Barkácsolás
Re: Barkácsolás
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 250-es ETZ-t és szerszámkészlet nem járt a motorhoz. Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen szerszámokra van szükség ahhoz, hogy az utazás közben esetlegesen fellépő apró hibákat meg tudjam oldani. Szóval egy bevásárló listát szeretnék.
Milán
Tegnap vettem egy 250-es ETZ-t és szerszámkészlet nem járt a motorhoz. Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen szerszámokra van szükség ahhoz, hogy az utazás közben esetlegesen fellépő apró hibákat meg tudjam oldani. Szóval egy bevásárló listát szeretnék.
Milán
A zár,már nem eredeti,valaki utólag szerelte bele!Nézz utána,lehet hogy ilyet kapsz valamelyik Barkács boltban,olyan mintha posta láda,vagy lemez kazetta zárja lenne!baboss írta:Kulcs hiányában egyenlőre így oldottam meg a doboz rögzítését.
A lefogató lemezt a zár alá beengedtem, és a zárral együtt fogtam a dobozhoz.
A merevítést egy asztalos szorító feláldozásával oldottam meg,nagyon erős anyagból van és olyan mint ha krómozva lenne.Megszenvedtem vele mire satu nélkül a kívánt formára tudtam hajtani.Nagyon stabil lett a dobozok rögzítése.
-
- rolleres
- MZ-d típusa: MZ TS 125
Kulcs hiányában egyenlőre így oldottam meg a doboz rögzítését.
A merevítést egy asztalos szorító feláldozásával oldottam meg,nagyon erős anyagból van és olyan mint ha krómozva lenne.Megszenvedtem vele mire satu nélkül a kívánt formára tudtam hajtani.Nagyon stabil lett a dobozok rögzítése.
Baboss!
Gyárilag nem egy sík felület,van benne egy 10 mm -es eltolódás,de úgy látom neked így is jó! A két téglalap alakú nyílás nem véletlen,biztonsági szerepe van,hogy el ne hagyd a koffert!
Gyárilag nem egy sík felület,van benne egy 10 mm -es eltolódás,de úgy látom neked így is jó! A két téglalap alakú nyílás nem véletlen,biztonsági szerepe van,hogy el ne hagyd a koffert!
-
- rolleres
Itt csinálnak kulcsot a zárhoz,de be kell vinni a zárat.
Egy ismerős a robogóhoz csináltatott,és 10 perc alatt meg is volt,igaz 7000ft-ot kértek el érte.
http://www.misterminit.hu/elerhetosegek/
Egy ismerős a robogóhoz csináltatott,és 10 perc alatt meg is volt,igaz 7000ft-ot kértek el érte.
http://www.misterminit.hu/elerhetosegek/
-
- rolleres
- zsakfos
- A révész
- MZ-d típusa: Mz Ts 250/1
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- pnlaci
- bajnok
- MZ-d típusa: etz-250.predator.
Hali. Nekem is ott van ahol neked,csak feljebb nyomtam a váznyúlvány és a műanyag L alakú hajtása közt.Faszányosan
beszorult,zéró víz éri!
A motorra csak rászokni lehet,le soha. A legjobb kápszer.
Nekem a fesszab alatt van,magyarul a légszűrő háza és a feszültség szabályzó közt,az életbe nem kap vizet.
persze szabályzó függő a lada szabályzó alatt elfér ha gyári van az már lehet necces lenne.
persze szabályzó függő a lada szabályzó alatt elfér ha gyári van az már lehet necces lenne.
-
- versenyző
- MZ-d típusa: Etz 250
A hely jó, ahol van, csak úgy rögzítsd, hogy a lábai lefelé áljanak. A kábeleknek pedig legyen "cseppentő íve" (a kábelnek legyen egy kis hasa, ami mélyebben van vezetve mint a kábelvéges csatlakozása, hogy véletlen se tudja belevezetni az elektronika belsejébe a vizet.)
- aronpfabian
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250, TS 150
Nekem a légszűrőre van felfogatva, az akku mellett. Mosásnál meg akku ki, és utána 2 óra a napon
Sziasztok van valakinek tippe hol tudnám megnézni az mz oldalkocsi hidraolikus fék alkatrészek méreteit ugyan is valaki valamikor meg nyomhatta az egyém pedálját és a keréknél lévő dugattyú hiányzik!!!
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- MZ-d típusa: 21 ló 300as patkóval
- Kapcsolat:
Köszi fiúk a tippet! Holnap megnézem, drága mutatvány volt gyári samsung töltő.....
Másnap: nahh bekötöttem, hogy a tüske kapja a pozitívat, és lőn: működik. Mindig tanul az ember....
Másnap: nahh bekötöttem, hogy a tüske kapja a pozitívat, és lőn: működik. Mindig tanul az ember....
- MrDok
- bajnok
- MZ-d típusa: ETZ 250
- Kapcsolat:
Felcserélted a + - -t. Közepe lenne a +.z25z írta:Sziasztok!
Aki csinált már a motorjára kérdezném, hogy szivargyújtót hova/hogy kötöttétek be? Gondolom a 2 vezeték közül egyik pozitív másik negatív vagy test. Aksira direktbe, vagy a lámpafejben érdemes rákötni valahova?
Volt egy szivargyújtó ajzatom , próbaképp rátettem akku + és akku - ra de ahogy bedugtam a töltőt úgy elfüstölt, mint a picsa...nem tudom az ajzat volt hibás vagy elbasztam valamit vajon? Esetleg van jelentősége, hogy melyik rész kapja a pozitívot? (a középső tüske, vagy a henger belseje)
Ajánlott direkt az aksira kötni, egy biztosítékon keresztül, mert nem jó ráadni a gyújtást mikor valamit tölteni akarsz egy pihenő alatt.......
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Ha mégis meg akarja tanulni, akkor kezdje evvel: Szervizfilm
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- aronpfabian
- bajnok
Elvileg az oldala a test, a közepe a +. Így bárhova beköthető, az autók rendszere ugyanúgy 12-15V közt mozog mint az MZ-ké.z25z írta:Sziasztok!
Aki csinált már a motorjára kérdezném, hogy szivargyújtót hova/hogy kötöttétek be? Gondolom a 2 vezeték közül egyik pozitív másik negatív vagy test. Aksira direktbe, vagy a lámpafejben érdemes rákötni valahova?
Volt egy szivargyújtó ajzatom , próbaképp rátettem akku + és akku - ra de ahogy bedugtam a töltőt úgy elfüstölt, mint a picsa...nem tudom az ajzat volt hibás vagy elbasztam valamit vajon? Esetleg van jelentősége, hogy melyik rész kapja a pozitívot? (a középső tüske, vagy a henger belseje)
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
Sziasztok!
Sziasztok.
ETZ 250 hátsó kapaszkodója az jó mz TS250/1-s motorhoz.
Köszi előre is.
ETZ 250 hátsó kapaszkodója az jó mz TS250/1-s motorhoz.
Köszi előre is.
- zsakfos
- A révész
Ezek a hátsó teleszkóp felfogató csavarok szerintemz25z írta:Na véglegesedik, de találtam még 2 dolgot, ami nem teljesen világos
federbeinbefestigung oben,és hinten ...... rugóstag alul, rugóstag hátul, szerintetek melyik-melyik?
Federbeinbefestigung unten---hátsó teleszkóptartó alsó csavar
Federbeinbefestigung oben----hátsó teleszkóptartó felső csavar
Ts 250/1 a fekete villám!Na jó a villám egy kicsit túlzás!De én igy is szeretem.
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
Na véglegesedik, de találtam még 2 dolgot, ami nem teljesen világos
federbeinbefestigung oben,és hinten ...... rugóstag alul, rugóstag hátul, szerintetek melyik-melyik?
Táblázat docx-ben, nyilvános, letölthető, szerkeszthető:
https://onedrive.live.com/redir?resid=7 ... ile%2cdocx
vagy ha valaki régi word-öt használ:
https://onedrive.live.com/redir?resid=7 ... file%2cdoc
Táblázat docx-ben, nyilvános, letölthető, szerkeszthető:
https://onedrive.live.com/redir?resid=7 ... ile%2cdocx
vagy ha valaki régi word-öt használ:
https://onedrive.live.com/redir?resid=7 ... file%2cdoc
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára z25z 2015.04.28. 14:09-kor.
- zsakfos
- A révész
Pontosan az,ahogy már sell is leírta.Az erre való anya nyomatéka.űz25z írta:Köszi! De ez mi a tököm? Ha agyonütnél se tudnám megmondani ez hol van a motorban
ui.: csak nem a hátsó lánckerék tengelye?
22-es alkatrész.Így már gondolom ismerős.
- zsakfos
- A révész
Ez pontosan így van.sell írta:A hajtott tengely tömítősapka csavarok, szerintem a lánckeréktengelyen a szimeringház csavarjai lehetnek. A karimacsapszeg pedig a hátsó lánckerék tengely.
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
Köszi! De ez mi a tököm? Ha agyonütnél se tudnám megmondani ez hol van a motorban
- zsakfos
- A révész
Tessék Zizi cserébe a többi forditásértz25z írta:
Mutter für Flanschbolzen - Hinterradantrieb - anya karimacsapszeghez
https://www.gabors-mz-laden.de/index.ph ... 51df92894/?_
https://www.gabors-mz-laden.de/index.ph ... 51df92894/?_
Így már akkor világos?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsakfos 2015.04.27. 20:33-kor.
-
- versenyző
z25z írta:Mutter für Flanschbolzen - Hinterradantrieb - anya karimacsapszeghezMrDok írta: A hajtott tengely a malomkerekes váltótengely, az hajtja az olajpumpát, felette van egy fedél. Lehet ez?
akkor ez lehet a malomkerék rögzítőcsavarja, erre 80 Nm-t ír....hihető
A malomkerék szerepel is a táblázatodban," 68 fogas hajtott kerék" 60 Nm
-
- versenyző
A hajtott tengely tömítősapka csavarok, szerintem a lánckeréktengelyen a szimeringház csavarjai lehetnek. A karimacsapszeg pedig a hátsó lánckerék tengely.
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
Mutter für Flanschbolzen - Hinterradantrieb - anya karimacsapszeghezMrDok írta: A hajtott tengely a malomkerekes váltótengely, az hajtja az olajpumpát, felette van egy fedél. Lehet ez?
akkor ez lehet a malomkerék rögzítőcsavarja, erre 80 Nm-t ír....hihető
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
A hajtott tengely a malomkerekes váltótengely, az hajtja az olajpumpát, felette van egy fedél. Lehet ez?z25z írta:Köszi fiuk! akkor nagyjából így néz ki a fordítás (hátha valakinek szüksége lesz rá)
akkor már csak a karimacsapszegnek? és a hajtott tengely tömítősapkának kell a pontos fordítását kitalálni
Aki nem ért az MZ szereléshez, az inkább csináljon olyan dolgot helyette amihez ért!
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
-
- versenyző
Köszi, így azért értelmesebb.
- aronpfabian
- bajnok
A Haltekappe-nak utánanéztem mert én is erre gondoltam, de nagyon zavart (vajon mi lehet egy tartósapka), kiderült hogy az a "halt" valójában "áll", nem "tart" szóval megadták az állórész csavarjaihoz is a (jó alacsony) nyomatékot, hogy ne tépd meg nagyon.sell írta:Schrauben für Dichtkappe Antriebswelle - csavarok hajtott tengelyhez való tömírősapkához
Schrauben für Haltekappe-Lichtmaschine - csavarok generátor (tartósapkához /vagy fedélhez?)
Schraube für Ankerbefestigung (Lichtmaschine) - csavarok generátor armatúra rögzítéséhez
Stiftschrauben für Zylinderbefestigung - hengerrögzítő tőcsavarok
Innensechskantschrauben für Instrumentenhalter - imbuszcsavarok (talán az óratartótartóhoz?)
Mutter für Flanschbolzen - Hinterradantrieb - anya karimacsapszeghez ( hátsókerékhajtásnál)
Talán, nem lőttem nagyon mellé, persze ennek fele esetemben is következtetés. Ha valaki jobban érti, légyszives javítsa ki.
-
- versenyző
Schrauben für Dichtkappe Antriebswelle - csavarok hajtott tengelyhez való tömírősapkához
Schrauben für Haltekappe-Lichtmaschine - csavarok generátor (tartósapkához /vagy fedélhez?)
Schraube für Ankerbefestigung (Lichtmaschine) - csavarok generátor armatúra rögzítéséhez
Innensechskantschrauben für Instrumentenhalter - imbuszcsavarok (talán az óratartótartóhoz?)
Mutter für Flanschbolzen - Hinterradantrieb - anya karimacsapszeghez ( hátsókerékhajtásnál)
Talán, nem lőttem nagyon mellé, persze ennek fele esetemben is következtetés. Ha valaki jobban érti, légyszives javítsa ki.
- aronpfabian
- bajnok
Schrauben für Dichtkappe Abtriebswelle - hajtótengely tömítősapka csavarjai
Schrauben für Haltekappe-Lichtmaschine - generátor állórész csavarjai (szerk.: javítva)
Schraube für Ankerbefestigung (Lichtmaschine) - forgórész-rögzítő csavar (generátor)
Stiftschrauben für Zylinderbefestigung - hengertőcsavarok
Innensechskantschrauben für Instrumentenhalter - műszerfal belsőnyílású (magyarul imbusz ) csavarjai
Mutter für Flanschbolzen - Hinterradantrieb - passz (valami anyák a hátsó hajtásnál)
Schrauben für Haltekappe-Lichtmaschine - generátor állórész csavarjai (szerk.: javítva)
Schraube für Ankerbefestigung (Lichtmaschine) - forgórész-rögzítő csavar (generátor)
Stiftschrauben für Zylinderbefestigung - hengertőcsavarok
Innensechskantschrauben für Instrumentenhalter - műszerfal belsőnyílású (magyarul imbusz ) csavarjai
Mutter für Flanschbolzen - Hinterradantrieb - passz (valami anyák a hátsó hajtásnál)
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
a 25 ből ezekkel nem tudtam mit kezdeni:
Schrauben für Dichtkappe Abtriebswelle
Schrauben für Haltekappe-Lichtmaschine
Schraube für Ankerbefestigung (Lichtmaschine)
Stiftschrauben für Zylinderbefestigung
Innensechskantschrauben für Instrumentenhalter
Mutter für Flanschbolzen - Hinterradantrieb
Schrauben für Dichtkappe Abtriebswelle
Schrauben für Haltekappe-Lichtmaschine
Schraube für Ankerbefestigung (Lichtmaschine)
Stiftschrauben für Zylinderbefestigung
Innensechskantschrauben für Instrumentenhalter
Mutter für Flanschbolzen - Hinterradantrieb
-
- versenyző
Melyik érdekelne?
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
Nagyon köszönöm!
ui.: küzdök azért a német fordítással, ezek a fordító progik nem igazán ismerik fel a szakkifejezéseket..
ui.: küzdök azért a német fordítással, ezek a fordító progik nem igazán ismerik fel a szakkifejezéseket..
- aronpfabian
- bajnok
(direkt linkelés tiltva) miraculis.de -> MZ -> Bücher -> Reparaturhandbuch ETZ 250 -> Anzugsmomentez25z írta:Lehet, hogy én vagyok a balf.sz, de egyszerűen sehol nem találok 250-eshez lehúzási nyomaték táblázatot. Gugli se volt a barátom ebben. Esetleg valakinek megvan? Vagy ötlet, hogy honnan tudnám letölteni?
Előre is köszi!
Üdv!
- z25z
- Aki 7ezerig pörgeti
- Kapcsolat:
Lehet, hogy én vagyok a balf.sz, de egyszerűen sehol nem találok 250-eshez lehúzási nyomaték táblázatot. Gugli se volt a barátom ebben. Esetleg valakinek megvan? Vagy ötlet, hogy honnan tudnám letölteni?
Előre is köszi!
Üdv!
Előre is köszi!
Üdv!
Kuplung hézagolási táblázatot tudna valaki belinkelni 150ccm ETZ-re. Google most nem igazán akar a barátom lenni.
Amúgy mindent megnéztünk már és még mindig csúszik a kuplungom. Kezdek belefáradni már...
Amúgy mindent megnéztünk már és még mindig csúszik a kuplungom. Kezdek belefáradni már...
- pnlaci
- bajnok
Nincs e berágódva,nem vállas e. Mikor a kuplungot fel rakod,a rögzítő anyával sikerül rendesen meghúzni? Mert ha nem,Sörtank írta:és mit nézek pontosan rajtuk? mert múltkor már néztem mikor ugyanezt csinálta és nem láttam rajtuk semmit sem.
le csúszik a kuplung a főtengelyről.
Bocsánat nem le, hanem meg.
és mit nézek pontosan rajtuk? mert múltkor már néztem mikor ugyanezt csinálta és nem láttam rajtuk semmit sem.
- MrDok
- bajnok
- Kapcsolat:
Kalapálni nem kéne a főtengelyt............ tehát kuplungot nem ütünk fel!pnlaci írta: Ha biztos hogy ez a baja.Kuplung oldal le,és kézi erővel nézd meg hogy lemozdul -e a kuplung ha a kuplungrögzítő csavart
leoldod.Sokszor pont annyit szorít a főtengelyre hogy úgynézki hogy jó.Szóval ha lemozdult vedd le tisztítsd meg az olajtól
a főtengelyt és a kuplungagyat.Én enyhén felütném miután felteszem a kuplungot,de sokan azt írják hogy nyomatékkulcsal meg kell húzni.
Jó eséllyel leforgott, de még kapaszkodik kicsit.
Le kéne venni, és megnézni a kúpot és a kuplung agyat.
Idom és szerszámok
Idom és szerszámok
- pnlaci
- bajnok
Hali.Szerintem nagy terhelésen megcsúszik a főtengelyen a kuplungod.De ez csak tipp.Így látatlanba.[/quote][/quote] Ha biztos hogy ez a baja.Kuplung oldal le,és kézi erővel nézd meg hogy lemozdul -e a kuplung ha a kuplungrögzítő csavartSörtank írta:ÉS az ellen mit tudok tenni?
A válaszokat előre is köszönöm.
leoldod.Sokszor pont annyit szorít a főtengelyre hogy úgynézki hogy jó.Szóval ha lemozdult vedd le tisztítsd meg az olajtól
a főtengelyt és a kuplungagyat.Én enyhén felütném miután felteszem a kuplungot,de sokan azt írják hogy nyomatékkulcsal
meg kell húzni.
ÉS az ellen mit tudok tenni?
A válaszokat előre is köszönöm.[/quote]
Hali.Szerintem nagy terhelésen megcsúszik a főtengelyen a kuplungod.De ez csak tipp.Így látatlanba.[/quote]
A válaszokat előre is köszönöm.[/quote]
Hali.Szerintem nagy terhelésen megcsúszik a főtengelyen a kuplungod.De ez csak tipp.Így látatlanba.[/quote]
- pnlaci
- bajnok
Hali.Szerintem nagy terhelésen megcsúszik a főtengelyen a kuplungod.De ez csak tipp.Így látatlanba.Sörtank írta:Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Őszintén szólva jelenleg ott tartok hogy kitolom az Mz-met a szeméttelepre
No szóval kuplung problémám van. De érdekes eset. 1-2-3 semmi csúszás. 4-5 viszont van de akkor is 4 ezer fordulat után felmegy 6-ra majd utána vissza megy 5re és megy tovább. Őszintén szólva mindent kicseréltem már amit csak lehet (Nem utángyártottra). Kb 1 hónapig jó is volt de most megint visszajött a probléma és nagyon tanácstalan vagyok. Néha sikerül beállítani fent a kormánynál de másnap fúj egy kicsit a szél és már nem is jó. Miért csak 4-5. sebességbe csinálja ezt?
A válaszokat előre is köszönöm.