Most nem tudom az okfejtéseiteket olvasni, csak belenéztem,ebédidő van.
Ezekért a tartalmas írásokért (is) szeretem a fórumot olvasni.

Én nem hinném hogy ezt nagyon magyarázni kellene,de van róla pár szó.z25z írta:
Tökéletesen egyet értek azzal amit írtál.Részemről egyetlen dolgot hiányolok csak. (nem a Te részedről, ezt mindjárt kifejtem) Az FB-n Zsombornak írtam amikor egy-egy kommentre válaszolt, hogy tisztelem az ő tudását is, és elfogadom, ha valamire azt mondja, hogy szar, vagy nem jó úgy, csak szeretném tudni a miért-jét is. Tehát tudjuk, hogy a gyár nem javasol x-nél nagyobb fúrást, de hiányolom az indokot, hogy miért? Mi csak találgatunk. Hőtágulás? Átszakadás? Egyéb? Bennem az is felmerül, hogy esetleg azért, mert a 2 mm-rel nagyobb fúrás már akkora ~16 ccm növekedés, amihez lehet a hengerfejet is alakítani kellene és ez már gyáron kívüli átalakítás stb stb. Nem tudom..csak találgatok. Ezért lenne jó egy biztos forrás, aki elmondaná az ok-okozati összefüggést is.

zsakfos írta:Zizi.
A gyár 2 mm fúrást enged biztonsággal.100% hogy ez túlbiztostott érték.Csak saccra mondom,hisz kitudhatja ezt bizonyossággal,hogy ez elmehet mondjuk 74 mm-ig(ez is már a kétszerese a gyári adatnak) teljes biztonsággal....

Igaz. Pótolom a hiányt. A blokkfél összefogató csavarok a helyükön vannak. Csak paszta van felette. Korábban azt hittem onnét szivároghat az olaj. Most meg már feleslegesnek tartom a tömítést onnét eltávolítani.z25z írta: ...Nézegetem a képet és megkönnyítette volna a dolgot, ha bejelöli pontosan milyen hibát kellene látni. De ha ezt a szürke foltot, amit én most bejelöltem pirossal, akkor bezony sunbim neked van igazad. Azok ott a blokkösszefogató csavarok furatai. Amúgy hogy csak jobbra dőlésnél folyt nem értem, mert sokkal magasabban van, mint hogy egy egyszerű döntésnél odáig érjen az olaj. Esetleg felverődhet a fogaskerekekről, de az akkor folyik ott vízszintesen is.
...

zsakfos írta: Ettől függetlenül ahogy magamat ismerem,ha lenne Etz-m tuti én is megfúratnám 300-asra mert szeretek kisérletezni

sunbim írta:András, oda nem egy blokkfél összefogató csavar kellene hogy kerüljön? Elég szabályosnak tűnik az a lyuk, inkább furat.Szebik András írta:Sziasztok!
Ezt meg kell osztanom veletek:
...
A blokk hátsó oldalán ahol a kábelköteg kimegy volt egy frankó lyuk ami nekem öntéshibának tűnik. Minden jobbra döntésnél verhette ki az olajat. Most azt is letömítettem pasztával, majd pár km után kíváncsi leszek abbamarad-e a folyás.![]()
Nagyon meg kell nézni a képeket de azért talán látható a lyuk.
...

András, oda nem egy blokkfél összefogató csavar kellene hogy kerüljön? Elég szabályosnak tűnik az a lyuk, inkább furat.Szebik András írta:Sziasztok!
Ezt meg kell osztanom veletek:
...
A blokk hátsó oldalán ahol a kábelköteg kimegy volt egy frankó lyuk ami nekem öntéshibának tűnik. Minden jobbra döntésnél verhette ki az olajat. Most azt is letömítettem pasztával, majd pár km után kíváncsi leszek abbamarad-e a folyás.![]()
Nagyon meg kell nézni a képeket de azért talán látható a lyuk.

Ne is legyen alattam 300. A fenének hiányzik a ragadás és szorulás és egyéb jó dolgok. Olvasok eleget róluk az bőven elég...z25z írta:Mert még nem volt alattad 300-as.hell írta:Jó a 250 nem kell több...Amúgy igen, nagyon jó a 250, de a még jobbat nagyon könnyű megszokni. Kb. 8 évig volt 300-as a motorom. Imádtam azt a plusz nyomatékot és azt a pár LE-t, amit adott. Nem volt gyorsabb semmivel, de emelkedőn sem kellett visszakapcsolni csak kicsit jobban fordítani a gázkart, teljesen mindegy volt hogy mekkora szembe szél volt akkor is ugyanúgy ment még utassal + csomagokkal is. Fogalmam nincs miért ragadt meg 8 év és 10 000+ km után, de nagy valószínűséggel karburálási hiba volt. Most elég lazára van illesztve, és jobban odafigyelek a helyes karburálásra, így talán nem lesz gond. Ha mégis akkor örökre befejeztem a 300-assal szórakozást.

Mert még nem volt alattad 300-as.hell írta:Jó a 250 nem kell több...

A papírt érdemes bezsírozni (zsírspray mégjobb, az gyorsabban beszívódik!) mielőtt felteszed, mert különben valóban átfolyik rajta az olaj.hell írta:Olyan mintha maga a papíron szivárogna át az olaj érdekes valami. Szinte egyformán körbe látszik rajta és a por persze megmutatja egyből...

Sérülés nincs a tömítő felületen?hell írta:Valaki mondjon már valami tuti jó megoldást arra, hogy a kuplung oldali dekli alól miért tud átszivárogni az olaj a tömítésen át(jó mert legalább látom van benne de nem szép). Végigpróbáltam már a klingerittől a hitvány papír tömítésig mindent motortömítőt(piros) nem sajnálva, de valahogy nem akar összejönni. Persze picikét szivárog át, de pont annyira hogy a por meglátszik rajta és nem szép.

MrDok írta:Nem egyenes az a lemez!gabos666 írta:Sziasztok!
Köszönöm a tippeket, sikerült leszedni azt az átkozott csavart, a seprűnyeles megoldás lett a győztesSemmi más nem használt. A berúgó racsni ütközőlemeze hajlott meg valamiért, azt, hogy hogyan, azt ne kérdezzétek. Gondolom, és a képeket nézegetve ez egy egyenes alkatrész, nincs benne hajlítás, nekem meg elég hullámos szegényke. Mást nem vettem észre rajta, viszont a kuplungot végre sikerült érzésre jól beállítani, meglátjuk mi lesz, ha végre indítható
A csavar visszahúzáshoz nyomatékre kell húzni gondolom, meg tudná mondani valaki a helyes értéket?
Köszönöm
És persze nem mindegy hogy van a helyén.

Nem egyenes az a lemez!gabos666 írta:Sziasztok!
Köszönöm a tippeket, sikerült leszedni azt az átkozott csavart, a seprűnyeles megoldás lett a győztesSemmi más nem használt. A berúgó racsni ütközőlemeze hajlott meg valamiért, azt, hogy hogyan, azt ne kérdezzétek. Gondolom, és a képeket nézegetve ez egy egyenes alkatrész, nincs benne hajlítás, nekem meg elég hullámos szegényke. Mást nem vettem észre rajta, viszont a kuplungot végre sikerült érzésre jól beállítani, meglátjuk mi lesz, ha végre indítható
A csavar visszahúzáshoz nyomatékre kell húzni gondolom, meg tudná mondani valaki a helyes értéket?
Köszönöm

Nekem letörés nélkül nagyon gányul szólt. Letöréssel rögtön szép hangja lett. Ha a gyűrűk is le vannak élezve egy kicsit, akkor meg aztán tényleg nagyon tuti!hell írta:Nekem is azt mondták nem fasza úgy, de előzőleg nem volt letörve és a világon semmi gondom nem volt belőle(hangja sem volt jó a 35000km körül azért már ette a fene de semmi volt az egész)...
Most le van szedve de még elég veszet a hangja így ha ez nem javul a járatás során úgy kivágom belőle csak úgy füstöl...
Húber nem jó szerszámhibász25z írta:Hát akkor pótolom, talán még nem késő. 180 km van eddig benne. Sajna úgyis le kell bontsam félig, mert elég durván zabálja a váltóolajat. (Szar lehet a szimering. zöld huber került bele, de találtam most itthon vitont - jól eldugva majdani tartaléknak) Na meg ha már lent van a kuplung akkor egyúttal kicserélem a lamellákat is, hogy eltűnjön ez az enyhe hullámzós jellege.aronpfabian írta: Ez sajnos gonda gyűrűk fokozottan kopnak az éles ablakoknál illetve be is akadhat, de az biztos hogy sokáig fog "ciripelni"

Hát akkor pótolom, talán még nem késő. 180 km van eddig benne. Sajna úgyis le kell bontsam félig, mert elég durván zabálja a váltóolajat. (Szar lehet a szimering. zöld huber került bele, de találtam most itthon vitont - jól eldugva majdani tartaléknak) Na meg ha már lent van a kuplung akkor egyúttal kicserélem a lamellákat is, hogy eltűnjön ez az enyhe hullámzós jellege.aronpfabian írta: Ez sajnos gonda gyűrűk fokozottan kopnak az éles ablakoknál illetve be is akadhat, de az biztos hogy sokáig fog "ciripelni"

Ez sajnos gondz25z írta:Az jutott eszembe, hogy fúrás után mennyire célszerű/elengedhetetlen "letörni" az éleket? Gondolok itt: kipuff-átömlők-beömlő. Ha esetleg nem lett, akkor okozhat-e bármilyen problémát?

A fémek? Milyen színük van? Ha kék, akkor túlmelegedtek, kiment belőlük az edzés, és ilyenkor össze-vissza kopnak, meg elhúzódnak. Ha nem kék, akkor passz.z25z írta:Egy elméleti kérdés: a kuplung lamellái ugyan mitől vagy hogy hullámosodhatnak meg?

Hogy nagyobb a kelleténél, az még nem okozott bajt......z25z írta:hááát ha jó a saccolóm akkor most 0,6 os volt alatta, tettem alá egy 0,4-est, de HF-ből 0,2-es a legvékonyabb, amit találtam itthon, azt csak nem kéne kihagyni. Amit megnyerek a réven elvesztem a vámonNa mindegy legalább detonálni nem fog

ja. esetleg hengertalp tömítés?z25z írta:Szerintetek az hogy a p...ba létezik, hogy a préssáv 1,3 HF tömítés nélkül? Dugattyú?

Tippelek: senki nem ellenőrzi......z25z írta:Üdv! Na eljutottam a "játszós blokkal" odáig, hogy már csak a henger+fej+dugattyú van hátra. Elvileg illik ilyenkor ellenőrizni, hogy jó-e a derékszögelés. Ezt hogy szoktátok megnézni? És ha nem stimmel, akkor mi a legszakértőbb beavatkozás a korrigálásra?

Azt is meg lehet próbálni. De szerintem megcsúszna a kuplung. Kb háromszoros nyomatékot kellene átvinnie a szokásos üzemi maximumhoz képest. Meg ha épp a kúpra kell felhúzni a kuplungot, akkor még problémásabb a dolog.csoka írta:Miért nem sebességbe rakva,a hátsó kereket lefékezve szeditek le azt a csavart?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég