Pontos idő: 2010.09.11. 07:47

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Lezárt fórum A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 293 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: 2010. Június 26-27. Bakony túra VI.
HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 22:02 
Admin
Admin

Motor: MZ ETZ 251
Semmi értelme a személyeskedésnek, zárom a topikot. A túra remek volt ismét (és remélem Hlacinak nem sikerült elvennünk a szervezéstől a kedvét!) és remélhetőleg csak a pozitív élmények maradnak meg mindenkinek ennek ellenére.

Jövőre Bakony túra!

Samu

2010-es Túranaptár > > >

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:55 
bajnok
bajnok

Motor: ETZ 250
Perec írta:
ui3: Dénes, neked a Bambirezóval volt ekkora fogyasztásod? :-k

Igen, de sarkítottam azért. :) A szombati 200+ km (túra) alatt volt 3.4 liter, Zolee-G és Killer a tanúm rá. :D
Tehát a hazafelé nem túl kíméletes hajtás (akkor én is leírom: 121,8km/h, rövid áttétellel --> krepp a tanúm hogy tényleg rövid :D ) nincs benne.

4,2 volt a legtöbb fogyasztásom bambi-kipuffal, földúton, hegyekben, 2 személlyel.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:48 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

Motor: Etz 250
Alfa írta:
piki24 írta:
Alfa írta:
Akartam még valamit írni, de Cobra szépen lezárta =D> .

Piki, te fogd vissza magad, ne kóstolgass. Nem az első személyeskedésed. Ha van valami amit utálok, az ez.

Ki kostolgat?
Mi az hogy nem az elsö?
Még nem is találkoztunk személyesen (de lehet hogy jobb is)

Ha az MZClaudia név mond valamit, vonulj kicsit vissza és gondold át a másokhoz való hozzáállásodat. Azóta se láttuk itt a clubban. Leköteleznél, ha erre már nem válaszolnál. Köszönöm.

Perec: nem fog sajnos összejönni, főleg ha 1 időben lesz az éjszakaival, az olyan "muszáj" jellegű túra :D . Az őrség amúgy nekem baromira messze van, ez még nem lenne gond, dehát a pénz... :(

"Leköteleznél, ha erre már nem válaszolnál. Köszönöm."
Hogy én mire válaszolok és mire nem azt még egyenlöre nem te mondod meg!

"Piki, te fogd vissza magad, ne kóstolgass"
Mint irtak (hála az égnek)nem is ismerjük egymást!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:48 
rolleres
rolleres

Alfa!

"Ha az MZClaudia név mond valamit, vonulj kicsit vissza és gondold át a másokhoz való hozzáállásodat. Azóta se láttuk itt a clubban. Leköteleznél, ha erre már nem válaszolnál. Köszönöm."

Erre a hozzászóláshoz, nem a férjem (piki24), hanem én (a felesége Gyöngyi) válaszolok. Nem hiszem, hogy ez a hozzá szólás a témához vág. Nagyon jó lenne, ha leállítanád magadat és nem kevernéd össze a szezont-a fazonnal. Az egész nem az említett hölgyről szólt, ha hiányzik hívd fel telefonon, mert úgy is egész este a telefonálgatásról van szó. Csendbe olvasgattam a hozzászólásokat, igaz én csak utas vagyok erről a túráról hiányoztam SAJNOS! bár azt hiszem, néhány ember így jobban járt. Mert utólag, okoskodni, véleményt nyilvánítani lehet. De ezt én is úgy érzem, hogy át kell élni. A gyerekeimet és a férjemet pedig nem hagyom. De remélem előbb-utóbb ha valaki ilyet át él, akkor tudja hogy milyen érzés. Egyébként pedig, ez az oldal akik létrehozták (tőlük tudom), nem azért lett, hogy egymást szapoljuk.
Ezzel be is fejezem a hozzászólásomat. És nagyon jó lesz ha te megválogatod a szavaidat, és a gondolataidat! És a témáról ezennel lapozni lehet.

Mivel nem vagyok regelve, azért írtam a lányom nevében.

Pikiné Gyöngyi

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:39 
bajnok
bajnok

A hétvégén odafele kifogyott a benzinem, de erre épp nem gondoltam, azt hittem a Sub-ee féle optós cucc térdelt le. Ott voltam az út szélén 3/4 órát, szétpakolt szerszámokkal a 3 as úton Aszód és mittoménmi között a szürkületben, 4 motoros ment el, még csak nem is intettek, meg pláne nem álltak.

Hazafele ugyanonnan a karbitisztításos (üzemanyag topic) incidens :lol: alatt a benzinkútra 14 motoros jött be, szintén szerszámok szanaszét, és csak 1 kérdezte meg h "mi az, beköpte a gyertyát?". Szóval átélésből nincs hiány.

Természetesen megértem hogy cserbenhagyva érzitek magatokat, mert mégiscsak a club, de nektek is meg kell értenetek, hogy a saját nézőpontotok (fizikailag értem, mint hangok, durranás, leálló motor) nem fedi teljesen a többiek nézőpontját. Ti ott hibáztatok, hogy nem adtatok egyértelmű vészjelzést, pedig tudtatok volna (kürt), a többiek pedig ott hogy nem tartották szemmel a körülöttük haladókat, pedig ez minden csapatban motorozás alapszabálya.

Viszont az tuti, hogy aki ezt olvassa, és kommentelget, az utána nem fog senkit otthagyni, és a tükörben is nézi mi lesz a lassulók sorsa, és inkább feleslegesen megáll (ha olyan a helyzet), minthogy továbbmenjen akkor, amikor szükség lenne rá. Nézzük a pozitív oldalát: ezzel is fejlődtünk 8)

Kézikönyvek minden típushoz: http://www.mzclubhungary.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11&Itemid=18

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:33 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

Motor: TS 250/1
kobraCode!

Mit mondhatnék: Nagyon sajnálom hogy így történt.
Sajnos ott ebből én semmit sem vettem észre. :(

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:31 
versenyző
versenyző

Motor: MZ ETZ 251e
Zolee-G írta:
KobraCode, Anette és a többiek!

Sajnálatos dolog ami történt veletek.
Remélem ilyen nem fog a jövőben senkivel előfordulni.
Én kérek elnézést a magam és mindenki nevében, hogy titeket ott hagytunk.
Az az igazság,hogy én nem láttam, hogy mikor és hol álltatok meg, mert ha észlelem ezt a dolgot akkor biztos, hogy ott maradok veletek és segítek a magam módján, híven (titulusomhoz).
Sajnálatos módon a vasárnapi gyárlátogatáshoz vezető útra nem voltak konkrét biztosítók, ezért történhetett meg ami megtörtént.
Remélem azért látunk még benneteket valamelyik következő túrán.

És utólag is boldog névnapot minden Zoltánnak és Lászlónak.

Zolee-G! köszönjük ezt a hozzászólást!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:28 
rolleres
rolleres

Zolee-G írta:

Az az igazság,hogy én nem láttam, hogy mikor és hol álltatok meg, mert ha észlelem ezt a dolgot akkor biztos, hogy ott maradok veletek és segítek a magam módján, híven (titulusomhoz).
Sajnálatos módon a vasárnapi gyárlátogatáshoz vezető útra nem voltak konkrét biztosítók, ezért történhetett meg ami megtörtént.

Nagyon köszönjük Zolee-G!!!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:26 
rolleres
rolleres

Igen szépen és összefoglalva lezárta Cobra a vitát és ezzel én is. Mindenki a saját igazát fújja...de nem veszekszek, mert elég volt ebből az egészből.
Ha az elején figyelmesen olvastok, nem kellett volna ennyit írni. De mind1.

Alfa!

Piki pedig nem kóstolgat, csak ki áll az ember mellett, mert ő tudja milyen érzés ez. Amég valaki ezt a szitut nem éli át, addig könnyen beszél.

Hlacinak!

Ehhez csak annyit mondanék, a "mindenki elkerült minketbe" ők is beletartoztak, akkor már az út szélén álltunk.

krepp!

Szerintem, ha a te gyerekedet hagyták volna ott az út szélén, te is hasonló képpen lennél...de ezt majd te is egyszer megtudod!

Jó túrázást a jövőben mindenkinek és összetartást a csapatnak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:23 
bajnok
bajnok

piki24 írta:
Alfa írta:

Piki, te fogd vissza magad, ne kóstolgass. Nem az első személyeskedésed. Ha van valami amit utálok, az ez.

Ki kostolgat?
Mi az hogy nem az elsö?

Ha az MZClaudia név mond valamit, vonulj kicsit vissza és gondold át a másokhoz való hozzáállásodat. Azóta se láttuk itt a clubban. Leköteleznél, ha erre már nem válaszolnál. Köszönöm.

Perec: nem fog sajnos összejönni, főleg ha 1 időben lesz az éjszakaival, az olyan "muszáj" jellegű túra :D . Az őrség amúgy nekem baromira messze van, ez még nem lenne gond, dehát a pénz... :(

Kézikönyvek minden típushoz: http://www.mzclubhungary.com/index.php?option=com_content&task=view&id=11&Itemid=18

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:23 
Safety bike
Safety bike

Motor: MZ ETZ 250

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:22 
kis ETZ-s
kis ETZ-s

Motor: ETZ250
Mi is sikeresen hazaértünk. Remek volt a túra! A szervezők mindig odateszik magukat, hogy rengeteg szép és/vagy érdekes helyre eljuthassunk - ez most sem volt máshogy. Köszönjük!!! Alsóörsöt kihagytam, de itt végre láthattam motorosokat, ahogy sűrűn ellepik az utat, ameddig a szem ellát!!!

Sajnos nekünk is volt műszaki problémánk: először is kifogyott a benzin, de egy lefektetéssel még elértük a szombati találkozási pontot (tartalék=38+5 km most már ezt is tudjuk), később Tihanyt elhagyva amikor rákapcsoltunk a főúton a gép nem bírta a fordulatot, és fura repedtfazék hangokat adott ki. Kipufogókifújásra és gyertyára gyanakodtam, ezeket gyorsan javítottam - köszönet a megállóknak és úgy általában a túrán a safety-bike-oknak, gyors, profi munkát végeztek! Harmadszorra egy indexvisszapakolás volt a stupánál. Szóval akinek a túrán volt gondja ne keseredjen el, valamiért kemény igénybevétel volt a gépeknek. Az oda-vissza 700 km-en semmilyen probléma nem volt, pedig nyélgáz környékén közlekedtünk.

Hazafelé is történt velünk pár dolog: pl. 2 csapattal is összefutottunk Vp_feriékkel, és mégy egy 3-4 tagú csoporttal ez uton is üdvözlöm őket, nem különben Hell-t, a nagy mágocsi ho-ho-ho-t, ha ő volt az akit NMágocson láttunk ismét! Hajmáskéren együtt tankoltunk 2 csajjal a motoron, az egyik egy ezerötös choppert, a másik egy 1,1-es guzzit lovagolt...-áhh lányoknak való motorok! Aztán kipróbáltuk az M6-ot (118,5 km/h-val), M8-at az új Duna híddal, jó volt, nem úgy mint az 52-es és 62-es utak minősége. A rossz idő ellenére sok motoros volt az utakon. A nyélgáz miatt már én is sokszor sportmotoros stílusban, lábbal integettem :mrgreen:

Csapatszellem, KobraCode: nem csak ezen a túrán, de sokszor előfordul, ha valaki csak elvét egy váltást, már akkor is jobbról-balról elmennek mellette, elfoglalják a helyét, egyre hátrébb szorítják, ha lelassul akkor még inkább, így az elöl menőknek véletlen sem tűnhet fel, ha valaki lemarad, akár leáll a gépe. A 125-ösök sokszor nem is szeretnek jönni, mert hiába indulnak az elejével, akkor is ugyanúgy elmaradnak a csapattól! Ráadásul aki gyorsnak, erősnek érzi magát annak hátul kellene mennie, mert elöl egyenletesebb a tempó, hátul pedig be kell behozni a lemaradásokat. Ettől nem lesz rossz egy túra, de jobban is odafigyelhetnénk egymásra. Higgyétek el jó dolog lemaradni, megállni, mindig a legrendesebb klubtagokkal lehet dumálni, szerelni. Viszont elképesztő látni, amikor egy-egy új ember (pl. lujo, kiszsebi) akár gyermek vagy kismama(!!!) utassal, gépet nem kímélve, civilben önként lezár forgalmat, segíti a többieket, minden kérés, magyarázat nélkül, ezt nem kellene kiölnünk egymásból. Régeben simán ketté, háromfelé szakadt a csapat, az eleje észlelte és bevárt mindenkit. Engem ugrattak az eperillattal, pedig elsősorban a csapatnak vettem (nem először), hisz én hátrahagyom a füstöt! (viszont volt aki máskor sisakom, ruhám fröcskölte jó fekete 2T olajjal) Sok jó oszlopos is tag van. Külön kiemelhetem sub-ee -t aki utassal repesztett vissza megkeresni a végét - nem először - és csodát tett MisterQ gépével, én adtam a szerszámokat, gyertyát - a hagyományos gyújtást viszont a sajátomon sem tudtam gatyába rázni - a záróautó a GPS-t. De pl. Vp_feri is mindig csendesen söpröget hátul beszippantva mindannyiunk füstjét.

Statisztika: a hétvégén 908,55km-t mentünk 14h54m47s alatt. Max. seb az említett 118,5 km/h. Fogyasztás átlag 4,25 l, túrafogyasztás 3,4 oda-vissza úton 4,4-4,5. BigMac fogyasztás: 4db ](*,)

ui: Lacibá gépe nagyon szépen repesztett Úrkútra menet!
ui2: Alfa: "Nos én nem voltam a túrán" - ez baj, legalább az Őrségre jöhetnél! Tuti az a vas. Én bezony nyomogattam a kürtöt, mikor Úrkútra menet elakadt a a vége és tényleg bejött :) - Viszont a lassúakat nem előzzük, ha nem indexelnek akkor általában nem önként vágyódnak a vége felé...
ui3: Dénes, neked a Bambirezóval volt ekkora fogyasztásod? :-k
ui4: Vasárnap 9:indulás a kálváriához, 10:indulás a hőerőműhöz, mi ehhez igazodva jöttünk be Ajkáról, sajna rosszul tudtátok. 10perc pedig semmi, többször volt már órás késés is.
ui5: Aki élvezi ezt a vitát ajánlom a 2009 Mecsek ERŐSEN CENZÚRÁZOTT hozzászólásait az archívumból, remélem most nem jutunk odáig.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:20 
bajnok
bajnok

Motor: ETZ 150 , ETZ 250
kobraCode!

Honnan kellett volna tudnunk, hogy baj van? Se telefon, se ember, aki szólna....
Döntsd el, hogy a zárómotor hiánya, vagy a csapatszellem volt a gond...(Hlaci hozzászólása után: Nemhogy zárómotor, de záró autó is volt. Úgynézki összeesküdtünk ellenetek...)

És azt a videót pedig nagyon szívesen megnézném... Számomra elképzelhetetlen, hogy ekkorát szóljon a kipuff... Max ha szétnyílik a robbanás hatására... De szerintem ez nem csak nekem abszurd....

Részemről befejeztem, nem szeretném hogy a túráról ilyen emlék maradjon. Mindenki levonta a tanulságot... És tudom, hogy nektek más lesz, mint a csapat többi tagjának, de ha nem lehet megbeszélni, csak vagdalkozni, akkor talán ez nem is baj.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára KILL3R etz 2010.06.28. 21:27-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:15 
kis ETZ-s
kis ETZ-s

Motor: MZ ETZ 250 SF
"Krepp!

A tavalyi Nerbi túrás saját hülyeségedet ne hasonlítsad össze egy műszaki hibával. A kipuff pedig akkorát szólt hogy azt még az utca végén is hallani lehetett.
Egy kamerázónak pedig miért kéne lemaradnia? Nem épp fordítva kéne lennie? Előzni a sort előre menni, megállni és úgy venni a vonulást? Különben is, nem én, hanem a barátnőm, az utas kamerázott, úgy hiszem ettől még tudtam volna menni a motorral ha nem romlik el."

A pocskondiázásban nem veszek részt...Ez lesz az utolsó hozzászólásom ebben a topikban...

Piki az összes hozzászólásod ingerült és agresszív
Kobracode most tényleg tereljük arra a vitát hogy melyik irányba lehet csak kamerázni a csapatot??

Ja és szívesen a (szombati)zárózást...

krepp OFF

Szinterezésre hajtok!!Lassan bukom :-] Elkiabáltam

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:14 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

Alfa írta:

Ki kostolgat?
Mi az hogy nem az elsö?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:12 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

KILL3R etz írta:
Szerintem ez már kezd nagyon más irányba elmenni.
Egyezzünk meg sztem.
Az volt a hibás aki akkor ment el melletetek, amikor az út szélén álltatok. Az hogy durrant, meg leállt, igen nehéz 5-10 motor hangjában megállapítani, szerintem ebben megegyezhetünk.... Nekem is robbant már be a kipuffban benzin, nem szól az akkorát....

Azért kezd más irányba elmenni mert nem olvassátok el mit irnak csak irogattok össze-vissza!
Mégegyszer leirom és nem kell bünbakot keresni!
Majd jusson eszébe azoknak akkor ha sz@rba lesznek és mindenki elmegy mellettük!

"Az hogy elmentek melletetek, az valóban gáz. Ezzel egyetértek."

Ez nagyon nagy gáz!!!Igy igaz!!
Azok akik mögöttük voltak és simán kikerülték öket nagyon elgondolkozhatnak(és nem azért mert a lányom volt)
azon,hogy ha majd a következöbe öket hagyják ott.
Vagy egyedül motoroznak és hiba van,megállnak a többi motoros az uton meg simán megállás nélkül elmegy mellette.
Na akkor majd elgondolkozhat,milyen FER gyerek voltam amikor otthagytam a CLUBTÁRSAMAT!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:11 
bajnok
bajnok

Akartam még valamit írni, de Cobra szépen lezárta =D> . Valóban igazatok van, de jó hogy így össze lett foglalva a végére.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alfa 2010.06.28. 21:13-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:10 
rolleres
rolleres

Motor: MZ TS 250
Sziasztok!

Tudomásom szerint (!) sem a menet vége felé motorozó Gergő, sem Zsebiék Skodájában ülők, sem a konvoj legvégén bordó opellal minket követő fiamék nem láttak félreálló motort az út szélén! (Teljesség igénye kedvéért: Magyarpolány és az erőmű között, vasárnap.) Ők biztosan jelezték volna nekem, ha valami baj van.

Ezért nem tudtam reagálni, de azért elnézést kérek az érintettektől!

Üdv.: Hlaci

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hlaci 2010.06.28. 21:11-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:09 
versenyző
versenyző

KILL3R etz írta:
Egyezzünk meg sztem.
Az volt a hibás aki akkor ment el melletetek, amikor az út szélén álltatok. Az hogy durrant, meg leállt, igen nehéz 5-10 motor hangjában megállapítani, szerintem ebben megegyezhetünk.... Nekem is robbant már be a kipuffban benzin, nem szól az akkorát....

Persze hogy nem szólt akkorát, jó hogy megvan a videó róla! Csak aki kb 20 méterrel előttünk ment még az is hátranézett.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:04 
versenyző
versenyző

Emberek! Én meg tanultam írni, olvasni, fogalmazni. Aki veszi a fáradtságot és hozzá szól ehhez a témához legyen kedves értelmezni a leírtakat. Nem pedig csak vagdalózik a szavakkal, mert nincs kedvem 25x leírni ugyan azt.

Feri!

Nem szombat, hanem vasárnap!
„Aki látja hogy az előtte levőnek gondja van, az megáll vele együtt és ha mást nem is tud tenni (pl. én szerszám, térkép nélkül - elcsesztem a bepakolást...), legalább bevárja, telefonál a többieknek és vár, vagy ha többen is megállnak, valaki közülük aki tudja merre mentek a többiek, utánuk ered és jelez (mint Krepp Csopakon).”
Ha ez így lett volna, akkor megáll vagy 15 ember, ugyanis a sor 2/5 részénél voltunk.
Igen az erőmű, ha nem 10.10 kor indulunk akkor nem kell kapkodni. Voltunk páran már 9 óra előtt vártuk az indulást teljes menetszerelésben, erről ennyit.

KillER!

Olvasd el amit Ferinek írtam, nem szombat vasárnap!
„Amikor motorozunk, akkor csak annak tűnik fel, hogy gáz van aki hátul van. Ergo mikor lehet visszaküldeni valakit? Amikor odaértünk. És akkor már megálltunk, ergo lehet telefonálni.
Asszem bezárult a kör...
És én így értettem a megállást, és várakozást. Lehet félreérthetően fogalmaztam...„
Megint mondom középen voltunk, voltak páran mögöttünk! Amikor oda értek akkor lehet visszaküldeni? S mégis ki indult vissza? Mert mire oda értünk már mentetek be, s mi volt.
Idézem, valaki oda kaffantott: „Jöttök Ti is? Akkor igyekezzetek!” Senkivel nem beszéltem olyan hangnembe hogy ilyet kapjak vissza. Azt hiszem ennyi tisztelt jár mindenkinek.
„A zárómotor hiánya valóban hiba, de orvosolható lett volna.
És ezt kár a csapatszellemre fogni... Az hogy elmentek mellettetek, az valóban gáz. Ezzel egyetértek.”
Mégis mire fogjuk? Egyetlen egy ember kellett volna aki megálljon, a zárómotor akinek mindig minden helyzetben az a dolga hogy bevárja aki lemaradt. Szerinted?

Alfa!

Ha megállok az út szélén, leveszem a sisakomat, a kesztyűmet és a kabátomat szerinted az nem elég feltűnő?
„Csak a legvégének tűnik fel hogy a lemaradás nem csak helyváltoztatás, de ők ha jól vettem ki meg is álltak.”
Pont ez a legvége, ami a sor közepétől tartott nem vett észre semmit, egy ember kivételével!

Kiszsebi

Nem veszekedni akarok, de neked hogy esett volna az ha egy ilyen probléma után oda találsz az erőműhöz és odakaffantják, igyekezzetek már.

Krepp!

A tavalyi Nerbi túrás saját hülyeségedet ne hasonlítsad össze egy műszaki hibával. A kipuff pedig akkorát szólt hogy azt még az utca végén is hallani lehetett.
Egy kamerázónak pedig miért kéne lemaradnia? Nem épp fordítva kéne lennie? Előzni a sort előre menni, megállni és úgy venni a vonulást? Különben is, nem én, hanem a barátnőm, az utas kamerázott, úgy hiszem ettől még tudtam volna menni a motorral ha nem romlik el.

Na és a záró szó.
Nem veszekedés miatt írtam fel ezeket a dolgokat. Csak azért hogy tanuljunk a hibákból. Az hogy egy két embernek nem tetszik az igazság arról nem tehetek. Motoros túrára jöttem, s köszönet érte a szervezőknek hogy így megszervezték, a történtek, és beszólások ellenére jól éreztem magam. Minden Club társsal pedig nem kell puszi pajtásnak lennem, ugyanis bajban ismerszik meg az ember. Adminok, sorry a sok off-ért, de ha az emberek tudnának olvasni nem, kéne ennyiszer ugyan azt leírni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 21:03 
bajnok
bajnok

Egyezzünk meg sztem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 20:52 
rolleres
rolleres

Alfa!

Igen, amit írtál is nem voltál túrán.

"Egy lassuló motort én is megelőznék, van hogy (főleg aki kameráz) belassul h tudja filmezni a csapat elhaladását"

És a kamerás motorosok leállítják a motort??? És gurulnak csendben???

"Az elhaladónak akkor egyértelmű a szituáció, ha a motor már az út szélén áll, és a pilóta nagyon nézi oldalt hogy most vajon mi történt, esetleg cuccok, szerszámok is vannak már szétpakolva.
Csak a legvégének tűnik fel hogy a lemaradás nem csak helyváltoztatás, de ők ha jól vettem ki meg is álltak."

Még 1x és utoljára leírom, nem a végén voltunk!!!!! Elment mindenki mellettünk. Az aki megállt ő is előrébb volt, de megállt az út szélén, megvárta még elmennek a többiek és után jött visszaértünk.
ÉS EZ A MOTOR NEM BELASSULT, HANEM EGY HATALMASAT DURRANT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZÓVAL HA VALAKI ÉRT HOZZÁ TUDHATJA/GONDOLHATTA VOLNA, HOGY EZZEL BAJ LESZ.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 20:45 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

krepp írta:
Kiszsebi nagy igazságokat mond, Ámen..
Alfa felvetése nem is jutott eszembe de egy kamerázó lemaradása nekem sem tűnne fel, a duda nyomkodás és blokk vizsgálása jó ötlet...

"egy kamerázó lemaradása nekem sem tűnne fel,"
krepp meg fujt a szél?
olyanokat irogatsz mintha még turán sem jártál volna!
nehogy már nem tudsz megkülömböztetni egy filmezni megállo motorost egy lerobbanttol [-X

Alfa krepp
ha rendesen elolvasnátok az irást és nem csak hülyeségeket irogatnátok,mint irták akkorát durrant mint az ágyu!!!
(igaz régen még ugy müködött a fényképezö gép)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 20:34 
kis ETZ-s
kis ETZ-s

Motor: MZ ETZ 250 SF
Kiszsebi nagy igazságokat mond, Ámen..
Alfa felvetése nem is jutott eszembe de egy kamerázó lemaradása nekem sem tűnne fel, a duda nyomkodás és blokk vizsgálása jó ötlet...

Szinterezésre hajtok!!Lassan bukom :-] Elkiabáltam

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 20:32 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

Alfa írta:
Nos én nem voltam a túrán, így nem is tudom mi történt, de ha műszaki hiba van ami nem elektromos (biztit kicsapó) jellegű, akkor ott a KÜRT arra való hogy nyomkodjátok, és arra hívja fel a figyelmet hogy valami nagyon nem frankó. Egy lassuló motort én is megelőznék, van hogy (főleg aki kameráz) belassul h tudja filmezni a csapat elhaladását, vagy rájön h nem ott a helye hanem hátul, stb stb ezer másik indok.

Az elhaladónak akkor egyértelmű a szituáció, ha a motor már az út szélén áll, és a pilóta nagyon nézi oldalt hogy most vajon mi történt, esetleg cuccok, szerszámok is vannak már szétpakolva.

Csak a legvégének tűnik fel hogy a lemaradás nem csak helyváltoztatás, de ők ha jól vettem ki meg is álltak.

"de ők ha jól vettem ki meg is álltak."
elég rosszul vetted ki!!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 20:24 
versenyző
versenyző

Motor: ETZ150
Anette írta:
De egy szó mint száz, hiába is idegesítem magam, vagy reagálok a hozzá szólásokra, úgy is állítjátok be a dolgokat, hogy nektek legyen igazatok. De mi voltunk ott és mi éltük át ezt.

Nem, ez nem igaz, nem a felelősséget akarja senki letolni magáról, én pedig biztos nem. Szerintem elbeszéltek egymás mellett, a lényeg: ne idegeskedj, hibáztunk mi is, de ebből tanuljunk, ne pedig veszekedjünk rajta.
Javaslatom: a legközelebbi túrára a szervezők mellé kell egy kis team, aki a műszaki és zárással kapcsolatos feladatokat megszervezi, ellátja. Ezzel rengeteg terhet le lehet venni a helyiekről, akik a szállás, az étkezés, meg mindenféle piszlicsáré, kezdő túrázók (mint én...) hülye kérdéseivel :D foglalkoznak. Azt hiszem, a műszakira a csapat már kialakult, hiszen néhány nevet rengeteget hallottam szerviz és alkatrész problémákkal kapcsolatban :D Na meg szállítót is sikerült pillanatok alatt találni. Szóval, a csapat teljes, csak nekünk kell egy kicsit csapatban gondolkodnunk: ne várjuk el harmincan két-három embertől, hogy teljes kiszolgálásban részesüljünk.
Egyébként házigazdáink munkájával teljesen meg vagyok (vagyunk) elégedve, családom is ezúton mond köszönetet nekik!

És még valami: bocs, hogy kopaszként belevaúztam az öregok dolgaiba :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 20:20 
bajnok
bajnok

Nos én nem voltam a túrán, így nem is tudom mi történt, de ha műszaki hiba van ami nem elektromos (biztit kicsapó) jellegű, akkor ott a KÜRT arra való hogy nyomkodjátok, és arra hívja fel a figyelmet hogy valami nagyon nem frankó. Egy lassuló motort én is megelőznék, van hogy (főleg aki kameráz) belassul h tudja filmezni a csapat elhaladását, vagy rájön h nem ott a helye hanem hátul, stb stb ezer másik indok.

Az elhaladónak akkor egyértelmű a szituáció, ha a motor már az út szélén áll, és a pilóta nagyon nézi oldalt hogy most vajon mi történt, esetleg cuccok, szerszámok is vannak már szétpakolva.

Csak a legvégének tűnik fel hogy a lemaradás nem csak helyváltoztatás, de ők ha jól vettem ki meg is álltak.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 20:12 
rolleres
rolleres

KILL3R etz írta:
Ha középen voltatok az télleg gáz.. :?

De akkor leírom mit csináltam volna:

1. Ha megáll velem valaki, akkor megkérem hogy menjen tovább, de szóljon mivan. Ezzel időt sem vesztettetek volna. A miértre ott az előző hsz-em.

2. Ha senki nem áll meg, akkor telefonálok.

3. Amit Ti csináltatok.

A zárómotor hiánya valóban hiba, de orvosolható lett volna.
És ezt kár a csapatszellemre fogni... Az hogy elmentek melletetek, az valóban gáz. Ezzel egyetértek.

KILL3R etz!

Igen, a közepén voltunk (de ezt én is írtam és a párom is, csak nem olvastátok el figyelmesen), mert menet közben, mit írtam is videóztalak benneteket.
Amit írtál, igaz. De sajnos az volt a baj, hogy senki nem állt meg nekünk, és ezzel ment fel leginkább a pumpánk. Kikerült mindenki bennünket, még csak egy lassítás sem volt senkinek a részéről, hogy megkérdezze tőlünk "megtudjátok csinálni"?? "Vagy tudjátok hova kell menni??" Egy olyan embernek kell visszajönnie, aki szintén elkerült minket??? Ez a nevetséges a dologban.
Szerintem ez neked sem esett volna jól... vagy akár melyikőtöknek.

Telfonálgatásra már nem írok, mert felesleges.

Nem akartunk senkit bántani, ha úgy is jött le, de ti is megérthetitek, hogy milyen idegállapotba voltunk, amikor láttuk a nem tőrődőmséget a csapat részéről.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 20:06 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

"Az hogy elmentek melletetek, az valóban gáz. Ezzel egyetértek."

Ez nagyon nagy gáz!!!Igy igaz!!
Azok akik mögöttük voltak és simán kikerülték öket nagyon elgondolkozhatnak(és nem azért mert a lányom volt)
azon,hogy ha majd a következöbe öket hagyják ott.
Vagy egyedül motoroznak és hiba van,megállnak a többi motoros az uton meg simán megállás nélkül elmegy mellette.
Na akkor majd elgondolkozhat,milyen FER gyerek voltam amikor otthagytam a CLUBTÁRSAMAT!!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:59 
bajnok
bajnok

Ezzel egyetértek piki!
A hiba ezekszerint ott volt a dologban, hogy elhúztak mellettük. De nekem az eddigi hsz.-ekből nem ez derült ki, hanem a szerintem vétlenek hibáztatása. Így más a helyzet...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:55 
rolleres
rolleres

Sziasztok!
Bár csak az utolsó pillanatban derült ki , hogy tudok menni a túrára,tökéletesre sikeredett.Csak az előttem elhangzottakat tudnám ismételni,úgy hogy röviden csak annyit, nagyon jó fejek vagytok,és ha tehetem ott leszek a túrákon és egyéb találkozókon.Üdv mindenkinek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:54 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

KILL3R etz írta:
piki24!

Amikor motorozunk, akkor csak annak tűnik fel, hogy gáz van aki hátul van. Ergo mikor lehet visszaküldeni valakit? Amikor odaértünk. És akkor már megálltunk, ergo lehet telefonálni.
Asszem bezárult a kör...
És én így értettem a megállást, és várakozást. Lehet félreérthetően fogalmaztam...

KILL3R etz
Értem amit irtál csak ha a leállo motoros mögött közlekedök közül megáll olyan motoros(motorosok)akik profik a szerelésbe és ismerik is a környéket(mint ahogy eddig minden turán történt)akkor ha nincs nagy gond pár perc alatt orvosolhato a hiba és tüz tovább!
Ha szerencséjük van még utol is érik a csapatot,ha pedig nagy a gond akkor jön a telefonos segitség.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:52 
bajnok
bajnok

Ha középen voltatok az télleg gáz.. :?

De akkor leírom mit csináltam volna:

1. Ha megáll velem valaki, akkor megkérem hogy menjen tovább, de szóljon mivan. Ezzel időt sem vesztettetek volna. A miértre ott az előző hsz-em.

2. Ha senki nem áll meg, akkor telefonálok.

3. Amit Ti csináltatok.

A zárómotor hiánya valóban hiba, de orvosolható lett volna.
És ezt kár a csapatszellemre fogni... Az hogy elmentek melletetek, az valóban gáz. Ezzel egyetértek.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:42 
rolleres
rolleres

KILL3R etz írta:
piki24!

Amikor motorozunk, akkor csak annak tűnik fel, hogy gáz van aki hátul van. Ergo mikor lehet visszaküldeni valakit? Amikor odaértünk. És akkor már megálltunk, ergo lehet telefonálni.
Asszem bezárult a kör...
És én így értettem a megállást, és várakozást. Lehet félreérthetően fogalmaztam...

Nem a végén voltunk, hanem a KÖZÉPEN!!!!!!!!!!!!
Mikor megállt a motor, mindenki elment mellettünk. Miért szerinted mi shoppingolni mentünk???? Mindenki ezzel a telefonálással van elfoglalva...azon voltunk, hogy minél előbb utol érjünk benneteket...nem azon, hogy mindenkit végig telefonálgassunk hátha felveszitek. Különben, én útközbe senkit nem láttam visszafele jönni, hogy keresett volna bennünket. Hiszen te írtad, hogy akkor lehet visszaküldeni valakit, ha megálltok.

"És akkor már megálltunk, ergo lehet telefonálni.
Asszem bezárult a kör..." Ergo, vissza fele is igaz, ha hiányzott volna 3 motoros, lehetett volna hívni őket hol vannak.

Ui: Te mit csináltál volna a mi helyünkben???
Utólag mindenkinek könnyű okosnak lenni....

De egy szó mint száz, hiába is idegesítem magam, vagy reagálok a hozzá szólásokra, úgy is állítjátok be a dolgokat, hogy nektek legyen igazatok. De mi voltunk ott és mi éltük át ezt.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:32 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

krepp írta:
Hazaértem én is, Gyurmáékkal(Bár egy kicsit sok volt a pisiszünet :mrgreen: )
A túra nagyon jó volt, élveztem a zárómotorozást is.
És jó volt hogy szombat este az oldott hangulatban olyan klubbtársunkat is hallottam beszélni aki eddig még nem szólalt meg sose...
Köszönet a szervezőknek.

kobraCode

Szerintem is túlzol egy kicsit. velem is hasonló történ 2009 es Nerbi túrán, én is a vasárnapi programról maradtam le. Persze én is puffogtam egy két embernek mert úgy éreztem nem csak rajtam múlt hogy lemaradtam a ringezésről. És úgy téptem dühömbe haza hogy duplát evett a gép. Úgyhogy sejtem mennyire szar lehetett...
De azért arra nem vetemedtem volna hogy a fórumon a a csapat szellem széthullásáról írjak, és másokat szidjak.
Egyébként szombaton én voltam az egyik biztosító motor(a másik egy Ktm-es csóka)
Az hogy Csopakon vissza tudtam menni a sárga mzhez csak annak volt köszönhető hogy nem messze volt a barlang.Menet közben kereszteződés zárások után 100km/h környékén repesztettem a sor mellett hogy odaérjek a következő kereszteződéshez, és még így sem sikerült mindig(köszönet Zolee-g-nek a besegítéshez).
Arra nem volt emellett idő hogy a végére is figyeljünk.
Egyébként 6-7 lemaradás is volt szombaton csak ezt nem tudja mindenki mert (mindig volt ott pár klubtag aki vele várt és segített) és ők mint látod nem panaszkodtak a Fórumon.

Egyébként te írtad::"ha a három illető nem áll meg akkor egyedül maradunk ott a sz@rban"
De megálltak, nem???Akkor miről beszélsz?
Te mondtad hogy nem vártad hogy 40 ember álljon meg....de akkor mégis elvártad volna???

krepp
Miért hasonlitod össze a te dolgoddal?
A Rábaringröl a te hülyeséged miatt maradtál le.
Megvolt mondva,ekkor indulunk csak te késön keltél és el kelett menned tankolni.
Akkor miért is várt volna rád mindenki?
Itt pedig müszaki megállás volt!
Szerintem meg nem neked kellett volna figyelned ki robban le hisz mint irtad is neked
böven volt más dolgod.
Amit szerintem tökéletesen csináltál.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:26 
bajnok
bajnok

piki24!

Asszem bezárult a kör...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:19 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

Roadkill írta:
"Aztán ennyi, se egy telefon, se egy olyan ember aki ismeri az utat nem jött vissza megnézni mi van vele. Az még csak egy dolog ha műszaki gond miatt álltunk meg, de mi van ha valami komolyabb miatt? Esetleg ha tényleg komoly lett volna az eset akkor majd vasárnap este megnéztétek volna a tv-ben"
A túra szervezői kirakták a telefonszámukat a fórumba. Itt van a mobilomban mindkettő, a 3db "motormentős" szám után amit akkor hívhatok ha végképp mozgásképtelen a motor. Megyek-jönnek-hoznak-visznek, de néma gyereknek anyja se érti a szavát.
Véleményem szerint.

Nem is hiszem,hogy a tura szervezöi lettek hibáztatva,hanem az aki meg volt bizva a záromotoros szerepre.
Azt kivánom sürüen hivogasd a 3 számot és a motorosok meg robogjanak el meletted!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:09 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

Feri_Vp írta:
Nagyon sarkítod a véleményedet kobraCode, szerintem erős egy ilyen drasztikus letolás.

A csapatszellemhez méltó a segítség amit ma Zozy-ék, nyakasék adtak és amit többen szombaton pl. MisterQ, Perec rakoncátlankodó motorjával kapcsolatban. Aki látja hogy az előtte levőnek gondja van, az megáll vele együtt és ha mást nem is tud tenni (pl. én szerszám, térkép nélkül - elcsesztem a bepakolást...), legalább bevárja, telefonál a többieknek és vár, vagy ha többen is megállnak, valaki közülük aki tudja merre mentek a többiek, utánuk ered és jelez (mint Krepp Csopakon).

Az erőműnél előre megbeszélt időpontra vártak minket, ezért kellett sietni. Amúgy nagyon rendesek voltak, kivághattak volna minket, hiszen a fotózási tilalom ellenére mindenki kattogtatott :oops: :)

Üdv: Feri

Feri ez a szombati napra igaz is volt csak vasárnapra már nagyon kifárad a csapat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 19:05 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

KILL3R etz írta:
kobraCode!

Én úgy emlékszem, hogy 10 órai indulás volt megbeszélve, amit tartottunk is, kb 5 perc késéssel. Zárómotorozás szintén volt. Zolee-G és kiszsebi zárta az utat odafelé. Bár ezek szerint kisérőmotor nem volt. :? De szerintem az sem várható el, hogy 20-30 ember várjon, mert amire elindulunk az 2x annyi idő mint a szerelés pl. :roll:

Olvasd el rendesen mielött válaszolsz!
Ki irta hogy 20-30 ember várjon?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 17:36 
bajnok
bajnok

Motor: ETZ 250 de luxe '84
Kill3R:

#-o #-o #-o

Neked legalább leesett otthon, nekem meg csak most hogy írod :oops: Azért csak bejutottak valahogy, de ők sem említették meg reggel az esetet....

Martin és Barátnője: BOCS A DOLOGÉRT ! :)

"Két fajta vélemény létezhet: az enyém és a helytelen!" :-)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 17:18 
bajnok
bajnok

zsakfos írta:
Zozy!
Én meg köszönöm az ajándékot amit adtál.Már fel is került a gépre :D
Kép

=D> ECHTE! \:D/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 17:13 
bajnok
bajnok

Motor: Mz Ts 250/1
Zozy!
Én meg köszönöm az ajándékot amit adtál.Már fel is került a gépre :D
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 16:55 
bajnok
bajnok

Sziasztok!

Tegnap 17:22-re hazaértem Kaposvárra. Köszi a túrát, a jó hangulatot, az esti mélyenszántó beszélgetéseket. Azt hiszem alapvetően teljesen rendben volt minden.
Ezúton kérek elnézést azoktól akiktől nem tudtam/tudtunk elköszönni.
Azt is sikerült megtudnom hogy mire valók azok a kis színes izék a hőerőműben :oops: :) :D

Örülök az új arcoknak: Kiszsebi és Családja, Action és Neje, Boge, Kill3REtz, Pápai (volt taszári) sárga ETZ-s kolléga, stb. stb. stb. Köszönöm Hlaci és a teljes lebonyolító team szervezőmunkáját, a szép helyeken való gurulást.

Anett és Laci: Sajnos most ebbe a kis momentumba hiba csúszott a záró (és útvonalat tudó) ember épp hiányzott, de végül aztán szerencsésen alakult, örültem hogy nem lett a motornak nagyobb gondja mert hatalmasat szólt a kipuffdob.
Én jól ismerlek benneteket, akiket barátaimnak tudhatok, egyenes emberek vagytok hogy leírtátok a dolgokat. Most lehet hogy úgy tűnik tompítom a dolog jelentőségét de sajnos becsúszhat ilyesmi egy ilyen létszámnál. Szóval ez ne vegye el a kedveteket a további Club-os motorozástól ;-)

Somogyi túratársammal, Ötvös Csöpi kollégával az erőmű után Sümeg felé vettük az irányt, felvenni egy várlátogatást igazoló bélyegzőt. Igenám de a várpénztár fent van a várban :D A lenti prospektusos bódéban egy igen kedves hölgyet megkértünk hogy vigyázzon a túraszerkóinkra és felgyalogoltunk a várba. Utána itatás a Shellnél, később ebéd a szépkilátó melletti egyik borozó egységben. Utána felmotoroztunk még a fonyódi hegyre megnézni a Badacsonyt a másik oldalról is. Mivel Ötvös Csöpi fonyódi, így célba is ért, én pedig hazaindultam Lengyeltótin át, és ahol lehetett 105-110 körül bőgetve. Itthon örömmel láttam a porszáraz végű csövet ennek eredményeképpen.
484 km-t tettem meg összesen.

Képeim később jönnek!

Ja és még két fontos dolog:

Zsakinak köszi a kompozást :-)

és utoljára de nem utolsó sorban

MINDEN LÁSZLÓNAK BOLDOG NÉVNAPOT!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 15:20 
rolleres
rolleres

Motor: Jawa
Szerintem ismét jó kis túra volt és nagyon sajnálom h volt aki negativ élménnyel tért haza...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 15:05 
nagy ETZ-s
nagy ETZ-s

Motor: Suzuki GZ 250
Elküldtem a fényképeim ;)

Üdv: Feri

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: 2010. Június 26-27. Bakony túra VI. - zárókocsi
HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 13:57 
versenyző
versenyző

Motor: ETZ150
A zárókocsi valahol az én felelősségem is, hiszen vasárnap is ott voltunk. Mivel a GPS bekrepált, illetve elfelejtettük megkérdezni Lacitól a pontos címet, így Erzsi sem ismerte az utat. Sajnos ha ő is megállt volna, nem lettetek volna beljebb, csak kijjebb. Mindenesetre a következő túrára nekünk, résztvevőknek is pontosabban kell tájékozódnunk, hiszen a rendező-szervező ilyenkor be van havazva, minden apró részletre nem tud figyelni. A zárást is ezért csináltuk vasárnap Sub-ee-vel és Zolee-G-vel.
Ne felejtsük el, mi vagyunk a klub, nekünk kell életben tartani! A csapatszellem pedig nekünk, akik első túrásak voltunk, nagyon jónak tűnt (hisz az is :D )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 13:41 
rolleres
rolleres

"Úgy emlékszem, el kellett küldeni az adatokat, a gyárlátogatáshoz"
Arra egy rakás ember feliratkozott, aki nem jött. Ez azért volt jó, mert sokan mások pedig nem voltak rajta és jöttek. :lol:
Pl voltunk páran olyanok is akik küldtek mailt, de elveszhetett. Tanulság: vissza kell kérdezni.
Tényleg jól sült el, és rendesek voltak, hogy mind bemehettünk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 12:37 
Simsonos
Simsonos

Küldtem képeket a lenti mailcímre. Remélem jók lesznek :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 11:34 
rolleres
rolleres

Sziasztok!

KobraCode barátnője vagyok. Szeretném akkor leírni az én szemszögemből, hogy én mit is láttam és tapasztaltam. Akit érdekel az elolvassa, akit nem - nem.
Mi sem az egész túrát szóltuk le, hiszen nagyon jó éreztük magunkat végig, jó volt ismét ennyi motorossal együtt túrázni. Igen, amit többen írtatok az első nap tökéletesen működött minden. Voltak zárómotorok, záróautó...stb. De nem is erről van szó. Ha nem a vasárnapi napról.

Az indulásról csak annyit, mi nem messze tőletek egy vendégházban aludtunk. Mielőtt elmentünk volna pihenni (szombat este) megkérdezte a párom a szervezőt, hogy holnap mikor indulunk pontosan, és hogy merre lesz a menetel. A szervező 9 órát mondott nekünk, mi már 9 óra előtt jóval ott voltunk (háromnegyed 9 körül) menet készen, összepakolva. Kicsit később megérkezett a szervező és mondta később megyünk, páran felmentünk a Kálváriához...de ez mellékes. Visszaérkeztünk, páran a csapatból szintén már felöltözve kint voltak, később megint jött a változtatás, hogy 10:10kor indulunk.
Nagy nehezen elindultunk, mi kb. a MENET KÖZEPÉN VOLTUNK, mert videózni szerettem volna. És ezután jött a motor probléma.

"Aki látja hogy az előtte levőnek gondja van, az megáll vele együtt és ha mást nem is tud tenni (pl. én szerszám, térkép nélkül - elcsesztem a bepakolást...), legalább bevárja, telefonál a többieknek és vár, vagy ha többen is megállnak, valaki közülük aki tudja merre mentek a többiek, utánuk ered és jelez (mint Krepp Csopakon)"

Mindenki kikerült minket, még csak azt sem kérdezte meg senki, hogy segítsünk-e vagy bármi...Zozy nem messze tőlünk állt meg, és egyedül ő fordult vissza értünk, hol ott ő is már jóval előrébb volt. Később a szálláson ott hagyott TZRider is megállt, később pedig Anita. Mind 3 man rögtön jöttek segíteni. Mikor sikerült megcsinálni, jött a tanakodás, hogy merre is kell menni. Mivel nem vagyunk helybéliek, nem tudtuk milyen messze mentek, hiába is hívtunk volna benneteket, mert nem tudtátok volna felvenni. Amikor meg megálltatok volna, és észreveszitek, akkor meg mi lettünk volna úton...de mind1. Ajkán a városban bolyongtunk, és járókelőktől kérdeztük merre kell menni. Amikor megérkeztünk, és odafele menet is nem láttam, hogy bárki is elindult volna megkeresni minket, hogy merre vagyunk. Ha mi nem is vagyunk ismerősek nektek, de az aki majdnem minden túrán ott van pl. Zozy nem tűnt fel senkinek, hogy nincsen ott?

"Csapatszellemről pedig szerintem nem kell több: szombati lerobbanás után"
Még egyszer írom, mi nem a szombati napról beszéltük.

"A túra szervezői kirakták a telefonszámukat a fórumba. Itt van a mobilomban mindkettő, a 3db "motormentős" szám után amit akkor hívhatok ha végképp mozgásképtelen a motor. Megyek-jönnek-hoznak-visznek, de néma gyereknek anyja se érti a szavát."

Igen lehet telefonálhattunk volna, amit írtam is, de gondolom motorozás közben még nem igazán lehet telefonálni. Az volt az első bennünk, hogy időben odaérjünk, ugyan is mi is beszerettünk volna menni, de amint láttam, ha 10 perccel később érkezünk kint maradtunk volna. De az bántott volna legjobban minket, hogy ha azok is kint maradnak, akiket a jó szándék vezérelt és velünk maradtak.

"Egyébként te írtad::"ha a három illető nem áll meg akkor egyedül maradunk ott a sz@rban"
De megálltak, nem???Akkor miről beszélsz?
Te mondtad hogy nem vártad hogy 40 ember álljon meg....de akkor mégis elvártad volna???"

Igen megálltak mellettünk és megcsinálták a motort. De egyikünk sem tudta, hogy merre kell menni. Anita monda egyedül, hogy elindul, hátha utolér benneteket... Még 1x írom nem vártuk volna el, hogy 40 motor megálljon (bár ez Zala túrán mégis működött ott is elmehetett volna a csapat, de tudom itt időre mentetek), de egy olyan valaki visszafordulhatott volna értünk, akik tudta merre kell menni.

Az pedig, igen rosszul esett mindegyikünknek, hogy alig találunk oda, erre jönnek a "siessetek már" mondatok. Nem azért késtünk el, mert nem keltünk fel időben, hanem azért mert elromlott a motor. Úgy emlékszem, el kellett küldeni az adatokat, a gyárlátogatáshoz, akkor sem tűnt fel senkinek, hogy hiányzik pár motoros????

De kár is tovább szaporítani a szót, hiszen nem vagyok Club tag, csak egy utas. Senkivel nem akarok veszekedni sem. Csak a véleményemet írtam le.
De voltam már hasonló helyzetben, ott is ez volt a szitu, és ez lett a vége is.

Kívánok nektek a jövőben jó túrázást. Remélem, majd idővel megoldódnak ezek a problémák.

Anett

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.06.28. 10:43 
biciklis
biciklis

Motor: mzts250/1
Köszönünk mindent a mama is nagyon jól érezte magát. Sikeresen hazavitt a gép 480km-t mentünk összesen Fogyasztás 4.5 l .Köszönjük LACIBÁCSI!!! Örülünk hogy mennyi csapat társal ismerkedtünk meg nagyon jó fejek, és várjuk a következő találkozást. képek később!!
Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Lezárt fórum A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 293 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]