competitiont..., ennyiert sztem is draga volt
Én 1300-ért vettem a COMPETICION-t.
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
2600-2800 ert mar vehettel volna competitiont..., ennyiert sztem is draga volt
- Matee86
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ 250 de luxe
Az tényleg kicsit soknak tűnik érte,én most láttam valahol 1600-1700ft körül(aztán lehet elnéztem,és csak a standard volt,vagy nagy akció )....festékes írta:Ma vettem egy autósboltban 2T Repsol sinteticót,2400 ft
Mert azért az Mz a király....!:)
- festékes
- bajnok
Ma vettem egy autósboltban 2T Repsol sinteticót,2400 ft
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250
Koszonom a valaszod:)bambi írta:2.5W teleszkóp olaj,ha lehet szintetikus.DrV írta:Udv!
ETZ hatso futomuvebe milyen olaj kell? Pontos marka, ar lehetoseg szerint bolt is. Eloszor veszeke hozza ilyet, de nem szeretnek porul jarni es feleslegesen draga megoldasokat is elkerulenm... a szerelshez szerecsere van szakszeru segitsegem, csak ebben a temaban mondott mindenki mast.
Koszonom:)
Ui.: par hete Szloveniaban vagyok. Ezek az utak... mar alig varom a jo idot, a muszakit a motoroma es a kanyarokat
A temetőben két parcella van. Az egyikben azok fekszenek, akiknek elsőbbségük volt...
A fém a hús felé hajlik.
A fém a hús felé hajlik.
2.5W teleszkóp olaj,ha lehet szintetikus.DrV írta:Udv!
ETZ hatso futomuvebe milyen olaj kell? Pontos marka, ar lehetoseg szerint bolt is. Eloszor veszeke hozza ilyet, de nem szeretnek porul jarni es feleslegesen draga megoldasokat is elkerulenm... a szerelshez szerecsere van szakszeru segitsegem, csak ebben a temaban mondott mindenki mast.
Ui.: par hete Szloveniaban vagyok. Ezek az utak... mar alig varom a jo idot, a muszakit a motoroma es a kanyarokat
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250
Udv!
A temetőben két parcella van. Az egyikben azok fekszenek, akiknek elsőbbségük volt...
A fém a hús felé hajlik.
A fém a hús felé hajlik.
Üdv. Ismerősömnek van egy Aprilia tuareg je. a kuplungja hidegen egyáltalán nem emel ki csak miután bemelegedett a motor. lehet ez a sürü olaj miatt?? a válaszokat előre is köszönöm
Gery
Gery
- KILL3R etz
- bajnok
Ilyesmit én sosem mondanék...
Hogy témánál maradjunk: Most ELF 10W-40 et tettem bele, sok változást nem érzek bixxolhoz képest, csak hogy olcsóbb.
Hogy témánál maradjunk: Most ELF 10W-40 et tettem bele, sok változást nem érzek bixxolhoz képest, csak hogy olcsóbb.
"...köd előttünk köd utánunk amíg élünk meg sem állunk,
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
köd előttünk,köd utánunk két keréken az utakon járunk..."
- festékes
- bajnok
Aha erre nem gondoltam köszi!petrvs írta:
Üzemmeleg motornál az átmelegedett 80W-90 olaj hígan folyik, így biztosítva kenést. 10W-40 hidegen IS híg, hidegen IS úgy ken, ahogy kell.
Na ezért jobb!
Castrolokra még nem hallottam panaszt.
Ahogy Kill mondaná lehet egy kicsit én is paranoiás vagyok
- petrvs
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: DL 650 V-Strom
Üzemmeleg motornál az átmelegedett 80W-90 olaj hígan folyik, így biztosítva kenést. 10W-40 hidegen IS híg, hidegen IS úgy ken, ahogy kell.festékes írta:Sziasztok!
Nem akarok a már lerágott csont témával jönni,hogy 10-40 vagy 80-90,most cseréltem olajat castrol actevo 10-40 x-tra.
Hallottam jókat róla én nem vettem észre semmit,a váltó,kuplung,mondjuk eddig is jó volt,viszont ugye elég hígocska az előírthoz képest és az jutott eszembe,nem lesz ebből gond hosszú távon?
Gondolok a váltó alkatrészek idő előtti kopás-elhasználódás ilyesmi!
Na ezért jobb!
Castrolokra még nem hallottam panaszt.
Motorradwerke Zschopau Einzylinder Telegabel Zentralkastenrahmen 251 - ez Motor!
- festékes
- bajnok
Sziasztok!
Nem akarok a már lerágott csont témával jönni,hogy 10-40 vagy 80-90,most cseréltem olajat castrol actevo 10-40 x-tra.
Hallottam jókat róla én nem vettem észre semmit,a váltó,kuplung,mondjuk eddig is jó volt,viszont ugye elég hígocska az előírthoz képest és az jutott eszembe,nem lesz ebből gond hosszú távon?
- petrvs
- kis ETZ-s
"Trabifórumon van ellentétes vélemény is :
A Fimolnak nagyon áldásos hatásaa motor védelem terén, van aki nem ismerné!
Szerintem felesleges több ezer forintos 2T oljakat használni! "
A jó Wartburgba mi is döntöttük, nem is volt semmi gond vele, 101 ekm-rel adtuk el, bontatlan motorral, ment mint szélvész (már amennyire egy Wartburg tud, ugye...)
Jelenleg MOL Sprint 2T-t kap a motor, ehelyett gondoltam valami szintetikus cuccot, vagy mellette FIMOL-t.
Mindenesetre írtam Bambinak is egy kérdést erről, ha megvan a válasza, publikálom.
+van Bambi szakvéleménye:
"Nem árt az biztos.Ami meg nem árt az hasznos is általában. "
Szerintem felesleges több ezer forintos 2T oljakat használni! "
A jó Wartburgba mi is döntöttük, nem is volt semmi gond vele, 101 ekm-rel adtuk el, bontatlan motorral, ment mint szélvész (már amennyire egy Wartburg tud, ugye...)
Jelenleg MOL Sprint 2T-t kap a motor, ehelyett gondoltam valami szintetikus cuccot, vagy mellette FIMOL-t.
Mindenesetre írtam Bambinak is egy kérdést erről, ha megvan a válasza, publikálom.
+van Bambi szakvéleménye:
"Nem árt az biztos.Ami meg nem árt az hasznos is általában. "
Motorradwerke Zschopau Einzylinder Telegabel Zentralkastenrahmen 251 - ez Motor!
- Atilla
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ250 + TS250/1
Köszi, már ez is valami!
Az a fő gondom az olaj és benzin adalékokkal, hogy vannak szabványos laborvizsgálatok, de én még nem láttam, hogy mondjuk fimolt alávetettek ilyennek. Persze lehet, hogy volt ilyen, de én nem hallottam róla.
A mai benzineket telenyomják adalékkal, teljesen mások mint régen. (Szerintem szarabbak, az MZ nagyon hasított anno a 86-os benzinnel.)
Szóval tele tömik manapság mindenféle adalékkal amibe még beleönt az ember valami adalékot és a végeredmény ki tudja mi lesz.
A technológia is változott, más a persely anyaga, más a dugó anyaga is.
Nem vagyok egyébként fimol ellenes, az ráadásul aránylag olcsó is.
Annyiféle szart lehet kapni, szerintem nagy részük kamu.
Az a fő gondom az olaj és benzin adalékokkal, hogy vannak szabványos laborvizsgálatok, de én még nem láttam, hogy mondjuk fimolt alávetettek ilyennek. Persze lehet, hogy volt ilyen, de én nem hallottam róla.
A mai benzineket telenyomják adalékkal, teljesen mások mint régen. (Szerintem szarabbak, az MZ nagyon hasított anno a 86-os benzinnel.)
Szóval tele tömik manapság mindenféle adalékkal amibe még beleönt az ember valami adalékot és a végeredmény ki tudja mi lesz.
A technológia is változott, más a persely anyaga, más a dugó anyaga is.
Nem vagyok egyébként fimol ellenes, az ráadásul aránylag olcsó is.
Annyiféle szart lehet kapni, szerintem nagy részük kamu.
- Perec
- nagy ETZ-s
- MZ-d típusa: ETZ250
Ez így van, csak nem fimol, hanem metabond megalene és a sok az 130 ezer+.
Sajnos jó és olcsó volt az alkatrész-ellátottság, ezért kevés ilyen rekord született fimollal és fimol nélkül, pedig most össze tudnánk vetni.
Egy biztos: a fimol fekete-sötétszürke és fog, mint a festék, szóval akik a tankolást és a szerelés végzik nem örülnek a szernek.
petrvs! Trabifórumon van ellentétes vélemény is :
Szerintem felesleges több ezer forintos 2T oljakat használni!
Attila! Itt a teszted :
Találtam egy véleményt a FIMOL-ról egy 1973-as Autó-motor cikkben, ami egy FIMOL-lal járatott Trabantról szól. Sajnos frissebbel nem szolgálhatok.
"A szétszerelés során megvizsgáltuk a motor hengereit, dugattyúit, hajtóművét, ahol a FIMOL-adagolás eredményeit meg lehetett állapítani. A hengereken és a dugattyúkon a szokásostól eltérően jobban tapadó, tükörsima molibdéndiszulfidos homogén filmréteg volt tapasztalható olajos állaggal. Egyenetlenség, mechanikai igénybevétel nyomai 47000 km után sem voltak felfedezhetők. A tapasztalat szerint a FIMOL használata tökéletes kenést biztosít valamennyi súrlódó, gördülő helyen."
Ezt a próbát 1968-ban az AFIT Trabant-szervize végezte.
Sajnos jó és olcsó volt az alkatrész-ellátottság, ezért kevés ilyen rekord született fimollal és fimol nélkül, pedig most össze tudnánk vetni.
Egy biztos: a fimol fekete-sötétszürke és fog, mint a festék, szóval akik a tankolást és a szerelés végzik nem örülnek a szernek.
petrvs! Trabifórumon van ellentétes vélemény is :
Szerintem felesleges több ezer forintos 2T oljakat használni!
Attila! Itt a teszted :
Találtam egy véleményt a FIMOL-ról egy 1973-as Autó-motor cikkben, ami egy FIMOL-lal járatott Trabantról szól. Sajnos frissebbel nem szolgálhatok.
"A szétszerelés során megvizsgáltuk a motor hengereit, dugattyúit, hajtóművét, ahol a FIMOL-adagolás eredményeit meg lehetett állapítani. A hengereken és a dugattyúkon a szokásostól eltérően jobban tapadó, tükörsima molibdéndiszulfidos homogén filmréteg volt tapasztalható olajos állaggal. Egyenetlenség, mechanikai igénybevétel nyomai 47000 km után sem voltak felfedezhetők. A tapasztalat szerint a FIMOL használata tökéletes kenést biztosít valamennyi súrlódó, gördülő helyen."
Ezt a próbát 1968-ban az AFIT Trabant-szervize végezte.
Friggyes Mester írta:Bagolyferi nagy fimolos(asszem)és ő nagyon sokat ment alapmérettell..
Laborteszt helyett...
- Krepp
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 SF
- Kapcsolat:
Bagolyferi nagy fimolos(asszem)és ő nagyon sokat ment alapmérettell..
Laborteszt helyett...
Laborteszt helyett...
Belső nélküli első külső hátsó belsővel..
Szinter, pipa.
"Ennek a motornak az a különlegessége..... Hogy az enyém..."
Szinter, pipa.
- petrvs
- kis ETZ-s
Köszi a Fimolos véleményeket, azt hiszem akkor jobban teszem, ha inkább szintetikus 2T olajra költöm azt a pénzt, igaz?
Oké, legyen!
Oké, legyen!
- Atilla
- versenyző
- MZ-d típusa: ETZ250 + TS250/1
Nincs valahol egy konkrét teszt róla, hogy a Fimol és egyéb 2t adalékok érnek egyáltalán valamit, vagy csak parasztvakítás a dolog.
Rendes laborban végzett tesztre gondolta, olyanokra mint kopási hajlam, kenőképesség, oxidáció, hatása az oktánszámra stb stb.
Nem olyanra hogy valaki beleöntötte a gépébe és mit érzett tőle.
Rendes laborban végzett tesztre gondolta, olyanokra mint kopási hajlam, kenőképesség, oxidáció, hatása az oktánszámra stb stb.
Nem olyanra hogy valaki beleöntötte a gépébe és mit érzett tőle.
- Krepp
- bajnok
- MZ-d típusa: MZ ETZ 250 SF
- Kapcsolat:
Nem pont azt gátolod ami a bejáratás lényege----->Összekopás!
Belső nélküli első külső hátsó belsővel..
Szinter, pipa.
Szinter, pipa.
- petrvs
- kis ETZ-s
Bejáratás idejére FIMOL-2 jó ötlet? Köszi!
jóPeti enduró/sm írta:Üdv!
Használ itt valaki esetleg Putoline olajat benzinbe? Ha igen milyet? Vélemény?
-
- babakocsis
Üdv!
- young boys
- versenyző
- MZ-d típusa: MZ ETZ 125/150
Két fajta motoros van:
Az egyik már esett nagyot a másik még csak fog!
"Két kar, két kerék"
"Két kar, két kerék"
- sunbim
- operatőr
- MZ-d típusa: ETZ250e Deluxe
,,Az út a fontos, nem az út vége. Aki túl gyorsan utazik, az elszalaszthat mindent, amiért útra kelt."
- young boys
- versenyző
Két fajta motoros van:
"Két kar, két kerék"
"Két kar, két kerék"
Ha valakit érdekel,nálam is van eladó kimondott verseny olaj,ELF HTX Lubricant.Stravkó írta:Én az utcaiba Repsol Sintetico-t használok,nagyon bevált! MZ Clubkedvezménnyel 2000 alatt van az ára!
A racingos motorba Castrol XTS-t használok,de van még egy bontatlan A 747 -esem is!
- Stravkó
- Long Vehicle
Én az utcaiba Repsol Sintetico-t használok,nagyon bevált! MZ Clubkedvezménnyel 2000 alatt van az ára!
A racingos motorba Castrol XTS-t használok,de van még egy bontatlan A 747 -esem is!
POD RACER
Szinter, pipa!!!
Szinter, pipa!!!
- Alfa
- Keljfeljancsi
- Kapcsolat:
Castrol Actevo Scooter van nekem, a doboza nagyon ötletes, de még van 3 deci a régiből (sima OMW 2T, azzal is elmegy), így nem használtam még. Viszont már csak a doboz miatt is érdemes megvenni, bele lehet tölteni a többit utána. Igazán ötletes ha nem erőlteti az ember
MZ ETZ 300 by Bambi
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
http://www.youtube.com/user/AlfaMzHUN
-
- kis ETZ-s
- MZ-d típusa: MZ ES 250/2
Nekem ELf MOTO 2 DX van. Jó a színe, szép kék.
60/4es Simsonban jól üzemel.
60/4es Simsonban jól üzemel.
- csikin
- bajnok
- Kapcsolat:
Castrol Power 1 Racing 2T-t ajánlom. Én azt használom.
- festékes
- bajnok
A repsol sinteticót nagyon dícsérik,most nálunk 2300 ft ez jó árban van?
- young boys
- versenyző
Két fajta motoros van:
"Két kar, két kerék"
"Két kar, két kerék"